.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски за економски прашања

Историски економија

Задача 1.)

Јас ќе одам да ти кажам колку начини на производство (т.е. "производство") на храната се менуваше со текот на времето. Кое е значењето на различните технолошки достигнувања имаше и донесе на тие пет периоди вклучени во задачата, итн
Прво тоа беше на луѓе кои биле повикани ловците. Тие го направија алатки од камен, дрво и коска. Тие живееле од лов, риболов и собирање. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Државата Економија

Тема: Економија

• Буџетот на Република Македонија

Државниот буџет е план за сите државни приходи и расходи во текот на одреден период на време. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Економски успеси, можности и проблеми во Шведска

Тема: Економија

Она што го направи Шведска богата земја?

Инвестиции
Шведска отсекогаш имал одлична природните ресурси; но пред тие имале доволно реалниот капитал се искористени само еден мал дел од средствата. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Финансиска анализа и контрола

Тема: Економија

Врз основа на литература, резимеа Per Olsson од неа, Компендиумот и материјалите.

Буџетирање

Пресметката на индивидуални објекти, и собрани во буџетот Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Националната економија

(Г) 1. Семејниот буџет

Татко Ларс (Сканија инженер)
Мајка Кристин (службеник на ИОР) Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Економија

Тема: Економија

А 1. Кои се трите главни економски прашања?

• Што треба да се произведува?
• Кој треба да се произведуваат?
• Како треба да бидат дистрибуирани на вишок? Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Бизнис финансии

Тема: Економија

Имам споредба три DVD плеери во 3 различни företag.Onoff Sony DVPNS305 2190kr
Šiba Sony DVPNS305 2790kr
Jmedata Sony DVPNS300 1795kr Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Приватната економија

Тема: Економија

Готово: Дали е кога плаќаат директно со обичните pengar.Kredit: одложување на плаќање, исто така, станува поскапо, бидејќи од потреба да плаќа камата и годишен надоместок. Можете исто така треба да имаат кредитни линии со компанијата да се купи од. Да се добие за да имаат кредит, мора да се биде на осумнаесет години и имаат приход (работа). Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Акции

Тема: Економија

Пензионирање штедни

Пензионирање е се повеќе заеднички. Вметнување на износот на банка или осигурителна компанија. Колку порано почнавме заштеда, толку повеќе пари добива. Од најчестите е дека ве однесе еден мал дел од нивната плата секој месец Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Акции

Тема: Економија

Постојат многу начини ако сакате да заработите пари од своите заштеди.
Најлесниот начин е да се започне на сметка во банка и да платат за своите пари, но ако го направите тоа нема да се победи толку многу за тоа, бидејќи на ниска каматна стапка. Друг начин е да ги депонираат своите пари во заеднички фонд. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -