.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски за хемија

Историја на медицината

Прашање 1

Историја на медицината
Првиот е фатен познавање на разни болести напишано околу 400 f.Kr во Грција. Грчката култура се поставија темелите на теоријата на болести потекло и причина. Таткото на медицината Хипократ (460-377 f.Kr) идеи за лекарската етика и доверливост важи и денес. Првите научни истражувања и резултатите се во 1500-тите. Весалиус Белгијците (1514-1564) напишал повеќе книги на анатомија откако вивисецирале голем број на тела. Во текот на 1600 беа под влијание на религијата, медицината, астрологијата и магијата. До крајот на 1800 година користеле дрога, кои дојдоа од природата по неговото формирање нови лекови од страна на хемичари и биолози. Во моето мислење, верата имаше големо влијание на медицината и се уште има големо влијание во некоја религија отколку денес. Истражувањето има развиено многу лекови кои им помагаат против разни болести и луѓе / животни во болка. Лекови им помогнавме на многу луѓе во целина, но во исто време како и дрога, исто така, направи многу луѓе зависници од лекови. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Смртоносна редовна пилула онлајн

Маријана Hedenbro
Објавено: 9 Јануари, 2009 23:30 Sydsvenskan промена: Јануари 9, 2009 23: 57Minst десет машки подобрување продаваат на интернет е збогатена со истиот супстанции се најде во лекови на рецепт. МПА кои ги испита пазарот предупредуваат дека производите можат да бидат фатални. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Алуминиумски

Тема: Хемија

Име: Алуминиум
Хемиски симбол: Ал
Атомски број: 13
Изглед: Сребро Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Киселини

Тема: Хемија

Хлороводородна киселина HCl

Карактеристики: е дека концентрирани повеќето starktfrätande и без мирис на гас. Отворете шише солна киселина, хлороводород гас лисја, кои привлекуваат влага во воздухот и да се формира бел чад. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Лабораториски извештај естер

Тема: Хемија

Материјал 2 епрувети, епрувета багажник, чаша (400 мл) и стаклена прачка.
Хемикалии:. Мравја киселина, етанол и концентрирана сулфурна киселина Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Вода

Тема: Хемија

Одредување на вода специфична топлина

Капацитет на топлина може да се утврди за произволна композитен систем. Во оваа лабораторија ние ќе ги испита термички својства на водата. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Точка Laboration Флеш

Тема: Хемија

Метод Опис: Ние се користи режач, две beakers, термометар, односно 100ml чаша црвено етанол и вода. Почнавме со јачина од 50% вода и 50% етанол како што се става во садот потоа се обидовме да ја запали со помош на само еден натпревар да се провери дали точката на палење е пониска или иста стапка како течноста беше тогаш. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Неутрализација

Тема: Хемија

Резиме

Во оваа лабораторија, ние тестирани фрлаат BTB на киселина и база. Ние, исто така, направи неутрализација со мешање на база со киселина. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Органска хемија, бас факти

Тема: Хемија

Органска хемија: Хемиски соединенија кои содржат јаглеродни атоми.
Неорганска хемија: Друго хемија, ова исто така вклучува јаглен и едноставна јаглерод соединенија како јаглерод диоксид.
Молекуларната форма: кој атомите содржан во молекулата. На пример, на CH4
Структура форма. Како атоми се ordande Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Утврдување на формула реакција со загревање на натриум бикарбонат

Тема: Хемија

Цел: да научат да бројат со молови во хемиски равенки и од dettas можност да се утврди масата на реактантите. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -