.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски за Биографии

Исак Њутн

Предмет: Биографии

Исак Њутн бил роден на Woolsthope на имот во близина Grantham во Англија 4 Ја 1643. Кога се родил тој бил многу мал. Детството не бил особено добри. Исак пораснал на мала фарма. Таткото на Исак, исто така, беше именуван за Исак, тој починал три месеци по Исак е роден. Мајка Исак, Хана Њутн омажила за богат свештеник Варнава Смит кога Исак беше три години. Следната година, мајка Исак се пресели во друг селски свештеник. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Цезар

Предмет: Биографии

Кој бил Цезар?

Јулиј Цезар е роден на 13 јули 100 f.Kr и почина 15 Март 44 f.Kr, тој беше 56 години. Цезар потекнува од една патрициска фамилија, која не е значеше толку многу за римската политика до 300 п.н.е. Но, неговата мајка, Аурелија и неговата баба, Марша, и припаѓал на plebeian nobiliteten кој беше многу активен во политиката. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Маријан Киз

Предмет: Биографии

Јас избрав да пишувам за Маријан Киз Бидејќи јас ги прочитав многу од нејзините книги и ми се допаѓа многу повеќе време. Исто така, јас Прочитав е дел од нејзината книга наречена "Под duvet" Тоа е една книга, напишана како дневник на една партија на нејзиниот живот. Мислам дека и таа се чини дека е извонредна личност. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Сер Хенри Мортон Стенли

Предмет: Биографии

Џон Роланд

НВ Стенли име Џон Роуландс, и е од Велс. Тој е роден во 1841 година, како син на byhora градот. Пет години подоцна, кога неговиот дедо починал, тој беше предаден на сиропиталиште за речиси ништо. Во сиропиталиштето, па тој научиле основите на читањето, пишувањето и сметањето, но тој исто така беше силувано од постарите момчиња таму. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Боб Марли

Предмет: Биографии

Роберт Неста Марли е роден Февруари 6, 1945 во 03:00 во девет милји, Јамајка во својот татко.

Неговиот татко бил англиски и служел во морнарицата, а мајка му од Јамајка и беше многу млад кога таа го родила Боб. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Наполеон Бонапарта

Предмет: Биографии

Вовед:

Ние сме во Франција на 15 август 1769. Незадоволството на вриење меѓу луѓето, и расте поголем од ден. Корзикански движењето на отпорот, беше бесен затоа што, против неговата волја, беше да се приклучи на француските сили, но се повеќе и повеќе се откажаа од своите соништа и планови да се приклучат на посилна. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Чарлс Дарвин

Предмет: Биографии

Вовед:

Ајде да се погледне назад на 1250 во Шведска. Црквата владеел со земјата и имаше пајажина на моќ жици кои се протегала од центарот на градот, по целиот пат надвор во земјата, во едноставни домови и највеличествените камени градби. Својата моќ жици snaked низ улиците на калдрма во големи сали на замокот. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Шиндлеровата листа

Оскар Шиндлер е од самиот почеток нема интерес да се обиде да се зачуваат некои Евреи. Тој е член на германската нацистичка партија, и единственото нешто што го интересира е да се следат законите на Хитлер, но и да се добри зделки и да се направи многу пари. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Даниел Дефо

Предмет: Биографии

Даниел Дефо

Даниел Дефо беше британски автор кој напиша Вклучувајќи Робинзон Крусо.

Тој е роден во 1659 и умрел Април 24, 1731.

Тој пишува книги во текот на просветителството, а пред тоа тој работел како шпион / политички новинар.

Кога имал 60 години, тој напиша Робинзон Крусо, мојот омилен bok Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Даниел Дефо

Даниел Дефо беше британски автор кој напиша Вклучувајќи Робинзон Крусо.
Тој е роден во 1659 и умрел Април 24, 1731.
Тој пишува книги во текот на просветителството, а пред тоа тој работел како шпион / политички новинар.
Кога имал 60 години, тој напиша Робинзон Крусо, мојот омилен bok
Понекогаш Дефо плати скапо за што властите не сакаат неговите книги.
Робинзон Крусо е за еден човек кој се насукани на пуст остров во Карибите и е таму за 28 години, тој имаше соработник кои тој ги повика петок, бидејќи тој го најде на денот од седмицата во петок. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -