.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишните книги на англиски јазик

Бракот е лажен

Јас избрав да пишувам за тоа зошто мислам дека не треба да се ожени Поради тоа што е добар начин за мене да се избегне обврската да се објасни на сите зошто јас одбивам да се ожени. Во овој есеј ќе одам да пишувам за неуспесите на многу бракови.

Јас сум секогаш ја кажува на сите дека јас нема да се ожени бидејќи тоа е губење на време. Но, тоа е повеќе да се од тоа. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Велика Британија

Капитал:

Официјални јазици: Англиски

Demonisms: Британски, Britton

Влада: Парламентарна уставна монархија Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

ЖИВОТНА СРЕДИНА

Јас живеам во стан, а тоа е 118 (m²), имаме пет соби, две купатила, едно со рамен екран, два компјутери и еден лаптоп, четири автомобили, машина за миење садови и ние ја делиме на машината за перење со нашите Соседско што е многу добро за животна средина. Ние купи облека секој месец, особено мене ми се допаѓа шопинг. Имавме два автомобили, но сега имаме само еден Бидејќи татко ми продаваат друг автомобил, тој смета дека ние треба само една. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Животната средина!

од страна на SAFA

Јас живеам во стан, а тоа е 118 (m²), имаме пет соби, две купатила, едно со рамен екран, два компјутери и еден лаптоп, четири автомобили, машина за миење садови и ние ја делиме на машината за перење со нашите Соседско што е многу добро за животна средина. Ние купи облека секој месец, особено мене ми се допаѓа шопинг. Имавме два автомобили, но сега имаме само еден Бидејќи татко ми продаваат друг автомобил, тој смета дека ние треба само една. Мајка ми го зема автобус секој ден на работа. Ние се обидуваме да се купи еколошка храна колку што е можно, но понекогаш и ние сметаме дека е премногу скапо и не сакате да. Нормално ние одиме на одмор оние или два пати годишно со авион. Ние чак во ѓубре на вистинското место, но понекогаш тоа добива на погрешно место. Ќе стави composte во посебен пластична кеса, кои ние ќе се добие од сопственикот. Мислам дека се еколошки, но ќе се обидам да бидат подобри во користењето на водата. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Велика Британија

Знаме кралскиот грб
Капитал:
Официјални јазици: Англиски
Demonisms: Британски, Britton
Влада: Парламентарна уставна монархија
-Monarch: Кралицата Елизабета II
-Prime Министерот пратеник Гордон Браун
Законодавното тело: Собранието
-Upper Куќа: Домот на лордовите
-Lower Куќа: Долниот дом
Формирање
-Acts Се унија 1707: 1 мај 1707 година
-Act Се унија 1800: 1 Јануари 1801 година
-Anglo-Ирскиот договор: Април 12, 1922
Пристапување во ЕУ: 1 јануари 1973
Површина
Тотална енергија -Total: 244,820 km2 (79) 94,526 sq mi
-Water (%) 1,34
Населението
-2007 Проценките: 60.975.000 (22)
-2001 Попис: 58.789.194
-Density: 246 / km2 (48) 637 / sq mi
БДП (ПКМ): 2007 проценки
Тотална енергија -Total: 2230000000000 $ (6)
-per глава на жител: $ 36,570 (14)
БДП (номинален)
Тотална енергија -Total: $ 2780000000000 (5)
-per глава на жител: $ 45,681 (9)
Џини (2005): 34
HDI (2006): ▼ 0942 (Високо) (21)
Валута: Британска фунта (GBP)
Временска зона: GMT (UTC + 0)
-Summer (ЛСВ): БСТ (UTC + 1)
Дискови за: Лево
Интернет TLD: .uk
Повикувачки број: 44 Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Чарлс Дикенс А Божикна песна

Одбрани 1

1, кој беше Марли?
Марли беше службеник Скруџ, кога тој беше жив.

2 Опишете Скруџ.
Скруџ е тешко човек кои сакаат пари и размислува само на себе. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

САД

Приказна

1. Какви биле Индијанците?
Одговор: Индијците

2. Во различните колонии го хранат поинаку, зошто?
Одговор: Затоа што тие живееле под различни околности. Во некои места, т. Како не повеќе обработливо земјиште, па потоа рибареа и се најде на храна во неколку други места. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Животот и смртта во религијата

Јудаизмот

Еврејската вера во животот и смртта

Живот: Евреите веруваат дека човечката душа постои и пред раѓањето. Но, во време кога детето е повеќе од половина пат се појавија * од мајките тело, животот почнува. Кога детето е родено е ослободена од еден на друг. За да го задржи, ќе обрежат Британецот Milah детето (ако тоа е момче) осмиот ден од животот на детето. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Американска историја Х

Дерек Vinyard

Кога ќе се изгуби некој во вашиот живот кои имале посебно место во срцето ти во прв падна изгуби и чувство на голема тага во срцето дека речиси е да распарчување. Тоа може да havebeen мајка, дете, пријател, голема љубов; Не е важно навистина, бидејќи сите овие луѓе во животот на еден значат многу. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Енергија, ресурси, истрага

Вовед

Ова е есеј за споредба на два извори на енергија: ветерот и масло. Јас ќе ги анализира овие две и презентирани научни факти, туку прескапата моето мислење. Јас ќе пишувам за историјата на два извори, како тие се користат, како тие имаат влијание на нашите животи итн Понатаму, ќе се оцени мојата работа во критикувајќи го начинот дискутираме за она што сум го научил; Дали јас сум со оглед на фер слика од нив здодева и многу повеќе. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -