.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски за култура

Денот на вљубените

Тема: Култура

Денот на вљубените е прекрасна прослава која носи возбудувања за млади и стари. Имајќи свој "Валентин" да се обрне внимание на оваа љубов празникот на Свети Валентин е прекрасна. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Даниел Дефо

Даниел Дефо беше британски автор кој напиша Вклучувајќи Робинзон Крусо.
Тој е роден во 1659 и умрел Април 24, 1731.
Тој пишува книги во текот на просветителството, а пред тоа тој работел како шпион / политички новинар.
Кога имал 60 години, тој напиша Робинзон Крусо, мојот омилен bok
Понекогаш Дефо плати скапо за што властите не сакаат неговите книги.
Робинзон Крусо е за еден човек кој се насукани на пуст остров во Карибите и е таму за 28 години, тој имаше соработник кои тој ги повика петок, бидејќи тој го најде на денот од седмицата во петок. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Сличностите и разликите во јудаизмот, христијанството и исламот.

Постојат три големи религии на светот, кои се појавија од еден Бог, Создателот, преку еден човек, Авраам. Во обид да се потенцира на сличностите и разликите во рамките на овие три големи монотеистички религии, јас избрав да се погледне во суштината и вери и во однос на овие ритуали, прослави и празници. Текстот е структуриран така што во текот на секоја точка истакнува насоките на секоја религија одделно, а потоа нагласува разликите и сличностите најдам. Јас би се истакне дека ова ќе биде една споредба на религиите во целина, бидејќи секоја од овие три има бројни специјализации и разлики во рамките на нивните религии. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Манга

Тема: Култура

Што е манга?

Манга (се изговара mAh-n-Гах) значи јапонски цртани филмови.
Тие се многу добро познати низ целиот свет.

Самиот збор значи "невешт / несовесен слика" и со векови нема од средна карикатура на она што ние на Запад го нарекуваат "стрипови од Јапонија". Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Пауза во училиште

Тема: Култура

Понекогаш треба да се одмори. Зошто да не се со малку комедија. Тука ќе имаат шанса да се добие "Хумор од TV4" и "четири поени" на ДВД за слободни.

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Инките

Некаде во 1100s Инките империја почна да расте околу градот Cucso. Тоа беше кечуански јазик индијански народи и пред Колумбо држава во западниот дел на Јужна Америка. Во текот на 1200 и 1300 година конституиран Инка еден од многу мал, ривал hövdingdömmen кои се појавија од остатоците на Huari империја. Во 1430s почна владетелот на Инките Пачакути нова империја зграда, која за помалку од сто години ќе доведе до најголемите и väladministrerande држава пред Колумбо во Америка. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Исламската уметност и култура

Зголемувањето на бројот на пораки

Во 600s од христијанската ера. Мухамед успеа една цела Арапскиот Полуостров, од сегашните Кувајт и надолу за да Јемен. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Надреализмот

Како и со импресионизмот, тоа беше критичар на уметноста кои ја нарекоа новата надреализмот движење. Тоа беше Гијом Аполинер, кој го измисли овој израз кога ја опишал Париз сет на балетот парада. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Маја Острови

Тема: Култура

Маја се заинтересирани голем број на планети и ѕвезди. А денес, специјални опсерватории за изучување на небеските тела. Со своите опсерватории, направија календар на ѕвездите и планетите.
Календар на Маите, треба да биде 3113 п.н.е. како база. Маја, исто така, беа развиени нумерички систем во кој се претпоставува дека луѓето имале 10 прсти на рацете и 10 прсти, што резултираше со систем кој изградена век 20. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Индијанците

Индијците, заедно со Инуитите и ALEUTIANS (две други раси)
столбот на Америка (Северна и Јужна) автохтони. Идентификација Индијанци
тие го добиле од Колумбус ќе докаже дека земјата е округла и пловеа низ текот
Атлантик. Прва земја тој дојде во контакт со било Куба. Колумбо верува на
тие доаѓаат во Индија. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -