.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски за географија

Швајцарија

Швајцарија има површина од 41.285 km² и има 7,5 милиони жители (2008). Главниот град, Берн, со 122 000 жители (2008). Швајцарија се граничи со Германија, Австрија, Лихтенштајн, Италија и Франција. Најголемото езеро во земјата е Lac Леман. Другите големи градови во Швајцарија се Цирих, Женева, Базел и Лозана. Германскиот е главен јазик се зборува во Швајцарија, 64% од населението зборува германски. По германски волја; Француски (20%) и Италијанците (6.5%). Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Франција

Населението

Франција има население од 60.900.000 луѓе.

Капитал и населението

Град на Франција е Париз со 2.111.000 жители. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Египет

Населението

Египет има население од 76.900.000 луѓе.

Капитал и населението

Египетскиот главен град Каиро е со 7,9 милиони жители. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Венеција - Венеција - град на вода

Венеција е главен град на регионот Венето, кој се наоѓа во североисточниот дел на Италија. Градот на каналите, палатите и многу цркви стана дел од светското наследство во 1987 година.

Во Венеција забранет сообраќај освен обиколницата во фашистички Рома. Одење или со земање свој брод, гондолата или вода такси. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Рим

Колосеум

Амфитеатар во Рим бил изграден меѓу 70 и 80 e.Kr.Under Колосеум беше една битка меѓу диви животни, егзекуции, гладијаторски игри и театар со голема публика, најмногу 87.000 гледачи. Таа, исто така ги утврди христијани во гладијатор арена да биде убиен од лавови. Колосеумот има обем од 524 метри и е 48 метри висока. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Националниот парк Garphyttan

ИСТОРИЈА

При формирањето на национален парк, во 1909 година, мораше да слета за развој на слободно затоа што се чинеше дека е за национален парк, исто така, ќе бидат заштитени од човечки влијанија. Паркот почна да расте назад повеќе и повеќе и тоа ќе бидат потребни 30 години пред било што беше направено за ова. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Falu бакар Бучим - Шведскиот атракција

Прв пат зборот "туристички" се појавува во шведскиот јазик е цртеж från1824. На сликата се вели: "А такса. Фалун рудникот. 1824 '

Оправдување на УНЕСКО за тоа зошто на рудникот стана светско наследство во 2001 година се вели: "историски индустриски пејзаж низ Велика Бакар Планина и Фалун претставува една од главните области на рударството и производството на метали. Прикажи ги училишна работа»

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Северна Кореја

1. Вовед и Вовед

Северна Кореја (bil.1) е земја со шарм и историја, фасцинантна историја.

Причината зошто јас само го избра земјата Северна Кореја е токму затоа што има толку многу историја, на Корејската војна, återuppbyggningen, нуклеарната енергија. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Дубаи

Заливот е shejkdömet Дубаи е еден од седумте емирати во сојузната држава на Обединетите Арапски Емирати - која е основана во 1971 година и е во непосредна близина на Оман и Саудиска Арабија.

Градот на Дубаи беше пред 200 години на риболов и трговија селото. Емират на Дубаи донесуваат одлуки и да ја споделат одговорноста со другите емирати. Во Дубаи, е западната култура. Дубаи е управуван од страна Шеик Мохамед. Högarabiska е официјален јазик на земјата и на англиски јазик е туристички сајт. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Норвешка

• Владеење на Норвешка:

Норвешка е уставна монархија, што значи дека земјата има крал или кралица (или двете). Но, тие немаат моќ, но тоа го има парламентарното избрана влада. Премиерот на Норвешка Јенс Столтенберг.

Уставот на Норвешка од 1814 дава шефот на државата право самостојно именува нивната влада, но од 1884 година, кога беше воведен на парламентарниот систем, таа стана така дека премиерот мора да има поддршка во Стортинг. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -