.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Училишен на Филозофскиот

Злото суштества

Предмет: Филозофија

Не постои дефиниција на злото во ниту SAOL или добри книги лексикон. Веројатно затоа што тоа е речиси невозможно да се дефинира. Тоа е нешто што ние наскоро станал свесен за тоа кога сме во група ја презеде задачата. Почнавме односно со обидот да се работи од она што е зло, а потоа, кога ќе се одржи, способни да се движат натаму. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Смртта

Предмет: Филозофија

Замислете ако одеднаш би почнал да заборавиме неговиот поранешен живот. Тоа е она што се случи со Макс. Тој беше редовен дечко, кој го наследи. 31years и работеше на успешна адвокатска фирма во Лас Вегас. Жената и децата не беа навистина неговата работа, тој работеше премногу. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Иднината

Предмет: Филозофија

За да разговараат за она што ќе ж "г-ти во иднина ѓ" ruts "поважно,
една работа - дека ќе има иднина. Во денешниот L 'даде' не е
Па "височина. Секако, времето нема да запре, а † † стр тоа е "Мерката
секогаш ќе биде иднината. Но, ние l "gger нормално
на стр † многу повеќе во смисла на "иднината" - framf "ticularly мислиме
со "иднината" на поединецот, с † RT Samh "lles или
Том М "nsklighetens иднина. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Љубовта

Предмет: Филозофија

Вие сте најубавата располагање. Вие сте апсолутно прекрасно имате се што девојка може да има. Вашето тело е целосно Fantastik. Твоите очи се како дијаманти. Ти си мојата најголема љубов. Ако тоа се, ние ќе бидеме среќни. Не можам да престанам Тактичен во вас во текот на ноќта. Вие сте единствениот кој што е на мојот ум .. ♥

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Што е љубов

Предмет: Филозофија

Се разбира, на објектот на својата љубов да не биде различна личност, тоа што би можело да биде куче, мачка, фудбал, музика, или нешто друго, но обично се мисли љубов со партнерот.
Љубовта може да биде она што живеат, најважното нешто во вашиот живот.
Се верува дека љубовта ќе го направат вашиот живот многу подобро. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Стоицизам

Стоичката раѓање

313 година п.н.е. слета во Атина, еден млад човек по име Зенон, според една анегдота по бродолом. Неговата татковина беше Kition за Кипар. Каде оди, не знаеме. Тој се населиле во Атина и почна да учат филозофија. Зенон основана стоичката училиштето - можеби највлијателниот за време на доцната антика. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Атлантида

Единствена многу приказни и легенди на изгубените земји во историјата, митовите и фолклорот. Спомените и сеќавањата на оние "сонот света" дава најмала рака поглед на животот во други светови и други времиња. Во најдобар случај, тие може да содржат клучот за почетокот на цивилизацијата.
Длабочините еден ден може да дојде да се открие тајни за еднаш плодна и просперитетни држави Lyonesse и Атлантида. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Постоењето на Бог

Предмет: Филозофија

Стручната литература

Платон бил првиот кој смета за Бог како суштество без вина, како само добро. Тој верува дека Бог немаше улога во гревот на луѓето. Платон се однесува на Бога како "татко на вселената"; тој нема завист и сакаат сè да биде колку што е можно повеќе како него. Бог е извор на сето она што е добро, вистинито и точно. Што значи дека луѓето исто така, сакаат да се обидат да се постигне вистината и правдата. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Античка Грција: Филозофски

Што е филозофија?
Филозофијата е за се обидува да ги најдете одговорите на прашањата што човекот секогаш се враќа на. Што е во право или не? Јас сум само едно тело, или е човек ништо повеќе од тоа? Имам слободна волја? Одговорите се многубројни како постојат луѓе.
Во античкиот грчки времиња тоа беше заеднички со филозофски прашања во научно издание. Како и зошто сезони промени? Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

- Понови училишен »