. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Во училиштето работи на истражување

Зголемете ја вашата интелигенција со обука

Интелигенција е тешко да се процени концепти. Што е интелигенција и како некој кој е интелигентна? Постојат неколку различни теории за тоа што интелигенција е и како да го процени, и таму е основната идеја дека разузнавачките е за тоа како да управуваат со целокупната да ги реши проблемите и настани кои можат да pop-up на секојдневниот живот. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Генска терапија

4.1 Што е генетска терапија?

Генска терапија вклучува замена на гени да се излечи болеста. Тоа дејствува како кога ќе се готви мотор. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

ГМО

Како да се создаде инсектицидни домати растение?

Кои се гени и каде се тие?
Постојат гени во сето тоа живее или живеело. Постојат гени кај луѓето, лета, шунка, домати, бактерии итн Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Genitikfrågor

1. а) Генетика - Наследни доктрина = студија за тоа како наследство е донесен.
Генетски инженеринг - Лекарите / поправки со гени.
б) 1 Наследството ќе бидат пренесени на.
Цртање за продукција на протеинот. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Генетска манипулација

Еден од новите етички прашања денес се генетска манипулација. Оваа нова наука расте во скокови и границите во последниве години. Ние се анализира улогата секоја мала и функција. Оваа наука има отворени врати за парови со генетски нарушувања или болести. Кои сакаат да се спречи нивните деца ќе ги наследат. Оваа наука, исто така, ги отвори вратите за луѓе кои сакаат да им нареди на карактеристиките на своите деца дека тие самите немаат. На пример, бојата на косата или очите, повисока интелигенција. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Transgenic животни

Денес животните со модифицирани гени т.н. transgenic животни да многу. Најчесто користени пресуда трансгенски животни во фармацевтската индустрија, која нив ги користат како експериментални животни. Најчесто користени глувци, но дури и винските мушички аквариум риба, молци, зајаци и стаорци беа користени. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Генетски инженеринг

Новиот "вид" на пченица која ги има сите својата добри квалитети остане, додека сите оние лоши аспекти и способности се елиминирани, оваа сорта се нарекува ГМО храна. Да се ​​манипулира култура, животно, или човечко суштество е сосема едноставно со напредна технологија денес. Денес не само да ги менувате гените и видови, една, исто така може да ги клон.
Во доматите е ензим кој го прави процесот на зреење пократко. Види училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Бактериски содржината на ProViva Shot

Цел: Да се ​​испита дали бактериски содржина на млечна киселина бактерии во ProViva Shot во согласност со содржината на пакетот е наведено
(250 000 000 бактерии / ml) Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Генетски инженеринг

Во оваа дебата ќе се најде решение за идејата за генетски инженеринг, и да ни кажете малку за оваа тема во прашање. Јас не сум многу запознаен со оваа тема, но мислам дека тоа е интересно да се разговара со другите за ова прашање. Во оваа дебата, јас ќе одам во добрите и лошите страни за вас, како читател, треба да биде во можност да формира свој мислење, но, исто така, да ви покаже дека имам подобра идеја на генетскиот инженеринг. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Генетика

ДНК

ДНК е носител на наследување.
Мајка мобилен е наречен "првиот" мобилен пред поделени во различни клетки ќерки. Со ќерката клетки ќе биде како еднакви нејзината матична клетка е потребно молекули кои ги даде својства слични на мајката. ДНК молекула се најде во јадрото. Види училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

«Постари училишен -