. Сега

Училишна работа и есеи од средно училиште
Пребарај за училишни проекти

Училиште работи на биологија

Како е голф замав?

Вовед и цел

Голф е спорт кој многумина го сметаат за луд поминување на времето за мажи и жени кои се високо поставени во општеството и имаат повеќе пари отколку што знаат што да прават со. Многумина веруваат дека менаџерите на работа се слободното попладне и излегуваат на терен за голф за 18 дупка круг рекреација и постигне договор во светот на бизнисот, како и направи нови познаници.
Но спротивно на популарното верување, голф е многу физички барајќи спорт. 18 дупка круг се тешко на телото и тоа е многу лесно да се оштети и твојот грб и зглобовите. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Стареењето - Што се случува со телото?

Оваа работа со човечки aging've навистина стане болна точка за многумина, особено жените. Во Холивуд, дозволете си да се добие убавина хирургија или injects го во невротоксините таков пример. Ботокс во кожата за борба против брчките. Ова мислам дека е многу штетно за нашето тело, бидејќи ако тоа не беше наменета дека ќе добиете брчки како што стареат, ние не би го имаат или.
Постојат многу нешта што се случуваат на нашите тела како што стареат. Некои страдаат ålderssynhet обично. Што се случува е дека леќа со ålderna станат цврсти и не можат да се менуваат својата форма. Тогаш тоа ќе биде тешко да се затвори до изгледа остар. Тоа се случува обично во своите четириесетти години, а потоа треба очила за читање. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Глобалното затоплување

Вовед

Луѓето имаат разговаравме за сенешто за времето во сите времиња и насекаде. Но тоа е различно сега. Нешто се случува со нашата планета. Нешто многу лошо. Нешто што треба да се промени. Јас не значи секоја војна што беснее низ целиот свет, на финансиската криза или нешто слично. Зборувам за нешто многу полошо. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Што се случува со вашето тело кога ќе јадете хранлива вечера

Можеме да јаде колку што сакате и да добиете многу енергија, но она што е таа енергија? Зошто треба да се јаде после тренингот? И зошто сте уморни ако не јадете правилна појадок? Ние сите знаеме дека џвакање со забите, кашла, а потоа излегува како измет, но како може една вечера низ целото тело?
Сите енергија ние консумираме оди на употребата на мускулите, дишењето, и толку јасно-варењето на храната. Тоа исто така оди на обука, а со цел да се изгради мускулите потреба протеини, тоа е храна. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Ал Гор и глобалното затоплување

Вовед

"Најголемиот проблем не е она што ние не знаеме, но она што го знаеме за сигурни, но тоа е, всушност, не е во ред."

Овие мудри зборови се користат MarkTwain кога се покажа дека сите континенти еднаш седел заедно, иако никој не веруваше. Луѓето мислеа дека континентите биле толку големи што тие не би можеле да се движат. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

ТЕМИ ЗА НАС

Воздухот содржина

Темите кои воздухот содржи мешавина од гигант "море" на гасовите кои се обично безбоен и без мирис.

Повеќето од она што е воздухот содржи азот (78%), тогаш тоа е кислород (21%), тогаш тоа е благородните гасови (0,93%), јаглерод диоксид (0,04%) Конечно, постојат и други гасови (0,03 %) Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Човечка биологија

КОЖА

Кожата е најголемиот орган на телото и тежи околу 5 килограми кај возрасни.

Кожата штити нас на надворешни влијанија е исто така важно, кога телото регулира својата топлина и балансот на течности. За нашето тело да произведе витамин Д, кожата треба да биде во сончева светлина. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Ефектот на стаклена градина

Оранжерии на ефектот Лица

За долго време, луѓето се разговара за глобалното затоплување и она што може да се случи ако продолжи да се зголемува. Сега, во последно време тоа е забележано како компании се менуваат за да станат свесни за животната средина и го продаде еко-пријателски производи до потрошувачите. Како луѓето отпад повеќе и дискусијата на животната средина има за уредување брзина во вистинската насока во моето мислење. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Човековиот развој

Биг Бенг, потеклото планетата Земјата

Се започна пред околу 4,5 милијарди години. Кога магма експлодира во неколку стотици илјадници делови, ова беше како мали светли сонца, по бројот на еден милион години ладен магма и лава сведува на разумно нормална температура. По лава ладење, вода излезе од карпите. Водата опфатени најголемиот дел од светот. Оваа планета имале повлече напред, но кога тоа беше за да се премине на сонцето доби орбита поврзани со овие две различни сили. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Еволутивните сили

Еволуцијата е биолошкиот контекст на процесот кој го менува организми над екстремно долги периоди на време. Од генерација на генерација. Како пример за еволутивните сили, земам брада. Денес bävrars дедо, дедо, дедовци, дедо, дедо, дедовци, дедо ... итн. (Илјадници брада генерации онака) Денес Beavers не изгледаат токму како Beavers за сто илјади години. Разликите не се толку големи, но можеби брада заби помалку или опашка помалку. Тешко е да се знае разликата. Но оди понатаму назад, еден милион години, можеби, веројатно може да се најде дури и поголеми разлики. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен - Понови училишни проекти »