. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Во училиштето работи на средствата

Подморници

Позадина во Шведска за време на Втората
Втората светска војна и подготвеноста на Западниот брег

Шведска прогласи себе неутрален на почетокот на војната. Кога војната се доближи до границата откако Финската Зимски војна на 30 ноември 1939 година, формираше коалициска влада предводена од на Албин Хансон и траеше до јули 1945 година. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Silja линија

Безбедност на море

За повеќе од 30 се во комбинација passagerarfärjerna формира основа за
интер-нордиски поморскиот сообраќај. Соодветна грижа и одржува, овие садови
многу безбеден. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Титаник

Нема катастрофа во модерните времиња никогаш не ни фасциниран и ни уплашени како Титаник. Тоа е сега повеќе од 90 години од Титаник потона. Тоа беше во април 1912 година кога бродот се оддаде на своите прво патување во текот на кое 1500 на 2200 патници загинаа! Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

РЕВОЛУЦИЈА движечка сила на

На параход и локомотива дојде во битие речиси истовремено, но параход развива брзо поради големината на локомотивата мора да биде ограничена во однос на специфичните услови преовладуваат при миграцијата кон земјата. Слично на ова, неподвижна парната машина развиена побрзо од двете. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Васа Брод

Изградба

На 17 јануари 1625 година напиша Gustavus Адолф договор со Henderich Hybbert и Арент пештерата тековната изградба на четири брода, два поголеми и две помали. Една од поголемите бродови беа Vaasa. Цената на нејзиниот крајот да стане целосна 5% од Шведска БДП? Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Volvo

Економист Assar Gabrielsson и инженер Густаф Ларсон одлучи во 1924 година да се реализира заеднички сон и идеја - идејата за изградба на шведски автомобил за шведскиот патишта. Тие убеди СКФ во рамките на подружница АБ Volvo почетокот автомобилската продукција детали обезбедени од страна на подизведувач. А потоа неистраженото и револуционерен пристап во автомобилската производство. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

На линеен Бизмарк

На германскиот борбен брод Бизмарк е најголемиот örloggsfartyg некогаш бил изграден. Што тежи 42.800 тони и имаше 8 парчиња 38cm пиштоли во четири оклопни одбранбените во прилог 81 други помали пушки, повеќето од нив анти-авион пушки и во полна пареа, таа би можела да добие до брзина од 31 јазли.
Почетокот на мај 1941 година, британскиот кажано од страна на шведската шпион, Бизмарк беше на судење патувања Балтикот. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Авион

Авиони изградба

Дизајн на авионот е исклучително важно во авионот на сите да се расчистува. Авионот се базира на една сосема поинаква идеја отколку на пример, балон воздух или Цепелин. Воздух балон користат само обичните загреан воздух да летаат. Ова го прави "полесни од воздухот" и соблекува. Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Авион

Историја

Да бидат во можност да се разменат мисли и реченици со луѓе од целиот свет, ние сме земени помош на телеграфски и радио. Но во денешно време, може да се добијат во личен контакт со луѓе од другата страна на земјината топка со помош на воздухопловството. Првиот лет апарат е дизајниран од страна на Леонардо Да Винчи на крајот на 1400-тите години и уредот ќе биде укината со помош на крило бие. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Титаник

Големина

RMS Титаник се залага за Кралската пошта параход Титаник.
Должина: 269 метри
Ширина: 28 метри Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

«Постари училишен - Поново училишни проекти »