.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Училишен на компјутерско знаење

Анализа на непријателските веб-сајтови на интернет

Член Анализа Мирјана Krisanovic 9D Извор: Skanska Dagbladet 7 novSammanfattning:
На 5 ноември, тоа беше едно предавање на Граѓанската сала во Eslöv, кој беше околу "Вистина и последица на интернет". Во текот на ова предавање учествуваа четири класи од Sallerup училиште во Eslöv. Во последно време, неколку стотици студенти во Eslöv добија информации за интернет безбедност од страна на Улф Silling, кој има долгогодишно искуство во ИТ полето.
Некои предавања, исто така, се сврте кон возрасните. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Компјутери - основни

Модул 1: Општи ИТ вештини се работи што треба да знаете за компјутери, како што се Она што го издвојува
суперкомпјутер на супер. Таа, исто така може да биде она што го прави оперативниот систем. Или ако се различни печатари, како што се што е матрични печатари и што ласерски печатач е. Таа, исто така може да бидат сите различни работи во компјутерски процесор, матична плоча, видео картичка, итн Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Магичниот збор

Јас почнувам со стартување на вашиот компјутер, а потоа започнува многу дигитални сигнали испратени околу внатрешноста на компјутерот, и сериски и паралелни патишта. Дигиталниот сигнал дефиниција е дека тоа може да донесе две позиции, 0 = надвор, а 1 = натаму. На сериски патишта можат да испраќаат само во една насока во еден момент, додека паралелно двете може да се праќаат и примаат истовремено. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Компјутерски познавања

1. Име три анти-вирусен софтвер.

MacAfee, Ф - Безбедна и Нортон.

2. Постојат три чекори за да помогне да се заштитат вашиот компјутер, која? Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

HTML - Брз курс

еве несреќата се разбира во HTML.
[1] се отвори празен бележник на вашиот компјутер.

[2] Напиши inehåll, HTML не е тешко, тоа е лесно! Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Компјутерски комуникации

Ви се исполнат многу луѓе во еден или друг начин се плашат од технолошкиот развој. Овие луѓе лесно да се добие чувство дека оние кои можат да се справат со новата технологија ќе ги угнетуваат оние кои не може да се справи со неа. Дека новата технологија им дава владејачката поголема можност да ни се контролира. Потоа се разгледа на следниов пример. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Модем

Модем е краток за модулатор demodulator.
Што модем се навистина прави се конвертирање на дигитални сигнали на компјутерот, на пример, оние кои и нули во аналогни сигнали, односно звук, ова е, така што ќе може да се испрати на компјутерот информации од компјутер преку пример телефонска мрежа на друг компјутер со модем. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Податоци комуникации

Вовед во пренос на податоци со

Компјутерски комуникации има n "град отсекогаш биле интересни ѓ" R компјутерски експерти, но тоа не беше F "RR" НП †
1980-тите дека тоа навистина б "rjade полетување. D †, таму обично нема ѓ "ofthe готовиот
комуникациски програми кои k "на, но тоа доби С.Ј." LV додаток или "промена во софтверот. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Класификација на спомени

Сеќавања може да се подели во основните и средните меморија за складирање во однос на пристап до податоци и поставување на компјутерски систем. Спомени, исто така, можат да бидат поделени според принципот на пристап, регистрација на издржливост со текот на времето и по глава на податоци modifiability. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Законодавство

Акт Информации

Информации Законот стапи во 1973 година Тој е дизајниран да се заштити интегритетот на поединецот во однос на своите ближни, и до одреден степен власти. Тековната Законот стапи во 1992 година и некои дополнителни промени се сила на 1 јануари 1995 година. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -