.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишен на Филозофскиот

Филозофија - Убавина

Тоа е пишува во него?

Вие често може да слушнат дека тоа е во него. Но, дали е навистина така? Во денешното општество ќе им се суди од страна на нивниот изглед. Ако некој е богат или сиромав, убав или грд, успешни и неуспешни луѓе мислат дека знаат како да се на внатре. Секогаш ќе има предрасуди, и тоа најверојатно нема да стори ништо за.

Идеал за убавина сега и тогаш

Ако земеме за пример на изгледот пред и да започне разговор со некој е единственото нешто што знаете за личноста како изгледа тоа. Но, што е тоа што одредува денешниот идеал за убавина? Денес е идеален за жените да бидат тенки, големи цицки, големи усни, високо јагодички јасно, бронза, итн Мажите мора да бидат обучени, долги, стилизирана коса, тешки вилицата. Но, тоа не беше за пример, пред 200 години. Кога е идеално да бидат дебели затоа што ако еден беше тесна, тоа е знак дека тие немаа што да јадат и се тоа сиромашните. Таа, исто така ќе биде многу бледо, бидејќи доколку е кафена беа, исто така, е знак дека тие биле надвор на сонце и работел. Во 1920-тите би жените не изгледаат како жени, но повеќе како tomboys. Тие ќе бидат тесни, скрати со мали гради. Тоа е само неодамна дека овој неприроден идеален стана популарен. Поради тоа, исто така, има пластична хирургија нагло се зголеми. Денес, тоа само станува се повеќе заеднички дека жените се стави некои силиконски тука и таму. Денес постојат веројатно не е списание без некои статија за диета, козметичка хирургија, козметички совети, обука, итн Кога сте мало девојче кое игра често со Барби кукли. Само погледнете во нив, тие се убави и толку тесен. Ова, исто така, продолжува во текот на животот, по Барби, разни програми на телевизија, бидејќи тоа само продолжува. Но, јас не се каже дека тоа е само девојки кои се под притисок да изгледаат добро. Многу момци во филмови и на телевизија е исклучително способен и да изгледа добро и се тешки. Но, тоа не е само од медиумите е под притисок, девојки и момчиња се под притисок од се, заедно со. Ова, исто така, испраќа погрешно слика за тоа како "треба" да изгледа. Постојат многу млади луѓе кои се нарушувања во исхраната, па дури и може да умре од сите притисокот тие треба да бидат "право".

Моќ, пари и успех

Веќе при поаѓањето на училиште почнат да се споредат со нивните соученици знаење. Можете брзо да се печат. Ако сте добри во училиште го добиете брзо печат "pluggis" на оние во класата кои не се толку талентирани. Откако еден доби печат го следиме со текот на учебната дури и ако тие го заслужуваат тоа или не. Но, тоа беше во класата на светлината за време училиште најверојатно ќе добиете добра работа подоцна во животот, а со тоа и добри работни места, високи плати и многу да се каже. Додека оние кои не се однесуваат како добри веројатно нема да добие толку добра работа итн Но, успехот и изглед исто така е поврзан. Ако имате неверојатен глас, но не изгледа толку добро, тоа е потешко да се биде успешен во пр вокал индустрија отколку ако некој изгледа добро, но не се подеднакво посебен глас.

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Етика и прашања живот

Наташа Arrano

Тоа не може да се случи

Најчесто, па луѓето да ги затворат своите очи кога ќе го видат друго лице кое му е потребна помош. Ние луѓето не сакаат да се мешаат во проблемите на другите луѓе и да ни се проблем, мислиме дека тоа може да ги реши се. Сега тука е жената таму и да побарате помош. Што да правам? Можам да ги затворам очите и само одење минатото, исто како ако јас се слепи и глуви. Кои ќе бидат последиците ако го направам тоа? Ќе се чувствувам никаква вина? Прашај си, зошто го направив тоа? Она што јас сум за луѓето кои се во состојба само да одиме со? Зошто беше таа тажна? Каде и зошто таа го боли? Како би можел само да одиме со? Во денешното општество, ние сме многу стрес. Имам време да се запре и да се обиде да и помогне. Дали има некој емпатија или сочувство во мене во луѓето околу мене? Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Филозофи

