.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски на Човекот

Нега на крајот од животот

EBBA е во тешка ситуација, и затоа, важно е дека таа добива помош таа има потреба, но и дека таа мора да се доживее она што таа не го доживеале порано, што е добро за неа, и физички и социјално.

EBBA ситуација е сега е многу лоша, таа има болест која самата таа може да се справи, што значи дека многу потребни да EBBA ќе прават најдобро да се стави крај на животот. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Психологија - ПТСН

ПТСР (пост трауматски стрес синдром)

ПТСН може да се случи со оние кои имаат искусни како напад, силување или несреќа. Може да имаш искусни војна, напад или други сериозни настани. Третман кој покажа добра ефикасност во пост-трауматски стрес е бихевиористичка терапија. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Смртоносна редовна пилула онлајн

Маријана Hedenbro
Објавено: 9 Јануари, 2009 23:30 Sydsvenskan промена: Јануари 9, 2009 23: 57Minst десет машки подобрување продаваат на интернет е збогатена со истиот супстанции се најде во лекови на рецепт. МПА кои ги испита пазарот предупредуваат дека производите можат да бидат фатални. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Тело слика

Кратки факти за булимија

Булимија е нарушување во исхраната која вклучува прекумерно големи количини на храна, кои потоа ќе се обидат да го направи далеку со, обично со повраќање или со користење на лаксативи.

Булимија е најчеста меѓу жените, и повеќето од нив се болни во доцните тинејџерски години или дваесетти години. Кои се причините за нарушувања во исхраната се различни од човек на човек, и обично постојат неколку работи кои доаѓаат во игра. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Еволуција и развој на земјата

Кај животните, како и на алги формирана повеќеклеточни организми од едноклеточни. И без'рбетници и 'рбетници еволуирале во морето, а од таму адаптирани за живот земја. Во 'рбетници и безрбетници постепено се адаптираат на живот на land.Jorden е околу 4,6 милијарди години и најраните форми на живот се состоеше од едноклеточни бактерии во океаните. Првиот жив организам е сино-зелени алги без мобилни јадра (пред околу 3,5 милијарди години). Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Како е голф замав?

Вовед и цел

Голф е спорт кој многумина го сметаат за глупав поминување на времето за мажи и жени, кои се високо поставени во општеството и имаат повеќе пари отколку што знаат што да прават со. Многумина веруваат дека менаџерите на работа ги зема слободно попладне и излезе на теренот за голф 18 дупки круг рекреација и склучување на договори во светот на бизнисот, како и за да се фрлаат.
Но, спротивно на она што многу луѓе мислат дека голф е многу физички барајќи спорт. 18 дупка круг тешко на телото и тоа е многу лесно да се оштети 'рбетот и зглобовите. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Стареењето - Што се случува со телото?

Оваа работа со човечки aging've навистина стане болна точка за многумина, особено жените. Во Холивуд, дозволете си да стане операција убавина или тоа инјектира во невротоксини таков пример. ботокс во кожата за борба против брчките. Ова мислам дека е крајно штетни за организмот, бидејќи ако тоа не значеше дека ќе добијат брчки, како што старееме, ние не би го имаат или.
Постојат многу нешта што се случи со нашите тела, како што стареат. Некои страдаат ålderssynhet обично. Што се случува е дека објектив со ålderna станат цврсти и тешко да се промени обликот. Тогаш тоа ќе биде тешко да се затвори до остар изглед. Тоа се случува најчесто во четириесеттите, а потоа ви се потребни очила за читање. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Што се случува со вашето тело кога ви се јаде здрава вечера

Можеме да јаде колку што ви се допаѓа и да добиете многу енергија, но она што ја користат таа енергија да се? Зошто треба да се јаде после тренингот? И зошто некој добива уморни, ако не го јадете правилна појадок? Ние сите знаеме дека џвака со забите, кашла, а потоа тоа ќе изгледа како измет, но како некој да вечера во текот на целото тело?
Сите енергија ние консумираме оди на употреба на мускулите, дишењето, и така klart- варење. Таа, исто така оди на обука, и да се изгради потребната протеини на мускулите, што се наоѓа во храната. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Човековиот развој

Биг Бенг, планетата Земја генезата

Се започна пред околу 4,5 милијарди години. Кога магмата експлодира во стотици илјадници делови, тоа беше како малку светла сонца, по бројот на еден милион години ладење магма и лава сведува на релативно нормална температура. По лава, со ладење на водата излезе од карпата. Оваа вода опфатени најголемиот дел од земјината топка. Оваа топка имаше повлече напред, но кога се работи за да се премине на сонцето доби орбитата обединети овие две различни сили. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Еволутивните сили

Еволуцијата е биолошкиот контекст е процес кој ги претвора организми под екстремно долги временски периоди. Од генерација на генерација. Како примери на еволутивните сили, земам на брада. Денешната bävrars дедо, дедо, прадедо, дедо, прадедо, дедо, прадедо ... итн (илјадници брада генерации онака) Денес Beavers не изгледа исто како на Beavers за пред сто илјади години. Разликите можеби не е толку голема, но можеби и Бивер забите помалку или опашка помалку. Тешко е да се знае разликата. Но оди понатаму назад, еден милион години, можеби, што веројатно може да се најдат дури и поголеми разлики. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -