. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Во училиштето работи на астрономијата

Сончевиот систем

Предмет: Астрономија

Вовед

Сончевиот систем се состои од планетите, asteoriter, комети и месечини на
атракција сонцето лежи во посебен орбити околу сонцето. Сите
Држави планираат да ги ротира околу Сонцето во истата насока. Тоа ќе биде контра-стрелките на часовникот кога гледа
на "Север" на Земјата. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Астероиди и комети

Предмет: Астрономија

Астероиди

Астероидите или småplaneterna се тела на карпи, кои во најголем дел се во орбити помеѓу Марс и Јупитер. Најголемиот дел од астероидниот појас лежи помеѓу 2,2 и 3,3 * астрономски единици од Сонцето. Најголемата позната астероид е CERE, со дијаметар од 1000 км. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Планетата Венера

Предмет: Астрономија

Венера е планета која е вториот најблиску до Сонцето (со Меркур). Венера е, исто така, планетата на која е најблиску до Tellus во својата кариера, плус тоа е планетата на која е најмногу Tellus. Затоа, обично се нарекува планетата Венера за Tellus близнак планетата. Венера маса е (0,8150) е речиси како голем како на Tellus (1.0). Венера радиус е 6052 km и е речиси како голем како на радиус Tellus е 6371 км. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Месечината

Предмет: Астрономија

Месечината е единствениот природен сателит на нашата. Месечината се врти околу Земјата во просек на растојание од 384.000 км или 60 jordradiers далечина. Таа има ротација од околу 27,32 дена (оттука и името на месец) и средна брзина на 1023 км / с Месечината има врзани ротација. Ова значи дека времето една револуција околу Земјата во исто време како што ротира еднаш околу својата оска. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Општи простор

Предмет: Астрономија

Првиот spacecrafts

Спутник 1 е првиот светски вештачки сателит. Тоа беше лансиран на 4 октомври
1957 година од страна на Советскиот Сојуз. Тоа беше мала како плажа топката со радио предавател внатре.
1957 3 ноември беше првиот суштество надвор во трчаше, тоа беше куче ја именуваме
Лајка, таа излезе со леталото наречен Спутник 2 Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Уран

Предмет: Астрономија

Уран, Нептун и Плутон е надворешните планети од Сончевиот систем е (од оние познати досега).
Со голо око може да се види само Уран, а другата е за слабо светло. Овие ладни планети трае долго време да се оди околу Сонцето. Уран е планета на три најблиску до Земјата. Таа има дијаметар од околу 51 000 километри, или околу четири пати поголема од големината на Земјата. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Вселената

Предмет: Астрономија

Дали универзумот крајот?

Универзумот имал почетокот пред околу 15 милијарди години, но тоа има крај? Може да се каже?
Ако универзумот е бесконечен или не зависи од тоа колку е важно кој навистина е таму. Астрономите имаат воочено дека универзумот се шири. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Галакси

Предмет: Астрономија

Ѕвезди

Млечниот Пат е ѕвезден систем или галаксија. Постојат 100miljarder ѕвезди во Млечниот Пат. Тоа е сто илјади светлосни години од една страна на друга. А светлината година е растојанието што светлината е 300.000 km / s во една година. Сите на ѕвездите може да се види со голо око припаѓа на Млечниот Пат. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Што е супернова

Предмет: Астрономија

Супернова е експлодира ѕвезда. Тие се спојуваат на црните дупки и неутронските ѕвезди и се меѓу повеќето насилни настани во универзумот. Се бара одреден број на сончеви маси за ѕвезда да стане супернова. Ѕвезди кои се помеѓу 1,4-3 сончеви маси (1 соларна маса = 1,9891 • 1030 кг) станува супернови кога ќе умре. Супернова може да блесне до сто милијарди пати посветла од сонцето, што е исто колку и луминозноста на целата галаксија. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Црни дупки

Предмет: Астрономија

А црна дупка е во концентрацијата на масата во гравитационото поле не е толку силна што бегство брзина во негова близина надминува брзината на светлината. Ова значи дека ништо, дури ни светлината, може да ги надмине гравитацијата на телото, кои на зборот црна. Како и за по ногата дупки, тоа не е за сите дупка во вообичаената смисла, туку регион на просторот од кое ништо не бега. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

«Постари училишен - Поново училишни проекти »