.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски на астрономијата

Галилео и Јупитер

Галилео Галилеј е роден 15 февруари 1564 во Пиза во Тоскана. Неговиот татко бил музичар и родителите сакаа Галилео ќе следат неговите стапки и да стане музичар. Но финансиите на семејството променил текот на своето време растат и неговите родители одлучиле дека Галилео би се обратите за нешто повеќе профитабилни. Тоа е како тој влезе во медицински разбира како што беше доста добро платени.
Но срцето на Галилео не беше во медицината и во текот на неговата студија сфатил дека тоа е повеќе математика и механика кои стимулираат ЈА умот. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Сонцето и планетите

Колку време е потребно за да ги ротира еднаш Земјата околу Сонцето

Земјата се движи околу Сонцето, и тоа трае цела година на Земјата да се добие околу.

Како е тоа што нема да има ден и ноќ

Земјата се врти околу својата оска постојано, која трае еден ден. Ова го прави сонцето хит различни делови на светот, и тоа ќе биде ден и ноќ. Кога Земјината оска е навалена, па смени дена, а должината на ноќта, во чекор со годишните времиња. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Јупитер

Јупитер е толку голема што сите други планети во Сончевиот систем се вклопува внатре. Јупитер е главно составена од водород и хелиум. Јупитер utsende се менува од ден на ден. Јупитер би можело да биде околу 30.000 степени топло внатре. Просечното растојание помеѓу Сонцето е 778 милиони километри. Од минималното растојание од Tellus (Земјата) е 558.000.000 километри. Дијаметар на ekvatern е 142,800 км. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Црни дупки

Вовед

Она што навистина е црна дупка? Толку важно е тоа? Во медиумите, има разговори многу за црните дупки, бидејќи откривањето на овие. Црните дупки се веројатно една од најпознатите фасцинантен и интересни феномени што знаеме постојат. А сепак знаеме толку малку за нив.
Како можеме да бидеме сигурни дека се тие? Тие се како што велам црна, не можете да ги видите.
Можеме да ги искористат предностите од нив на некој начин? Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Црни дупки

Црна дупка е во концентрацијата на пулпа со гравитационото поле кое е таква брзина на бегство во негова близина ја надминува брзината на светлината. Ова значи дека ништо, дури ни светлината, може да надмине гравитацијата на телото, кој како префикс црна. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Црни дупки

Црна дупка е во концентрацијата на пулпа со гравитационото поле кое е таква брзина на бегство во негова близина ја надминува брзината на светлината. Ова значи дека ништо, дури ни светлината, може да надмине гравитацијата на телото, кој како префикс црна. Што се однесува по етапата со дупки, не станува збор за било каква дупка во вообичаената смисла на зборот, туку регион на просторот, од кои ништо не бега. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Астрономијата

Земјата

Земјата е 4,5 милијарди години. Е 4500 ° C во центарот на земјата.
Земјата е 12.700 километри во дијаметар. Земјата не е совршено круг.
70% од земјата е покриена со вода. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Астрономијата мешаат фактите

Астрономијата наука на небеските тела и просторот.
Светлосна година далечина дека светлината патува во една година.
Галаксија ѕвезден систем.
Млечниот Пат слабо светло бенд кој се протега низ небото.
Планета Голем небеско тело која се врти околу сонцето. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Астрономијата

Астрономијата

Астрономијата е студија на двете големи и мали тела. Вие може да студира небески тела во многу различни начини, на пример со двоглед или со голо око. Вие исто така може да се слики од нив. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Јупитер и неговите месечини

Оддалеченост од Сонцето (просек) 5,20336301 AE
Веб брзина (среден) 13,0697 км / с Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -