.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Училишен на војна

Втората светска војна

Тема: Војна

Хитлер се третираат со дете ракавици Шведска за време на Втората светска војна, рече политичар. Што значи тоа? И како тоа би можело да биде? Шведска со својата географска положба имаше во источниот Советскиот Сојуз со Сталин како моќ на главата и на запад на Велика Британија, кои беа во сојуз со Франција. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Студената војна

Тема: Војна

1945 исток (Советскиот сојуз) и Запад (САД) ја поразил нацистичка Германија со помош на Велика Британија и Франција.
Поради ова и стравувања дека Германија ќе стане водечка земја повторно, како и заеднички овие земји и до Германија и нејзиниот главен град Берлин меѓу нив. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Првата светска војна

Тема: Војна

2.2 Кога заврши војната, немаше мир, тогаш?

Кога Првата светска војна завршила потпиша мировен договор во 1919 година меѓу Германија и Enteten, овој мир дојде да биде познат како Версајскиот договор. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Втората светска војна

Тема: Војна

Позадина

Една од причините, поради кои на Втората светска војна започна, тие беа многу остри мировните услови на Германија направи по завршувањето на Првата светска војна. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Првата светска војна

Тема: Војна

2.1 Историја на војна

Во 1815, Европа беше неизвесно по победата над Наполеон и Австро-Унгарија, Прусија, Русија, Велика Британија и Франција се состанаа за да разговараат за она што се случило. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Советско-авганистанската војна

Предмет: Географија , војна

Зошто Советскиот Сојуз изврши инвазија врз Авганистан?

Авганистан се согласија во 1747 од страна на Ахмад Шах Abdali, кој владеел до неговата смрт во 1772. Регионот претходно живеел неколку различни нација решавање групи. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Американската интервенција во Виетнамската војна

Тема: Војна

3.1 Француски Индокина

Годината беше 1864 кога Виетнам беше една француска колонија. Францускиот колонизирана земја со железнички пруги, патишта, утврдувања, училишта, болници и затворите. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Перл Харбор

Зошто нападнаа јапонски Перл Харбор

Причина:
Одговорот почнува околу 50 години пред јапонската нападнаа Перл Харбор. Во доцните 1800-ти, Јапонија се фокусираа на одгледување во Пацификот, САД имаа како планира да се прошири во Пацификот. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Втората светска војна

Тема: Војна

Вовед

Втората светска војна беше војна која траеше од 1939 - 1945 Една од главните причини зошто изби војната, поради тешките пресуда за мир барања Германија направи по завршувањето на Првата светска војна. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Втората светска војна

Адолф Хитлер е роден на 20 април 1889 година во Австрија, на 7:30 во вечерните часови
Gasthaus zum Pommer, во гостилница во градот Braunau наоѓа на реката Ин
(Формирање на границата меѓу Австрија и Баварија). Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен - Понови училишен »