.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски на Музика

Вежба Основи музика примерок

Тема: Музика

Музика

Музика е konstnärligt-, emotionellt- и културна форма. Музика е влијанието на звуци и тонови. Музика е еден од најголемите уметнички и забавни форма. Тоа е професионална и образовна форма. На полето на науката, хоби и алатки за комуникација. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Реге

Тема: Музика

Реге е многу широк музички жанр развиен во Јамајка преку калипсо, ска, менто и други стилови во доцните 1960-ти и раните 1970-ти. Многу реге песни се за Растафари култура и марихуана. Од почетокот тоа беше прилично бавен реге музика со голема тежина, но со текот на годините стана побрзо. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Музика - пијано

Тема: Музика

Музика

Музика разубават нашиот свет и ја воодушеви милиони луѓе. Тоа е еден од најголемите уметнички и забавни форми. Тоа е форма на уметничко, емоционална и културни изрази. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

1900-музичари

Игор Стравински

Игор Стравински (Стравински) е роден 17 јуни 1882i Oranienbaum близина на Санкт Петербург во Русија. Игор кога беше млад, тој се бореше во училиште, или подобро кажано, би ги игнорирал студијата. Тој присуствуваше на 50 предавања во 4 години, наместо тоа, тој се дружевме со рускиот композитор Римски-Корсаков. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Историјата на популарната музика

Тема: Музика

Нирвана stardes 1987 година, тоа беше само Курт и неговиот пријател христијанин. Потоа дојде Арон Burckhardin бендот. Нирвана е најактуелно во текот на 90-тите години. Песната со која се проби со

Наречен мириса Teen Spirit, нивниот музички стил е гранџ. Елвис Присли беше на повеќето популарни во текот на 60-те и неговиот пробив со 1956 година со песните: Пес пес, Heartbreak Hotel, и не биде суров mmHans стил на музика наречен рокабили и стилот е исто така дом денес Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Nightwish

Е финскиот метал бенд во моментов се состои од четири члена, откако започна пејачка Тарја Турунен.
Бендот има издадено 15 албуми, 15 синглови и 3 музика ДВД. Нивната издавачка куќа наречена Nuclear Blast.
Tuomas - Synthist
Emppu - гитарист Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Развој музика

Тема: Музика

Музика има многу форми за да се изрази во т.е. Уметничко и културно изразување. Самата музика е изречена во одговор на различни звуци и тонови со помош на специјални инструменти или на човечкиот глас. Тоа е исто така еден од најголемите уметнички и забавни форми, стручни области образовни и научни, одмор интереси и средство за комуникација, и многу повеќе. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Музика Историја

1. Запишете се што можете за трите музички стилови и да се споредат.
2. Објаснете и пишуваат за сличностите и разликите меѓу современата музика и современата музика. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Коприва

Коприва се еден од најдобрите бендови во светот. Тие доаѓаат од Fagersta и
беше формирана во 1993 година, кога непознати и мистериозна Ренди Fitzsimmons собраа
момци и предложи да се стави заедно со бендот. Тој е кој
пишува песни и дава совети за тоа како треба да звучи. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Блуз

Тема: Музика

Блузот е црната музика. Тоа се случи во Америка, кога Американците потребни робови. Кога ропство била укината, тие се уште стоеја црна надвор на белците. Тие ја развивал сопствената култура која се заснова на африканската музика традиции кои го преживеале со генерации. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -