.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски за компјутерски науки

Модемско комуницирање

Во bšrjan По 70-ти, во САД на fšrsta модеми се PoE пазар.
FSR бирани брзина fšrbindelser беше lŒg, ²300 bps и перформанси Šnnu lŠgre. А потребно е да комуницираат помеѓу компјутерите и телефонски линии беа очигледни медиуми. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

PDM систем

Карактеристики

Основната функција А PDM систем е да ги пратите на производот податоци каде и да се и без оглед на формат. Тоа мора да биде во можност да се емитува на корисникот за да го посакуваниот употреба. Системот треба да имаат голем број на основни функции да се олесни работата со производот на неговиот животен циклус. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Компјутери од ВОСОК

Art.Nr Модел Верзија за печатење Вид Цена

41.456 АКЕ 1 Pentium 466 MHz, 64 MB SDRAM, 8 MB
Графичка картичка, 6,4 GB хард диск, 40x CD-ROM уред, Sound Blaster 64 звучна картичка, звучници 9W, Windows 98, 6322: - Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Оперативни

Оперативниот систем е еден вид на софтвер која работи по одредена датотечен систем (на пример, FAT32, NTFS). Обично графички кориснички интерфејс за komminucera со хардвер на компјутерот. На Microsoft Windows оперативен систем е användarvänligast и се користи од страна на нас "обичните" корисници. Linux е претежно се користат од страна на мрежата на администраторите на големи мрежи. MAC OS користи живот почесто на бизнис osov. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Интернет

Компјутери технологија има направено брз напредок во развојот, производителите да излезе со нови подобрени работи цело време, и компјутерски компании се голема сума на пари секоја година. Интернет стана многу Poulärt. Интернет стана популарен околу 1995 година, но тогаш не беа толку многу интернет. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Интернет од 20 години

Тоа е многу тешко да се замисли на интернет во 2020 година многу се развива, сега и во 20 години, верувам дека на интернет речиси разменети целосно. Бројот на корисници ќе се зголеми многу во блиска иднина. А во последните 20 години, речиси сите на едно време или на друг гледа не направи без интернет. Прашањето е колку многу интернет-корисниците може да опстане без него паѓа заедно. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

За заштита на податоците

Хакери

---
Технолошкиот субкултура беше формирана под
раните 60-ти, кога компјутерите беа големи колку куќи и користи
исклучување на големи компании и некои владини агенции. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Компјутерски приклучок и извадите уреди!

• Во единиците

Тастатура 
Со помош на тастатура, може да даде команда на компјутерот, тастатурата е на тој начин се користи за испраќање на тастатурата на компјутерот. Тастатурата е на компјутери и оттогаш нивниот компјутер дојде.

Поглед училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Marimekko

Marimekko е финскиот облека и текстилни компанија која е основана во 1951 година Marimekko стана светски познат во доцните 50-ти и почетокот на 60-тите. Постојат три линии на производи: облека, внатрешна декорација и väskor.Marimekko беше основана од страна Armi и Viljo Ratia. Бизнис концепт на компанијата се појави од силна барање да се создаде нешто ново, уникатен, долго време беше и убави за повоената Финска. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Што е H @ к © £ ®

Како сето тоа започна

Првите луѓе нарекува хакери, некои луѓе беа во 60-те, овие предмети беа потоа се шири низ целиот свет,
Хакерите се впуштиле манипулирање со телефонска мрежа. Повеќето хакери биле претежно слепи и сами, и тие сакаа да се направи контакт со истомисленици. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен - Понови училишен»