.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Училишен за биологија

Cloing

На луѓето и животните клонирање Вклучувајќи матични клетки за истражување
Клетките се најмалите градежни блокови на животот. Секој жив организам на оваа земја кои ги исполнуваат сите услови на "Г-ѓа власт / Nerg" дефинитивно се извлече од клетката. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Допир, вкус и мирис

Вовед

Вкус и мирис се хемиски сетила. Тие се прикажани само да ни даде информации за тоа што се случува околу нас. Вкусот е непосредна смисла само за да даде јасен знак дека храната може да одат надолу на нашето тело, а мирисот е повеќе од далечна смисла ALLO крило ни се да се открие мали концентрации на воздухот супстанции. Всушност, мирис и вкус биле разделени Кога животните отиде до земја. Во водата што не можеше да ја намириса работи и тоа е причината зошто тие didnt треба. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Допир, вкус и мирис

Вовед

Вкус и мирис се хемиски сетила. Тие се прикажани само да ни даде информации за тоа што се случува околу нас. Вкусот е непосредна смисла само за да даде јасен знак дека храната може да одат надолу на нашето тело, а мирисот е повеќе од далечна смисла ALLO крило ни се да се открие мали концентрации на воздухот супстанции. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Програма за електрична енергија и Компјутерска електроника

Во програмата на електрична енергија може да се научи нешто круг на електрична енергија и електроника.
Програмата за електрична енергија се еден од ѕверот програми во Словото, и секогаш може да се најде нешто што dealwith за електрична енергија, а тоа може да сум околу вас. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Нов Зеланд животни

Во Нов Зеланд, постојат многу специјални животни тука е еден од нив:

На туатарата:

На туатарата не може да се најдат никаде на друго место во светот, освен во Нов Зеланд. Кога беше откриен во 1867 година, на оној кој го најде тоа дека тоа е диносаурус. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

На Redwood дрвја

На Redwood дрвја расте оригано од југ со Централна Калифорнија. дрвјата се многу високи, највисоката trees'll пораснале до 112 метри, но тие се спречат да порасне и до 30-90 метри. Дрвјата имаат дијаметар од 7,5 метри и живеат за aproxmatly 2500 години. Најголемата дрво во Националниот парк Redwood е толку голема што може да се вози на Кар низ него Лунен. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Делфините

На Bottlenosedolphin мраз најпознатите сорти на делфин. Тоа е солидна пливање и игрива животните. Овие делфини се пријателски и интелигентни. Нивниот јазик се состои од различни видови на свирки, Ние, луѓето може да се слушне некои од овие звуци. Но, некои од нив се толку големи што не сме во можност да ги разбереме.
Делфини живеат или во групи од по само еден пол или во смеса од мажи, жени и деца. Тие секогаш пар помогне кога тие се лов, испораките и со болни. Делфините не може да издржи живеат сами. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Генетско инженерство и генетска терапија

Нашите тела се изградени од милиони клетки и во секоја клетка на вашето тело Имате јадро кое содржи речиси сите на ДНК (генетскиот материјал) на клетката. ДНК е да работи како план за тоа како да се направи точно Идентични ќелија. Секоја жива материјали ДНК постоењето на условот за живот, со цел да биде во можност да се репродуцираат. Најфасцинантните работа е дека генетскиот материјал е секогаш да се изгради во исто време е или не е во еден компир, бактерија или цицачи. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Сончевиот систем

Нашиот Сончев Систем на GlanceInformation Резиме
ПМС 010-А (JPL)
Јуни 1991 Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Осмоза и дифузија

Хипотеза Експеримент 2: Во индикатор дека кога ние ќе го напуштиле школка помалку јајца за 24 houres во дестилирана вода и концентриран раствор на натриум хлорид јајцето во водата ќе остане иста, но јајце во натриум хлорид Дали dissolve.Hypothesis Експеримент 4: предвидуваат дека на лента во suguar решение ќе биде исушен надвор, но на лента во водата ќе остане иста. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -