.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишен за здравство

Паразитски болести

Маларија: Најпознатиот паразитски болести да бидат маларија. 300-500.000.000 луѓе се разболат секоја година. Маларија се пренесува со комарци од родот Anopheles касне човек. Кога комарци залак луѓето истовремено распрскува во плунката да се осигура дека крвта не згрутчувањето и ќе отвори крвните садови. Во тој одреден момент е пријатен паразит sporoziten со лично. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Нега на крајот од животот

Ebba се наоѓа во тешка ситуација, и затоа е важно дека таа добива помош, таа треба, но исто така и дека таа мора да се доживее она што таа не доживеале порано, што е добро за неа, и физички и социјално.

Ситуација Ebba е сега е многу лоша, таа има болест која самата таа може да се справи, што значи дека многу потребни да Ebba ќе прават најдобро да се стави крај на животот. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Психологија - ПТСР

ПТСР (пост трауматски стрес синдром)

ПТСН може да се случи со оние кои имаат искуство како напад, силување или несреќен случај. Може да ги искусиле војна, напад или други сериозни настани. Третман кој покажа добра ефикасност во пост-трауматски стрес е бихевиористичка терапија. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Етика и прашања живот

Наташа Arrano

Тоа не може да се случи

Најчесто, па луѓето да ги затворат своите очи кога ќе го видат друго лице кое му е потребна помош. Ние луѓето не сакаат да се мешаат во проблемите на другите луѓе и да ни се проблем, мислиме дека тоа може да ги реши се. Сега тука е жената таму и да побарате помош. Што да правам? Можам да ги затворам очите и само одење минатото, исто како ако јас се слепи и глуви. Кои ќе бидат последиците ако го направам тоа? Ќе се чувствувам никаква вина? Прашај си, зошто го направив тоа? Она што јас сум за луѓето кои се во состојба само да одиме со? Зошто беше таа тажна? Каде и зошто таа го боли? Како би можел само да одиме со? Во денешното општество, ние сме многу стрес. Имам време да се запре и да се обиде да и помогне. Дали има некој емпатија или сочувство во мене во луѓето околу мене? Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Смртоносен машки подобрување онлајн

Маријана Hedenbro
Објавено: 9 јануари 2009 година 23:30, Sydsvenskan освежено: 9 јануари 2009 23: 57Minst десет машки подобрување продаваат на интернет е збогатена со истите супстанции се најде во лекови на рецепт. МПА кои го разгледаа пазарот предупредуваат дека производите можат да бидат смртоносни. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Тело слика

Кратки факти за булимија

Булимијата е нарушување во исхраната која вклучува прекумерно големи количини на храна, кои потоа ќе се обидат да го направи далеку со тоа, обично со повраќање или со користење на лаксативи.

Булимијата е најчест кај жените, и повеќето од нив се болни во доцните тинејџерски години или дваесетти години. Што ги предизвикува нарушувања во исхраната се разликуваат од личност до личност, и обично постојат неколку работи кои доаѓаат во игра. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Човечка биологија

Кожа

Кожата е најголемиот орган на телото и тежи околу 5 килограми за возрасни.

Кожата нè штити на надворешни влијанија, исто така, клучот кога телото се регулира нејзината топлина и балансот на течности. За нашето тело да се формира витамин Д, кожата треба да биде во сончева светлина. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Болести и лекови порано

Вовед

Јас избрав да пишувам за оваа болест во минатото. Потоа, тука е не се исти лекови и помогне на располагање денес. Толку многу почина од мали болести како што се настинка дека ние денес добиваат антибиотици и да стане здрава за неколку дена. Мислам дека тоа е многу непријатно да се види колку луѓе загинаа во толку краток период на болести како чума, големи сипаници и многу повеќе. Немаше ништо што можеше да стори, голем дел од луѓето изумреле поради овие болести како што сите очекуваа. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Нервниот систем и сетила

Деменција

Деменција се нарекува нарушување што влијае на нашиот нервен систем, така што имаме проблем сеќавајќи се работи кои се случија само неколку часа претходно. Кога ќе се погоди, ќе добиете нарушувања меморија, заедно со други проблеми со размислување. Причините на болеста се вели дека е старост, наследноста, недостаток на витамин Б12 и дефицит на ацетилхолин е невротрансмитер кој може да се сретнат на, меѓу другото, синапсите, помеѓу нервите и мускулите. Друга причина за деменција може да биде нарушена протокот на крв во мозокот садови. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Вежба повеќе

Населението во светот стана толку разгалено и удобно да можат целосно да и hållethar заборавени. Разгалена единица има целосно уништени здравјето на луѓето. Од автомобил

бил измислен, здравјето на луѓето одби секоја година што помина. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -


Предупредување: Непознат: отворен (/ var / apachefs / сесии / sess_ru9o9uvbn2fmpiivk3j8ai6eh0, O_RDWR) не успеа: Нема на уредот (28) простор во непознат on-line 0

Предупредување: Непознат: Не успеав да напишам сесија податоци (фајлови). Ве молиме потврдете дека сегашниот амбиент на session.save_path е точна (/ var / apachefs / сесија) во непознат on-line 0