Роберт Бојл (1627-1692)

Роберт Бојл е роден во Ирска и беше еден од првите научници кои почнаа да се сомневаат дека сè е составен од четири елементи земјата, огнот, водата и воздухот. Тој исто така би сакал да се покаже дека она што тој го рече тужена од страна на вршење на експерименти. Бојл дојде со правење експерименти врз гасовите се составени од мали "крвни зрнца," кој имаше празен простор меѓу нив. Бојл рече дека Leucippus бил во право кога зборуваше за атоми и Бојл рече дека неговата "крвни зрнца" Токму овие атоми. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Достапност сега

Достапност е еден збор да се опише многу нешта со момче / девојка може да биде на располагање, на работа може да биде на располагање, тоа може да биде на располагање за осум, итн Исто така, толку многу што може да биде на располагање, но само за некои. Некои луѓе не можат да добијат работни места, бидејќи на своите потеклото и имиња, тие се ментално или физичко нарушување или дека тоа не е сексот што работодавецот сака да биде. Зошто овој свет треба да биде толку достапни уште многу повеќе но скриени недостапни отколку што мислите и знаат толку многу луѓе кои секој ден се обидуваат да се добие работа, но не може, бидејќи на работодавачите и предрасудите норма, но, исто така, свој омраза и одвратност против други, кои не сте ги сакале. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Есеј

Како тоа може да биде дека некои приказни од старите денови се уште постојат во денешното општество, се предава на студентите, ја направи филм одново и одново? Дали има нешто екстра во овие приказни што фаќање на нашите интереси? Дали е тоа на старомоден начин на сето тоа што го прави интересно?
Тристан и Изолда, Ромео и Јулија, Пирам и Thisbe е 3 приказни од минатото, кои се 'уште живее денес. Тие се сите за еден маж и една жена се заљуби во, но се спречени да бидат погодени поради определени околности. Сепак, тие не може да биде, освен и предизвик сите да бидеме заедно. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Она што е човечко суштество, достоен за тоа?

Има многу во овој свет што го знаеме за, слушнале за, има мненија или воопшто не се грижат. Понекогаш тоа е страшно, страшно нешта, понекогаш не. Каков човек е вреден е прашање кое беше дискутирано многу долго, па дури и денес имаат заеднички ставови за светот. Но, јас навистина не мислам дека ова прашање е толку тешко. Како некој може да мислам дека некој друг живот, права, слобода и безбедност се толку многу помалку вредни отколку на свој? Како знаете дека сте го направиле толку многу подобра работа од онаа која никогаш не може да има шанса да го пробате? Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Поединец со дадената задача

Важно е да почнат да размислуваат за себе во текот на комплексни прашања. Покрај тоа, во SH важно за оценка што ќе може да се причина својот пат и да разговараат со себе и за другите. Тоа е она што сакам да го направите во оваа задача. Напиши одговори на прашања во текстуален документ. Тоа не е важно тука колку ти пишувам, но тоа ќе се размислува за она што го мислат и дека, и над сите зошто. Јас треба да се види зошто. Во SH и во животот велат дека мислите дека нешто без образложение зошто не е добро. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Њу Ејџ

Ако имате било каков бог или богови, што тогаш?

Бог е безлична, не-морални, креативна сила во универзумот. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Божјото постоење

Вовед

Врти да се зборува на зборот на Бога во филозофска речник, постојат пет различни објаснувања на зборот. Дефиницијата јас ќе си ги искористат предностите на е: на повисоко битие, кое е причина за сите други живи суштества. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Филозофски мисли

Прстите се наоѓа во внатрешноста на мојата кожа, да навлезе во.
Валкани нокти зарази утробата моја, и јас ќе се претвори црно, непробоен црна боја.
Тие солза во моите вени, мојата бои, така претходната црвена крв во сребрена боја тон. Мојата кожа е стареењето на боја и нечисти зимски снег се меша со мисли од минатото. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -