...

. Сега

Во училиштето работи и есеи од средната и средно училиште
Пребарување училиште работни места

Училиште Работа за храна

Мелено готвач ресторан

Тема: Храна

Што е mincemeat?

Мелено месо е само мелено месо. Добро е да се има резерва во замрзнувач, затоа што можам да го сварам неколку сосема различни јадења лесно и брзо. Погледни училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Кулинарство во Блекинге

Дали навистина постои типичен Блекинге кујна или храна, која се поправени и се уште се санираат овде само мешавина на типичниот Skane и Småland типичен? Да, постои заедничка основа со двете соседни провинции, но во некои јадења не може да биде секој, но вистински Блекинге како ... Погледни училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Зачини

Тема: Храна

Зачини на сите времиња

Не е јасно колку долго човекот има искусни нивната храна, но тоа нема да биде премногу смел предвидување да се каже дека искусниот само откако таа почна да го сварам. Значи, кога беше откриен на оган. На прв конкретен доказ за античка зачин изговор дека тоа е резултат на древните Египќани, кои се користат неколку килограми зачини, кога тие мумифицирани мртвите. Погледни училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Lahem Hacin

Тема: Храна

Тесто:

1 кг брашно од пченица
1 малку сол
1 чаша масло (mazolla) Прикажи училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Пиво Историја

Тема: Храна

Стар како леб.

Уметноста на правење пиво е стар колку и уметноста на печење леб. Само колку години има пиво не е познат, но постојат барем 7000 години, бидејќи тоа е пронајдена глинени плочки од Вавилон и Египет, каде е опишан пиво. Погледни училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Брза храна

Тема: Храна

Сето тоа е добро не е добро

Во Шведска и на други места во западниот свет и физички глад на човекот чувство во голема мера искривени и се заменува со постојана snacking. Луѓето од сите времиња wallowed во храната да ги утеши себеси, но никогаш толку очигледно како денес. Погледни училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

е храна Русија култура

Русија е една од најголемите земји во светот, се протега од балтичките земји, надвор од планината Урал и сè до Беринговиот теснец. Русија покрива 10 временски зони и има речиси сите видови на клима, од арктички студ во северниот дел на територијата на топлина на југ. Русија е прилично ретко населени, вкупно живеат таму околу 150 милиони жители. Тие претставуваат 90 држави, а десетици од кои нешто повеќе од половина од Русите. Ова значи дека постојат неверојатни mångfaldl различни кујни и разни национална кујна, кои влијаат едни на други. Но, јас ќе се концентрира на руски кујна. Погледни училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Храна

• Crop.

Околу една четвртина од нашите трошоци за храна да оди во разни растителни производи. Леб и житни производи, го сочинуваат мнозинството, но зеленчук, овошје и зеленчук корен се важни храна од растително потекло. Ние купуваме секоја година, како Околу 20 килограми брашно и гриз и десетици килограми заврши леб. Чорба, макарони и пченка снегулки се исто така важни состојки. Погледни училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Добра храна, кога сте обука

Таа има две основни потреби

Сите луѓе, без разлика дали ќе вежба или не, има две основни потреби кои секој ден ќе бидат пополнети од страна на храната што ја јадеме. Овие две се:
• енергија (калории потреби)
• хранливи потреби. Погледни училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

Маслиново масло

Тема: Храна

РАБОТА

3.1 Историја
Маслиновото масло се прави од маслиново овошје. Маслиново дрво научно име е Olea Europaea веројатно потекнува од Далечниот Исток, од каде што има дојдено-пренесат со помош на човек-запад до Медитеранот. Погледни училишен »

Г.Д. Star Рејтинг
Се вчитува ...

«Претходна домашна задача - домашна Понови »