. Сега

Училишна работа и есеи од средно училиште
Пребарај за училишни проекти

Училиште работи на историја

Романтизам

Предмет: Историја

Романтизам е ера, која беше помеѓу години 1790-1850. Во тоа време, во светот ситуацијата е многу напната. Имаше неколку реформи, реакции и револуции. Што растеше популацијата, стана се повеќе и повеќе индустрии, dissatisfactions со животот и повеќе луѓе живееле во градовите, во текот на периодот на романтизмот, нов поглед на светот презентирани. Сето ова доведе романтизам кој сонуваше далеку. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Империјализмот, нацизмот, Советскиот Сојуз

Предмет: Историја

Империјализам

Веќе во текот на истиот период како што беше откриено дека географски области, Европејците се направи напредок на странски континенти. Тоа беше главно sjömakterna Шпанија, Португалија, Холандија, Англија и Франција, кој владеел со беше нејзината колонијална империја за време на тргување капиталистичка епоха. Во текот на 1800-тите минатата година натпреваруваат големите сили да се стави како голем трактати на земјиште за себе што е можно, и овие колонии беа формирани кога спроведен цврсто на своите освојувачи. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Револуции

Предмет: Историја

1. Кога Француската револуција избила, и како што беше во Франција пред револуцијата?

Француската револуција изби во 1789 година.
Но, зошто востанието избувна, тогаш?
Тоа беше лошо време за жетва во Франција за многу години. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Холокаустот 1933-1945

Предмет: Историја , војна

1933: Хитлер станал канцелар на Германија. НСДАП станува единствен овластен партија
во Германија. На нацистичката идеологија започна веднаш по преземањето на власта на
30 Јануари 1933. Германците започне прогон на непожелни луѓе.
Евреите забележи на последиците од нацистичкиот антиеврејски политика веднаш. Еврејски продавници, адвокати и лекари бојкотирани. Бидејќи Евреите им било забрането да работат во државата. Им беше забрането да учествуваат во сите културни контексти.
На нацистите се собраа и изгорени книги од еврејски автори и писатели Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Француската револуција

Предмет: Историја

1700-тите

Франција беше во 1700-тите најголемата земја во Европа од 24 милиони жители.
На луfето биле поделени во благородништво, свештенство, излегоа малограѓаните и селаните. Царот се сметало дека го добиле нивната моќ од Бог и неговата моќ или одлука не може да се доведува во прашање.
За повеќето од 16-те - и 1700-тите беше Франција е во војна. Ова влијае на француската економија. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Средниот век

Предмет: Историја

1) Што големи промени дојде во земјоделството?

За време на раниот Среден век тие се користат да имаат свет поделен на два дела. Тоа само може да се одгледува една година на секој од нив. IE. прерасна во еден дел од една година и вториот дел од втората година. Дека човекот подоцна поделен на земјата на три дела беше голем напредок во земјоделството. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Дома тест во Историја

Предмет: Историја

Првата светска војна

Увертира
Пред Првата светска војна почетокот имаше големите сили на Европа долго формирана сојузи едни со други за да се спречи војна. На крајот можеме да кажеме дека Европа се состоеше од два "тимови" на земјите со Австро-Унгарија и Германија од една страна и Франција, Британија и Русија од други. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Кина, Големиот ѕид на Кина и на цунами

Факти за Кина

Кина со нејзините 1,3 милијарди жители, Кина е најнаселена земја во светот. Кинеската повик оваа земја на Средното Кралство, но официјално се нарекува Народна Република Кина. Јазикот што го зборуваат во Средното Кралство е кинески. Кина е една од областите што луѓето живеат најдолго. Научниците откриле најстарите наоди од пред околу 67.000 години. Различни периоди во текот на тоа време, кинеската заедница беше најнапредниот во светот. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Египет

Нил

По должината на реката Нил беше создадена околу 5000 години прв империја во светот и тоа беше Египет.

Нил преплавен секоја пролет и поплавите Нил често биле многу насилни. Кога текови падна назад му дала поплава областа на исхраната и остана останатите вода во вдлабнатини на природата. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Историски економија

Задача 1)

Јас ќе ви кажам како начини на производство (т.е. "производство") на храната се промени со текот на времето. Кое е значењето на различните технолошки достигнувања имале и ќе ги преземе 5 периоди, како дел од задачата, итн
Прво тоа беше на луѓе кои повикуваа на ловците. Тие го направија алатки од камен, дрво и коска. Тие живееле од лов, риболов и собирање. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен - Понови училишни проекти »