.nu

Училишна работа и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишен на Историја

Како Шведска стане суперсила?

Тема: Историја

Шведска како голема сила беше помеѓу 1611-1718, кога Чарлс XII бил застрелан. GUSTAVUS Адолф од Шведска го во 30-годишната војна, главно за да добиете повеќе моќ. Тој сакаше во Шведска ќе владее над целата земја на Балтичко Море. Тоа беше кралот Gustavus Адолф што придонесе за Шведска да стане голема сила, најважниот благородни на неговата страна беше политичар Аксел Oxenstierna, кој повеќе од 40 години не значи дека тоа е најважниот политичар во Шведска. Види училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
се вчитува ...

Од Рунически на SMS

Предмет: Историја , шведски

Svenskans епохи

Рунически околу 800-1225

Стари Шведски CA 1225-1526 (класичната антика шведски за да 1375, помладите Старо Шведски од 1375)

Постарите Модерни Шведски 1526-1732 Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
се вчитува ...

Северна Кореја

1 Позадина и Вовед

Северна Кореја (bil.1) е земја на шарм и многу историја, возбудлив приказна.

Причината зошто јас само го одбра земја Северна Кореја е токму затоа што има толку многу историја, Корејската војна, återuppbyggningen, нуклеарната енергија. Види училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
се вчитува ...

Шиндлеровата листа

Оскар Шиндлер е од самиот почеток нема интерес да се обиде да се зачуваат некои Евреи. Тој е член на германскиот Нацистичката партија и единственото нешто што го интересира него е да ги следат законите на Хитлер, но, исто така, направи добар бизнис и направи многу пари. Види училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
се вчитува ...

Финскиот Зимски војна

Предмет: Историја , војна

Mainila: Mainila е село се наоѓа во Русија. Но еден ден се случило тоа малку конфликт

а потоа стана четири советски војници убиени. СССР сака да знае кој стои зад ова убиство и оние под истрага, но конечно стави ги обвинуваат во Заливот на Финска, но властите негираше Советите рече. Ова се случи 26 ноември 1939. Види училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
се вчитува ...

Првите обиди да лета

Тема: Историја

Првите обиди да лета

Првите обиди да се обиде да лета беше направен од страна на кинеската за пред околу 1000 години, со помош на kites и балони на топол воздух. Во Европа, Леонардо да Винчи скицира првиот дизајни за воздухоплов; команда на рендан дизајн со мавташе крила, речиси како крило на птица. Тој, исто така, го направи првиот скици на хеликоптер-како изградба и падобран. За жал, тоа беше работа на Леонардо не подолг од скици на парче хартија, затоа што не можел да најде некој вид на извор на енергија што може да се добие "летала" во воздухот. Подоцна почна да го скицирам и експеримент на топол воздух балони. Види училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
се вчитува ...

Историјата на медицината

ЗАДАЧА 1

Историјата на медицината
Првиот е фатен знаења од разни болести е напишан околу 400 f.Kr во Грција. Грчката култура ги поставил основите на теоријата за потеклото на болестите и причина. Таткото на медицината, Хипократ (460-377 f.Kr) идеи за медицинска етика и доверливост сè уште важи денес. Првите научни студии и дојдоа резултатите во 1500 е. Весалиус Белгијците (1514-1564) напишал повеќе книги на анатомијата откако вивисецирале голем број на тела. Во текот на 1600 медицината беше под влијание на религијата, астрологијата и вештерство. До крајот на 1800 година се користат лекови кои дојдоа од природата по неговото формирање нови лекови од страна на хемичари и биолози. Во моето мислење, верата има големо влијание врз практиката на медицината и се уште имаат големо влијание во одредена религија отколку во сегашноста. Истражување има развиено многу лекови кои помагаат против разни болести и луѓе / животни во болка. Лекови помогна на многу луѓе во целина, но така е дрога, исто така, направи многу луѓе зависни од дроги. Види училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
се вчитува ...

Даниел Дефо

Даниел Дефо беше британски автор кој пишува на пр Робинзон Крусо.
Тој е роден 1659, а починал на 24 април 1731.
Тој пишува книги во текот на просветителството, а пред тоа работел како шпион / политички новинар.
Кога тој беше 60 години, тој напиша Робинзон Крусо, мојата омилена bok
Понекогаш Дефо плати скапо за тоа власти не сакаат неговите книги.
Робинзон Крусо е за човек кој се насукани на една напуштена остров на Карибите и е таму за 28 години, тој имаше придружник кого тој го нарекува Петок, бидејќи тој го најде на ден од седмицата петок. Види училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
се вчитува ...

Финскиот Зимски војна

Mainila: Mainila е село се наоѓа во Русија. Но еден ден се случило тоа малку konfliktoch потоа стана четири советски војници убиени. СССР сака да знае кој стои зад ова убиство и оние под истрага, но конечно стави ги обвинуваат во Заливот на Финска, но властите негираше Советите рече. Ова се случи 26 ноември 1939.

Советскиот Сојуз ги нападнаа на 30 ноември и оваа војна заврши по четири месеци и беше на 14 Марс 1940. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
се вчитува ...

Просветителството

Тема: Историја

Просветлување започна во околу 1600, а заврши во 1800 просветителството била културно движење во Европа. Тоа беше во текот на просветителството дека науката почна да расте и човештвото почна да се разбере дека има повеќе од своите малограѓански живот. Луѓето почнаа да станат заинтересирани во читање и читање на глас а не се чита секој свој посебен книга. Од тој момент, тоа е веројатно полесно да размислуваат и да се анализира она што тие го читаат, и способноста да го прочитате она што е во нивен интерес. Види училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
се вчитува ...

«Постари училишен -