.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишен за физика

Шеќер Arches

Тема: Физика

Како сум направил мојот сводови?

Прво, не сум направил два столба со четири коцки шеќер беа. Тогаш јас се намали парчиња на шеќер, од една страна, така што тие станаа заглавени. Првиот ќе го направи за 10 парчиња, а можеби случајно, некои од нив личат едни на други. За тоа ќе го направи парови. Но, ти мораше да се прилагоди малку. Многумина, исто така, се обидов да се направи шеќер двојки директно, но тоа не беше толку добар. Еден намали повеќе и повеќе, и шеќер парчиња бил многу мал. Ова значеше дека сводот била мала. Sockerbit број пет ќе биде најдебелата, број четири потесни итн

Се додека не се дојде до средината камен би мелење на двете страни. Јас ги залепени заедно и нека се исуши, но луѓето се скрши сводови. Мои срушат двапати. Тогаш јас залепени коцки шеќер во долниот дел од камења, еден пред и еден во задниот дел. Така што тоа ќе застане цврсто. Јас одбор се прислушувани во парчиња и повеќе, лакови магацинот назад камења до неколку милиметри. Ние редум бришејќи маси. Тоа беше забавно, но малку тешко. Мислам дека треба да биде малку поефикасни и да покаже повеќе почит кон работата, следниот пат. Лошата работа е дека рацете стана прилично неуредна, но надвор од сето тоа е добро. Бев подготвен за околу 3-4 часа.

Како работи стап?

Еден свод има луковичен површината на пример манастир. Сводот е изграден на клин во облик на блокови. Камењата се притиснати едни против други и имаат сила лого. Така што на покривот не пропадне. Првиот камен на почетокот на сводот се нарекува капа капка рок (на двете страни). Растојанието помеѓу камења капа пад наречен век. Стап највисоката точка се нарекува теме. Должината меѓу главата и распон се нарекува pilhöjd. Сметководствената се нарекува предвид свод. Помеѓу лак и abutments се imposten. На вистинското место каде што свод е вклучено (imposten, фиксна површината против лак) повика капка капи. На камен во средината се нарекува клуч. Стап надворешниот дел наречен свод назад.

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Енергија

ВЕТЕРНИ

Енергија произведена од ветер (соларни) зрачење кое обезбедува разлики во температурата помеѓу различни локации. Ова предизвикува разлики во притисокот на воздухот кои за возврат ги поставува на воздухот во движење. Турбина Турбината монтирани на кулата над земјата. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Соларна енергија

Тема: Физика

Соларна енергија, сончевата енергија, енергија доаѓа од светлината на сонцето. Тоа е благодарение на сончевата енергија дека постои живот на земјата. Без топлината на сонцето, земјата ќе биде ладно место и тоа е сончевата енергија, која раководи фотосинтеза. Сончевата енергија е по потекло од енергија произведена од биомаса, хидроенергијата, енергијата на ветерот и геотермалната енергија малку. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Речник физика

Тема: Физика

Атом:

Атомот е најмалата честичка што постои, се 'е направено од атоми. Зборот атом значи неделива.
Атом се состои од јадро, протони (+), неутрони (нула) и електрони (-). Длабоко се атомското јадро, се состои од протони и неутрони и на крајот се вртат на електрони толку брзо што личи на школка. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Нишалото

Тема: Физика

Хипотеза

Ние веруваме дека на следните се важни за нишалото осцилирачки:
• Отпорот на воздухот
• Должина на низа
• Тежина (тежина) Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Молња и гром

Тема: Физика

Проблем = a, b = одговори и решенија = c,
од projektstoryn1a. Боите помеша целосно чудно, тој смета дека може да се меша со сина и жолта филтер во центарот на вниманието, така што тоа е зелена. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Црни дупки

Тема: Физика

InledningVad навистина е црна дупка? Така важно е тоа? Во медиумите, има се зборува многу за црните дупки, откако тие ги откриле. Црните дупки се веројатно една од најпознатите фасцинантен и интересни феномени што знаеме постојат. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Првата нуклеарна централа во Шведска

Не постојат многу кои знаат дека првата нуклеарна централа во Шведска беше тука во KTH, веднаш до П-куќа компјутерски лаборатории. Денес тоа е технологија на медиумите кои го користат стариот сала реактор. Во 1998 година, сепак, старата сала реактор е уште една голема и страшна пештерата 25 метри во земјата. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Криза

Тема: Физика

Криза

Криза е еден вид на несреќа, што значи дека радиоактивното јадро на нуклеарен реактор прегрее на своите произведува таква висока топлина да се топи. Во зависност од видот на реакторот може да бидат последиците Minde или повеќе сериозни лига. Многу нуклеарни централи се изградени да издржат криза со мало влијание врз животната средина. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Триење

Тема: Физика

Триење може да се претстави како отпорност помеѓу двете површини се допираат едни со други. Триењето може да биде толку голема што на површини не се движат кон едни со други. Во зависност од околностите, може да биде пожелно високо или ниско триење. Тоа е можно да се зголеми триење со пример површина површини или да ги процесира механички, така што тие стануваат поостро. Исто така може да се намали триењето од површинска обработка или механички третман (на пример, полирање). Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -