.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски за географија

Обединето Кралство

Капитал:

Официјални јазици: Англиски

Demonisms: Британски, Britton

Влада: Парламентарна уставна монархија Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Обединето Кралство

Знаме кралскиот грб
Капитал:
Официјални јазици: Англиски
Demonisms: Британски, Britton
Влада: Парламентарна уставна монархија
-Monarch: Кралицата Елизабета II
-Prime Министерот пратеник Гордон Браун
Законодавниот дом: Собранието
-Upper Куќа: Домот на лордовите
-Lower Куќа: Долниот дом
Формирање
Дела на Унијата 1707: 1 мај 1707 година
-Act На Европската унија 1800: 1 јануари 1801 година
-Anglo-Ирскиот договор: Април 12, 1922
Пристапувањето во ЕУ: 1. Ја 1973
Површина
Тотална енергија -Total: 244,820 км2 (79) 94,526 sq mi
-Water (%) 1.34
Населението
-2007 Проценките: 60.975.000 (22)
-2001 Попис: 58.789.194
-Density: 246 / km2 (48) 637 / sq mi
БДП (ПКМ): 2007 проценки
Тотална енергија -Total: 2230000000000 $ (6)
-per жител: $ 36,570 (14)
БДП (номинален)
Тотална енергија -Total: 2780000000000 $ (5)
-per жител: $ 45,681 (9)
Гини (2005): 34
ИЧР (2006): ▼ 0942 (висок) (21)
Валута: стерлинг фунти (GBP)
Временска зона: GMT (UTC 0)
-Summer (ЛСВ): БСТ (UTC + 1)
Одвива на: лево
Интернет TLD: .uk
Повикувачкиот број: 44 Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Соединетите Американски Држави

Приказна

1. Какви биле Индијанците?
Одговор: Индијанци

2. Во разни колонии го хранат поинаку, зошто?
Одговор: Затоа што тие живееле во различни околности. Во некои места беше таква. Како што Земјата не е употреблив, па кога рибареа и се најде на храна во неколку други места. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Австралија

Австралија е најмалиот континент во светот. Но сепак е шести по големина земја. Во Австралија живеат 19,2 милиони луѓе. Староседелците се нарекуваат Абориџини но постојат многу малку лево. Националниот ден на Австралија е 26 Јануари.

Канбера

Канбера е единствениот град во светот, која е изградена за да биде главен град. Тие не можеа да одлучите дали тоа треба да биде Сиднеј или Мелбурн па тие изградија нов град меѓу двата други градови. Канбера има само 320 000 жители. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Животни во Нов Зеланд

Во Нов Зеланд, има многу специјални животни тука е еден од нив:

На туатарата:

На туатарата не можат да се најдат никаде на друго место во светот, освен во Нов Зеланд. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Шкотска

Првиот вистинскиот владетел на Шкотска е Кенет I во 843. Пред ова, Шкотска бил управуван од Cristrian црквата и кланови.
Кланот збор е галски и значи семејство. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Leleti Кумало

Leleti Кумало е јужноафриканската актерка родена северно од Дурбан во 1970 година.
Таа покажа интерес за глума и пеење од рана возраст, па дури и се приклучија на танцовата група наречена Amajika. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Соединетите Американски Држави

Жители

Соединетите Американски Држави на Америка е земја во Северна Америка. Постојат речиси 300 милиони жители во САД. САД мраз Третиот по големина во светот. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Соединетите Американски Држави

На Explorer

Кристофер Колумбо бил првиот човек кој ја открил Америка и се врати, тоа всушност бил викинзите кои беше првиот од Европа, но тие не се вратив во Европа и да се каже на сите за оваа нова држава. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Тунис

Тунис е земја во Северна Африка. Земја
граничат во Алжир, на запад, и Либија, на
југоисток. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -