.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски на Природа / Животна средина

Глобалното затоплување

Вовед

Луѓето имаат разговор во врска со времето во секое време и насекаде. Но, сега тоа е различно. Нешто се случува со нашата земја. Нешто многу лошо. Нешто што мора да се промени. Не мислам на сите војни беснее низ целиот свет, на финансиската криза или нешто слично. Зборувам за нешто многу полошо. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Ал Гор и глобалното затоплување

Вовед

"Најголемиот проблем не е она што не го знаеме, но она што го знаеме за сигурно, но тоа е, всушност, во ред."

Овие мудри зборови користи MarkTwain кога се покажа дека сите континенти еднаш едно време да се седи заедно, иако никој не веруваше. Луѓето мислеа дека континентите биле толку големи што тие не би можеле да се движат. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

ТЕМИ ЗА НАС

Присуство на воздух

Темите кои воздухот содржи мешавина од џиновски "море" од гас кој обично е безбоен, без мирис.

Најголем дел од она што воздухот содржи азот (78%), тогаш тоа е кислород (21%), тогаш тоа е благородните гасови (0,93%), јаглерод диоксид (0,04%) Конечно, постојат и други гасови (0.03 %) Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Ефект на стаклена градина

Лицата ефект на стаклена градина

За долго време, луѓето се разговара за ефектот на стаклена градина, а што може да се случи ако продолжи да се зголемува. Во поново време ќе се забележи колку компании го промени тоа да се биде свесен повеќе еколошки, и го продаде на еколошки производи за потрошувачите. Како луѓето трошат повеќе и дебатата врз животната средина има преземено изменето моментум во вистинската насока во моето мислење. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Екскурзија Извештај од Гета

Задачата

Целта на екскурзија беше дека ние треба да се разбере структурата на екосистемот и да бидат способни да даваат забелешки и истраги кои се важни за екосистемот и ги интерпретира. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Сонцето

Вовед

Сонцето е ѕвезда која е во центарот на нашиот сончев систем. Тоа ни дава топлина, енергија и се друго што ние треба да се живее. Без него, ништо не ќе живеат на Земјата може да постои. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Мојот живот како бор

Јас може да биде помеѓу околу 400-600 години, ако јас се да се недопрени. Но ми падна кога сум меѓу 80 и 120 години. Мене тие сакаат да имаат подобар квалитет, јас треба да биде исправен и непречено без јазли тие прво 10-15 метри кога сум 100 години. Но тогаш тие се грижат за мене и бидете сигурни дека ќе пораснам правилно чипови. Јас се базираат на сиромашните почви од плодна земја станам болни и трнлив. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Биолошка разновидност

Биолошката разновидност значи дека постојат различни видови и различни броеви на секој вид. Заедно, сите видови на биолошката разновидност. Тоа е важно за нас да ги зачува сите растенија и животни, за отстранување на правото видови не се знае што се случува. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Габи

Какви видови?

Печурки не се растенија, тие не се животни, тие имаат свои "царство". И постојат многу различни видови на печурки; мувла габи, лишаи (мешавина на габи и алги) и заеднички диви печурки, сите тие се стандард! Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Растенија околу нас

ВОВЕД

Изборот на растенија во задачата е во областа каде што живеам. Околината има Delsjö резерва со многу различни видови. Некои видови јас собрал во нашата градина. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -