.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски на превозното средство

Воздухоплови

Првите обиди да летаат

Првите обиди направени за да се обиде да лета беше направен од страна на кинески за пред околу 1 000 години со помош на kites и балони на топол воздух. Во Европа, Леонардо да Винчи скицира првиот дизајни за воздухопловот; бадем-придвижуван дизајн со мавташе крила, речиси како крило на птица. Тој, исто така, го направи првиот скици на хеликоптер-како дизајн и падобран. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Trafikuppstats

Автомобил

Вовед-Резиме:
Карл Бенц го изградил првиот бензин-придвижуван автомобил во 1885 година, по што тој подоцна се спои со Готфрид Дајмлер, со цел да се постават темелите за германската автомобилска индустрија во 1886 година.
Развојот е доста брзо напредува и ни го даде автомобили што го имаме денес е далеку побезбедно отколку пред 50years. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Воздухоплови

Историја на воздухопловот

Тоа беше на Леонардо да Винчи, кои почнаа да размислуваат за тоа како ќе изгледа како апарат за летање. Тој, исто така дојде со првата идеја за тоа како со хеликоптер ќе работи. Но тоа беше шведски име беше Емануел Swedberg кој го направи првото скица на пропелер-како уред. Тоа се случи во 1716 Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Автомобилот, некогаш и сега

Предмет: Модална

Она што беше како во минатото? Како што е денес? Што во иднина?

Јас избрав да пишувам анализа за автомобил. Како што беше порано да биде, како што е сега и како тоа би можело да биде и во иднина. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Историја на возилото

1700 е на автомобили:

Францускиот човек Јосиф Cugnot, измислиле три тркала пареа превоз 1769. Онаа предното тркало било управувано од
постапно дејство на клипот прачка.

Поглед училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Историја на автомобилот

Предмет: Модална

Првиот автомобил бил на три тркала пареа превоз дека францускиот инженер Јозеф Cugnots uppfan 1769 Максимална брзина на ниско ниво од 5км / ч, моторот би можеле да одат само во една четвртина во исто време. Во текот на 1700-тите, автомобилот не е автомобил, но повеќе од украс. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Титаник

Предмет: Модална

Големина

Титаник се залага за Кралската пошта параход Титаник.
Висина: 269 метри Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Историјата на мотоцикл

Предмет: Модална

Првиот човек кој се обидел да се изгради со мотор беше Французинот JG Perreaux во 1868. Тој се обиде да стави парната машина во седло. Но, тоа не успее, па добро. Тоа беше Готлиб Дајмлер, кој во 1885 година ја изградил првата функционира мотоцикл, со enscylindrig бензин. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Мопед ЕУ

Предмет: Модална

Ова е страница, која ќе се зголеми во обем.
Еве, ќе се најде претходниот коментар
Страница на вести, сообраќајот прашања и одговори.
Тест на вашето знаење -
одговорите се наоѓаат на дното на страницата! Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Транспортни возила

Предмет: Модална

АВТОМОБИЛИ

Кога се зборува за проблемите на животната средина, со возила е прв од штетните гасови размислува за, но исто така и други аспекти кои се важни и сериозни. Тоа вклучува бучава и вибрации е чест и особено тешка во градските центри. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -