.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишен на природата / Животна средина

Дождовните шуми, загрозен шума

Дождовна шума е еден од најголемите екосистем во светот се наоѓа во широк појас околу екваторот. Дождовни шуми се наоѓаат главно во Централна Америка, Карибите, северната половина од Јужна Америка, Централна Африка и Југоисточна Азија. Дождовни шуми имаат високи годишни врнежи од дожд и високи температури околу 30 степени. Види училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Ефектот на стаклена градина

Ефектот на стаклена градина:

- Причини, последици и решенија Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Закани за животната средина

2.1 Максимално закана на сите времиња?

Постојат неколку начини да се погледне во оваа закана ние сега се соочуваат. Еден или може да биде песимист, оптимист или реални. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Природни токсини

Што е отров?

А токсин е хемиски термин за супстанции кои можат да му наштетат на телото и нормално функционирање на клетките. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Вода

Реки

• Амазон на реката се наоѓа во Јужна Америка. Тоа е најбогат водата на реката и има најголема речен слив. Амазон реката се влева во Атлантскиот Океан. Делта е неколку милиони широк и може да се види дека реката боја море од кал и тиња околу 300 километри од устата. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Генетски инженеринг - иднината на светот или несреќата

Во внатрешноста на клеточното јадро содржи хромозоми, оние што содржат гени. Хромозомите се состои првенствено на ДНК што нè прави тоа што сме. Но можеме да се промениме самите себеси со промена меѓу нашите гени. Еден на овој начин може да манипулира hardier култури, поголем добиток, итн Ова може да биде начин да се добие храна во светот, да се реши болест и други слични. Но, тоа е навистина право да ги промени нашите најдлабоки јадро? Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Ефект на стаклена градина

Главните стакленички гасови кои човекот ги носи на атмосфера на јаглерод диоксид, метан, азотен оксид и хлорофлуорокарбонати. Бидејќи имаме започнува со индустрии така имаат количини на гасови се зголеми во нашата атмосфера. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Корални гребени

Што е коралниот гребен?

Постојат околу еден милион познат морски видови кои зависат од корални гребени, и дека разновидноста е веројатно уште поголем отколку што знаат. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

ГМО

Како да се создаде инсектицидни домати растение?

Кои се гени и каде се тие?
Постојат гени во сите кој живее или живеел. Постојат гени кај луѓето, муви, шунка, домати, бактерии итн Види училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

ЕКОЛОГИЈА

Рисот

Рис му припаѓа на семејството мачки. Крзното е повеќе или помалку шарени со жолтеникава кафеава боја земјата, која добива полесни во текот на зимата. Опашката е краток со црна чипка. На ушите седи црна уво Тафтс. Види училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

«Постари училишен - Понови училишен »