.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишен на војна

Шиндлеровата листа

Оскар Шиндлер е од самиот почеток нема интерес да се обиде да се зачуваат некои Евреи. Тој е член на германската нацистичка партија, и единственото нешто што го интересира е да се следат законите на Хитлер, но, исто така, направи добар бизнис и направи многу пари. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Финскиот Зимски војна

Mainila: Mainila е село лоцирано во Русија. Но, еден ден ќе се случи малку конфликт

а потоа стана четири советски војници беа убиени. Советскиот Сојуз сака да знае кој стои зад ова убиство и оние истрага, но на крајот ја стави ги обвинувам за Финска, но финските власти негираа Советите рече. Ова се случи на 26 ноември 1939 Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Финскиот Зимски војна

Mainila: Mainila е село лоцирано во Русија. Но, еден ден се случи само малку konfliktoch потоа стана четири советски војници беа убиени. Советскиот Сојуз сака да знае кој стои зад ова убиство и оние истрага, но на крајот ја стави ги обвинувам за Финска, но финските власти негираа Советите рече. Ова се случи 26 ноември 1939.

Советскиот Сојуз ги нападнаа на 30 ноември и на војната и по четири месеци и тоа беше 14 Март, 1940 Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Холокаустот 1933-1945

1933: Хитлер станал канцелар на Германија. На Нацистичката партија станува само овластени лица
во Германија. Нацистичката идеологија беше започна веднаш по преземањето на власта
30 јануари, 1933 година Германците започне прогон на непожелни луѓе.
Евреите забележи последиците од нацистичкиот антиеврејски политика веднаш. Еврејски продавници, адвокати и лекари бојкотирани. Од забрането Евреите да работат во државата. Им беше забрането да учествуваат во сите културни контексти.
Нацистите се собраа и изгорени книги од еврејски автори и писатели Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Холокаустот

"Она што се случи за време на Холокаустот, и зошто?"

Холокаустот е геноцид од 6 милиони Евреи. Нацистите мислев дека Евреите беа опасни и одвратно. Тие мора да се искорени, па тие не уништи ариевците (на "чиста" луѓе). Излезе филмови и книги со пропаганда го опиша ова. Имаше, исто така, закони за забрана Евреите од мажење ариевци. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Втората светска војна

1. Опишете ја избувнувањето на војната.

* Втората светска војна беше на некој начин продолжение на Првата светска војна. На почетокот на војната дојде по меѓувоениот период. Тоа беше Германија на Хитлер, кој започна на почетокот на војната во Втората светска војна со множење прошири својата Германија во голема богати, неговиот мото е земен, еден народ и една лидер. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Втората светска војна

Тема: Војна

Втората светска војна, 1939-1945

Желбата за мир што траеше, беше одлично меѓу луѓе од целиот свет, по завршувањето на Првата светска војна. Тие се поставени нивните надежи и својата вера во Лигата на народите и договорите на Версајскиот договор. Голем број на состаноци беа одржани од страна на големите сили и атмосферата се чинеше дека се подобро. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Перл Харбор - Неуспешните освојување бран

Вовед
САД, најголемата пречка за јапонски суперсила сон беше Соединетите Американски Држави. Иако само на Филипините и неколку Пацифик островите биле под контрола на САД, САД имаа свои планови за земјиште области. САД беа посебно заинтересирани за влијание врз развојот на настаните во Кина и дека нема желба да ги споделат поморската моќ во Пацификот со Јапонија. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Најголемата војна Уште

Тема: Војна

Во Минхен, се сретнав со еден стар човек кој знаеше сè за тоа како започна војната и застана, тој рече дека Гаврило Принцип присуствуваше на Исток Riska tronföljar двојка за време на нивната посета на Сараево. Од објаснува војна на Австрија против Србија, и стана огромен војна на Германија, Австро-Унгарија војуваше против Франција, Русија и Англија. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

По војната

Тема: Војна

Сега сум повторно ќе се врати, се врати во Германија за да го споделам со вас, читателите,
од она што го гледаме и слушаме. Сега стојам пред споменикот во Берлин,
Тоа би требало да биде војници кои се утврдени со рацете, да се издише, за ова е крајот! Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -