.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишен на животните

Еволуција и развој на земјата

Кај животните, како и во алги формирана повеќеклеточни организми од едноклеточни. И без'рбетници и 'рбетници еволуирале во морето и таму прилагодени на живот на село. Во 'рбетници и безрбетници постепено прилагодување на живот на land.Jorden е околу 4,6 милијарди години и најраните форми на живот се состоеше од едноклеточни бактерии во океаните. Првиот жив организам е сино-зелена алга без мобилни јадро (пред околу 3,5 милијарди години). Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Водоземци

Тип: хордати
(Chordata)

Во текот племе: 'рбетниците Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Myran

Мравките се во илјади е на различни раси во рамките на видови. Денес постојат околу 12.000 различни мравки. Повеќето мравки имаат оние кои се основни форми на мравка има такви големи задни со прилично мал стомак, во зависност од тоа дали е мравка авион или редовни. Главата, исто така, имаат тенденција да бидат прилично големи и обично женките. Мравките обично имаат тенденција да биде кафеава, црна и црвена. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Екологија

Lynx

Рисот му припаѓа на семејството мачки. Крзното е повеќе или помалку извалкано со жолтеникаво кафеава боја земјата добива полесни во текот на зимата. Опашката е краток со црна чипка. На ушите седи црна перчиња уво. Врвот на опашката и уво Китки на зајакнување на ушите и опашката држење на телото, и правење на јасно јазикот на телото на рисот. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Однесување

Животни може да се однесуваат на многу начини, тие имаат многу различни однесувања, а еден од нив е и акти инстинкт и nyckelretningar. Клучен надразнување е кога нешто предизвикува instinkshandling син на пример, ако се тресат малку на престој на птица ќе деца почнат да зјаат. Клучни иритација е тресење на имот и instinkshandlingen е кога пилиња почнат да зјаат. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Како да се избегне животни се јаде

Многу видови на техники кои ги користат за да се заштитат од предатори е добро познато, како што се еж витка нагоре во топката, кога станува се заканува или да се земе неколку примери на рамно риба, кои се со иста боја како на песок, и како камелеон може да се вклопуваат во речиси секоја животна средина за останување во, за да се избегне да биде откриен. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Пеперутки

Вовед

Јас сум размислувал за пишување на работа депресија / проект на пеперутки, тоа е затоа што мислам дека тие се најдобрите инсекти кои постојат и понатаму сакам да се, меѓу другото, знаат како нивниот начин на живот продолжува. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Лосос

Опис видови

Означување: На лосос има посебно масно перка, види слика. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Боксерот

На Боксер е приврзан и верен пес. Таа има пријателски расположение и е среќна и весела. Тоа е интелигентен и чесен, и благодарение на високо ниво на соработка, неговите käckhet и храброст, тоа е лесно да се обучуваат.
Боксер работи добро и како семејство куче и работење, дресура на службени кучиња! Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Wolverine (Gulo gulo)

Тема: Животни

На Wolverine е 'рбетници. Не постојат многу wolverines во Шведска веќе и тие се заштитени поради. државата исплатени пари за да оние кои ги убија wolverines. Тоа е нашата најмалку познати предатори. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -