.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Училишен Историја

Како Шведска стане суперсила?

Предмет: Историја

Шведска беше голема сила помеѓу 1611-1718, кога Карл XII бил застрелан. Gustavus Адолф привлече со Шведска во 30-годишната војна, главно за да добие повеќе сила. Тој сакаше да Шведска да владее над целата земја на Балтичко Море. Тоа беше кралот Gustavus Адолф кој го направи можно за Шведска да стане голема сила, најважниот благородник од негова страна беше политичар Аксел Oxenstierna, кој повеќе од 40 години од неа се најважните политичар во Шведска. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Од Рунически текстуални пораки

Svenskans епохи

Рунически околу 800-1225

Стариот шведски CA 1225-1526 (класичната антика шведски за да 1375, помладите Стариот шведски од 1375)

Постари модерната шведската 1526-1732 Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Северна Кореја

1. Вовед и Вовед

Северна Кореја (bil.1) е земја со шарм и многу историја, интересна историја.

Причината зошто јас само избраната држава Северна Кореја е токму затоа што има толку многу историја, Корејската војна, återuppbyggningen, нуклеарната енергија. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Шиндлеровата листа

Оскар Шиндлер има од самиот почеток нема интерес да се обиде да се зачуваат некои Евреи. Тој е член на германската нацистичка партија и единственото нешто што го интересира е да се следат законите на Хитлер, но, исто така, направи добар бизнис и да заработи многу пари. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Финскиот Зимски војна

Mainila: Mainila е село лоцирано во Русија. Но, еден ден ќе се случи малку конфликт

а потоа стана четири советски војници биле убиени. Советскиот Сојуз сакаше да знае кој стои зад ова убиство и оние истрага, но на крајот ја стави ги обвинувам во Заливот на Финска, но власти го негираа Советите рече. Ова се случи 26 ноември 1939. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Првите обиди да летаат

Предмет: Историја

Првите обиди да летаат

Првите обиди направени за да се обиде да летаат беше направен од страна на кинеската за пред околу 1000 години, со помош на летала и балони на топол воздух. Во Европа, Леонардо да Винчи скицира првиот дизајни за воздухоплов; бадем рендан конструкција со мавташе крила, речиси како крило на птица. Тој, исто така, го направи првиот скици во хеликоптерската-како дизајн и падобран. За жал, тоа беше дело на Леонардо не е надвор од скици на хартија, за еден не можеше да се најде било кој вид на извор на енергија што може да се добие "летала" во воздухот. Подоцна почна да го скицирам и експеримент на балони на топол воздух. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Историја на медицината

Задача 1

Историја на медицината
Првиот е фатен знаења од разни болести напишано околу 400 f.Kr во Грција. Грчката култура се поставија темелите за теорија на болести потекло и причина. Таткото на медицината, Хипократ (460-377 f.Kr) идеи за медицинска етика и доверливост важи и денес. Првиот научни истражувања и резултатите дојде во 1500 е. Весалиус на Белгијците (1514-1564) напишал повеќе книги на анатомијата откако вивисецирале голем број на тела. Во текот на 1600 беше практика на медицината под влијание на религијата, астрологијата и магијата. До крајот на 1800-тите беше искористена лекови дојде од природата откако е произведен нови лекови од страна на хемичари и биолози. Во моето мислење, религијата има големо влијание врз практикувањето на медицината и се уште има големо влијание во одредени региони од денес. Истражувањето има развиено голем број на лекови кои помагаат против разни болести и човековите / животните во болка. Дрогата им помогна на многу луѓе во целина, но во исто време како и дрога, исто така направи многу луѓе зависни од дрога. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Даниел Дефо

Даниел Дефо беше британски автор кој пишува на пр Робинзон Крусо.
Тој е роден во 1659 и умрел на 24 април 1731.
Тој пишува книги во текот на просветителството, а пред тоа тој работел како шпион / политички новинар.
Кога имал 60 години, тој напиша Робинзон Крусо, мојот омилен bok
Понекогаш Дефо плати скапо за властите не сакал неговите книги.
Робинзон Крусо е за еден човек кој се насукани на една напуштена остров на Карибите и е таму за 28 години, тој имаше соработник кого го нарече Петок, бидејќи тој го најдете на денот од седмицата во петок. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Финскиот Зимски војна

Mainila: Mainila е село лоцирано во Русија. Но, еден ден ќе се случи малку konfliktoch потоа стана четири советски војници биле убиени. Советскиот Сојуз сакаше да знае кој стои зад ова убиство и оние истрага, но на крајот ја стави ги обвинувам во Заливот на Финска, но власти го негираа Советите рече. Ова се случи 26 ноември 1939.

Советскиот Сојуз ги нападнаа на 30 ноември и стави крај на војната и по четири месеци и беше на 14 Март во 1940 година. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Просветителството

Предмет: Историја

Просветителството започна во околу 1600, а завршила во 1800 година Просветителството беше културно движење во Европа. Тоа беше во текот на просветителството дека науката почна да расте и човештвото почна да се разбере дека имало повеќе од нивните парохискиот живот. Луѓето почнаа да се повеќе заинтересирани за читање и наместо на читање на глас читаат секој свој посебен книга. Преку неа, тоа е веројатно полесно да размислуваат и да се анализира она што тие го читаат, и способноста да го прочитате она што е во нивни сопствен интерес. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -