.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски за биологија

Паразитски болести

Маларија: Најпознатиот паразитски болести да бидат маларијата. 300-500.000.000 луѓе се разболат, секоја година. Маларија се пренесува со комарец од родот Anopheles касне човек. Кога комарци залак луѓето истовремено распрскува во плунка за да се осигура дека крвта не се згрутчува и ќе отвори крвните садови. Во тој одреден момент по пријатен паразит sporoziten со лично. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Влакно

Тоа беше еден обичен ден, јас не апсолутно ништо. Јас бев само во моето место како и секој друг, малку тесна, но во ред. Бевме во голема елка, која беше во голема шума. Тоа беше еден типичен ден како што реков, ние мислевме ...

Ние сите слушнале потпевнува, таа дојде поблиску и поблиску. Се шепотеше дека ќе се собираат и да тоалетна хартија. Потоа почна да се тресат и падна на земја. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Крвотокот

Предмет: Биологија

Hemoglobinget е црна протеин се најде во црвените крвни клетки. Хемоглобинот предизвикува црвени крвни зрнца да носат кислород, и дава својата крв црвена боја тела.

Срцето е двојна пумпа. А една половина пумпа крв низ телото, да ги преземе на другата половина назад во крвта од вените. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Нега на крајот од животот

EBBA е во тешка ситуација, и затоа, важно е дека таа добива помош таа има потреба, но и дека таа мора да се доживее она што таа не го доживеале порано, што е добро за неа, и физички и социјално.

EBBA ситуација е сега е многу лоша, таа има болест која самата таа може да се справи, што значи дека многу потребни да EBBA ќе прават најдобро да се стави крај на животот. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Психологија - ПТСН

ПТСР (пост трауматски стрес синдром)

ПТСН може да се случи со оние кои имаат искусни како напад, силување или несреќа. Може да имаш искусни војна, напад или други сериозни настани. Третман кој покажа добра ефикасност во пост-трауматски стрес е бихевиористичка терапија. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Етика и животни прашања

Наташа Arrano

Тоа не може да се случи

Најчесто луѓето се прават слепи кога ќе го видат на друго лице кое му е потребна помош. Ние, луѓето не сакаат да се мешаат во проблемите на другите луѓе, и да се добијат проблеми, мислиме дека тоа може да ги решите самите. Сега тука е жената таму и да побарате помош. Што да правам? Можам да ги затворам очите и само одење минатото, исто како што ако јас се слепи и глуви. Она што ќе бидат последиците ако го сторам тоа? Ќе се чувствувам никаква вина? Прашате мене, зошто го направам тоа? Она што јас сум за луѓето кои се способни да се пешачи од страна? Зошто беше таа тажна? Каде и зошто имаше таа боли? Како би можел да се пешачи по? Во денешното општество, ние се под голем стрес. Имам време да се запре и да се обиде да и помогне. Дали има некој емпатија или сочувство во мене во луѓето околу мене? Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Историја на медицината

Прашање 1

Историја на медицината
Првиот е фатен познавање на разни болести напишано околу 400 f.Kr во Грција. Грчката култура се поставија темелите на теоријата на болести потекло и причина. Таткото на медицината Хипократ (460-377 f.Kr) идеи за лекарската етика и доверливост важи и денес. Првите научни истражувања и резултатите се во 1500-тите. Весалиус Белгијците (1514-1564) напишал повеќе книги на анатомија откако вивисецирале голем број на тела. Во текот на 1600 беа под влијание на религијата, медицината, астрологијата и магијата. До крајот на 1800 година користеле дрога, кои дојдоа од природата по неговото формирање нови лекови од страна на хемичари и биолози. Во моето мислење, верата имаше големо влијание на медицината и се уште има големо влијание во некоја религија отколку денес. Истражувањето има развиено многу лекови кои им помагаат против разни болести и луѓе / животни во болка. Лекови им помогнавме на многу луѓе во целина, но во исто време како и дрога, исто така, направи многу луѓе зависници од лекови. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Смртоносна редовна пилула онлајн

Маријана Hedenbro
Објавено: 9 Јануари, 2009 23:30 Sydsvenskan промена: Јануари 9, 2009 23: 57Minst десет машки подобрување продаваат на интернет е збогатена со истиот супстанции се најде во лекови на рецепт. МПА кои ги испита пазарот предупредуваат дека производите можат да бидат фатални. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Тело слика

Кратки факти за булимија

Булимија е нарушување во исхраната која вклучува прекумерно големи количини на храна, кои потоа ќе се обидат да го направи далеку со, обично со повраќање или со користење на лаксативи.

Булимија е најчеста меѓу жените, и повеќето од нив се болни во доцните тинејџерски години или дваесетти години. Кои се причините за нарушувања во исхраната се различни од човек на човек, и обично постојат неколку работи кои доаѓаат во игра. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Еволуција и развој на земјата

Кај животните, како и на алги формирана повеќеклеточни организми од едноклеточни. И без'рбетници и 'рбетници еволуирале во морето, а од таму адаптирани за живот земја. Во 'рбетници и безрбетници постепено се адаптираат на живот на land.Jorden е околу 4,6 милијарди години и најраните форми на живот се состоеше од едноклеточни бактерии во океаните. Првиот жив организам е сино-зелени алги без мобилни јадра (пред околу 3,5 милијарди години). Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -