.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишен на растенија

Влакно

Тоа беше еден обичен ден, јас не апсолутно ништо. Јас бев само во моето место како и секој друг, малку тесна, но во ред. Ние бевме во голема елка, која беше во голема шума. Тоа беше еден типичен ден како што реков, ние мислевме ...

Ние сите слушнале потпевнува, таа дојде поблиску и поблиску. Се шепотеше дека ќе се сечат и тоалетна хартија. Потоа почна да се ракувате и падна на земја. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Мојот живот како бор

Јас може да биде помеѓу околу 400-600 години, ако јас се да се недопрени. Но, тие ми падна кога сум меѓу 80 и 120 години. Мене тие сакаат да имаат подобар квалитет, јас треба да биде исправен и мазна, без гранчиња тие прво 10-15 метри кога сум 100 години. Но, тогаш тие мора да се грижи за мене и бидете сигурни дека ќе пораснам правилно чипови. Јас се базираат на сиромашните почви на плодните земјишта станам болни и трнлив. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Памук, лен, итн

Зборот памук доаѓа од германскиот збор "baumvolle", што значи дрво волна. Памук е еден вид fröhårsfiber. Над 40% од светот влакна е памук, а над 50% од сите облека се изработени од памук или комбинација на памук и други материјали. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

COTTON

ШТО Е ПАМУК?

Зборот Памук доаѓа од германски "Baumwolle", што значи волна.
Памук е еден вид fröhårsfiber, извлечени од разни растенија на
родот Gossypium. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Опијати

Опијати доаѓаат од цвет кој се култивира за илјадници години, тоа се нарекува на афион, тоа е околу 1 метар висока и има светло виолетови ливчиња и се одгледува во Азија. Првото нешто што ќе го добиете од цветот е суров опиум, и од него произведува, меѓу другото, морфиум и хероин, итн Во минатото, тие се користат во содржина како дрога, но во денешно време луѓето се злоупотребува супстанција, која е забранета. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Растенија околу нас

ВОВЕД

Изборот на растенија во задачата се во областа каде што живеам. Во околината има Delsjö резерва со многу различни видови. Некои видови Јас зедов во нашата градина. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Политика за дроги

Приказна

Канабисот веројатно се користи за најмалку 40.000 години
До 1925 година, канабис законски над речиси целиот свет. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Какао

Брзи Речник Пред да започнете:
Какао доаѓа од зборот на Ацтеките cacáua како Ацтеките го позајмуваме од јазикот на Маите. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Лук

Ботанички име Allium sativum = Allium sativum sativa = Arbium
Англиски име Лук, чешне лук, заеднички лук, allium, меласа лош
Другите имиња на Skorodon (грчки), allium, alium (латински), ail (Франција), Knoblauch (германски), hvidløg (Данска), hvitløk (Норвешка), Valkosipuli (Финска), aglio (италијански) AJO com'un (шпански ), Ninniku (јапонски), Suan, dasuan (кинески), lehsun, Lassan (хинди), господине (персиски) Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

RICE

Рајс е годишен трева, која добива помеѓу 1 и 2 метри висока. Таа му припаѓа ii монсуните Азија, каде што се одгледува со милениуми. Постојат различни видови на ориз. Тие можат да бидат поделени во две групи, обичен ориз електрична енергија. sumpris и bergris.
Sumpris треба многу влага и култивирани или во природни мочуриштата електрична енергија. наводнуваат тераси, каде што се пука засадени надвор од посебен fröbäddar. Ориз се одгледува во вода се додека не го зрела, тогаш поле не е исушена. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -