Училишни обврски

.com

Училишните книги и есеи од средно училиште

Барај училишен

Нови училишни проекти:

Сите светци

Тема: Религија

Сите светци, празникот кој носи тага, радост, интимност и носи и добри и лоши спомени. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Денот на вљубените

Тема: Култура

Денот на вљубените е прекрасна прослава која носи возбудувања за млади и стари. Имајќи свој "Валентин" да се обрне внимание на оваа љубов празникот на Свети Валентин е прекрасна. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Паразитски болести

Маларија: Најпознатиот паразитски болести да бидат маларијата. 300-500.000.000 луѓе се разболат, секоја година. Маларија се пренесува со комарец од родот Anopheles касне човек. Кога комарци залак луѓето истовремено распрскува во плунка за да се осигура дека крвта не се згрутчува и ќе отвори крвните садови. Во тој одреден момент по пријатен паразит sporoziten со лично. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Преглед на книга - цвеќе во африканската пустина

Тема: Препораки

Оваа приказна е врз основа на вистинска приказна ...

Станува збор за 12-годишниот сомалиските девојка по име Варис. Варис живеел со неговите родители и браќа и сестри, тоа беше голем номадско семејство кое живеело во пустината. Секој во семејството имал своја сопствена скучна да присуствува, Варис собрале кози и се грижел за животните. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Споредба будизмот и хиндуизмот

Тема: Религија

Будизмот потекло

Сидарта Гаутама родил околу 566 f. Кр во Kapilavastu Кралство, сегашноста Непал. Татко царуваше над ова кралство. Луѓето кои живееле тука, наречен Shakya. Spådomsmän предвиде дека Сидарта ќе стане философ на смислата на животот. Татко не му се допадна таа идеја, тој побарал од него да биде владетел. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Вежба Основи музика примерок

Тема: Музика

Музика

Музика е konstnärligt-, emotionellt- и културна форма. Музика е влијанието на звуци и тонови. Музика е еден од најголемите уметнички и забавни форма. Тоа е професионална и образовна форма. На полето на науката, хоби и алатки за комуникација. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Влакно

Тоа беше еден обичен ден, јас не апсолутно ништо. Јас бев само во моето место како и секој друг, малку тесна, но во ред. Бевме во голема елка, која беше во голема шума. Тоа беше еден типичен ден како што реков, ние мислевме ...

Ние сите слушнале потпевнува, таа дојде поблиску и поблиску. Се шепотеше дека ќе се собираат и да тоалетна хартија. Потоа почна да се тресат и падна на земја. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Швајцарија

Швајцарија има површина од 41.285 km² и има 7,5 милиони жители (2008). Главниот град, Берн, со 122 000 жители (2008). Швајцарија се граничи со Германија, Австрија, Лихтенштајн, Италија и Франција. Најголемото езеро во земјата е Lac Леман. Другите големи градови во Швајцарија се Цирих, Женева, Базел и Лозана. Германскиот е главен јазик се зборува во Швајцарија, 64% од населението зборува германски. По германски волја; Француски (20%) и Италијанците (6.5%). Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Преглед на книга - Илјада прекрасни сонца

Тема: Препораки

Илјада прекрасни сонца е роман напишан од страна на еден авганистански Калед Хосеини. Неговата прва книга змејот ранер беше голем успех. Тоа е само добра критика за книгата.

Илјада прекрасни сонца е приказна за животот на две жени во Авганистан, каде што жените се исто толку важна како маса или стол. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Како се Шведска стане суперсила?

Тема: Историја

Шведска беше голема сила помеѓу 1611-1718, кога бил застрелан Карл XII. Густав II Адолф привлече со Шведска во 30-годишната војна, главно за да добиете повеќе енергија. Тој сакаше да Шведска ќе владее над целата земја околу Балтичкото Море. Тоа беше кралот Густав II Адолф, кој го направи можно за Шведска и стана голема сила, најважна благородник од негова страна беше политичар Аксел Oxenstierna, кој повеќе од 40 години не мора да е најважен политичар во Шведска. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -