.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишните книги за психологија

Когнитивните перспектива

Предмет: психологија

Жан Пијаже (1896 - 1980)

Когнитивниот развој е за тоа како начинот на кој размислуваме, се развие и да се промени. Пијаже стана заинтересирани за разбирање на развојот на настаните во почетокот на 1920 година.

Тој работел заедно со Бине, еден од првите за да се произведе тест интелигенција. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Моќ

Моќта е едно нешто што влијае на сите - кој го има, ако го имаат, ако сакате тоа, Ако го пропуштите, ако те мразам, и многу повеќе. Моќта не е секогаш добра работа, може да ги натера луѓето да пукнам, да се самоубие, навлегува во тепачки, станува депресивно или слично. Но, се надевам дека тоа е нешто што се добива еден човек да се промени нешто на подобро. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Социјална психологија

Предмет: психологија

Вовед

Речиси сите имаат пријатели или колеги кои се заедно со речиси секојдневно. Размена на емоции, зборови, мисли и дела цело време. Тоа не треба да биде само на позитивните вид, но често тоа е за негативните работи што зборуваш. Може да се живее со овие размени без да бидат погодени? Не, јас мислам дека е невозможно да се избегне да биде под влијание на другите. Социјална психологија е за сите токму влијанието на другите. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Психологија

Предмет: психологија

1. Кога едно лице ќе заврши во некој вид на криза (пред смртта, ампутација на екстремитетите, болест, итн) да се подложи на четири различни фази. Првиот е фазата на шок. Кога ќе се чувствуваат вознемирени, малодушните и да се чувствувате силна негирање. Придава збуни ова со филмот "The Eye" гледа јасно сличности. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Психологија

Предмет: психологија

Студијата единица 1

Психологија доаѓа од f.Kr, тоа е messt на луѓето и животните однесување и како да beteer со другите луѓе и како да се однесуваат и да научат работи од известувањето на раѓање, додека не умре. . Психологија доаѓа од Грција и психологија значи науката и душа.

Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Чудни соништа

Предмет: психологија

Рускиот балет кој се случи да биде манијакално-депресивна, машки нилски коњи пееше на "Сега е назад", додека тие танцуваа принтери со компулсивно јадат алигатор со забоболка. Кога еден го гледа како работи, тогаш не се здрави, стои во извештајот Arnes експерт лекар, откако тој ми кажа дека ова визија за оние со длабока сериозност во неговиот глас. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Стрес

Предмет: психологија

Стресот е еден од најпознатите Психосоматски реакции, односно болести на умот, душата и телото. Мерење на стресот преку урината, преку стрес хормоните адреналин, норадреналин и кортизол.
Но, зошто тогаш го зголемува стресот во општеството? Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Ментален тренинг

Што е ментална обука? Според мене, ментална обука за вршење на неговиот ум да се биде во можност да се справат со било физички или психички напор. Тоа може да биде под мене да биде ништо од преземање на негативни критики et добро кажано, да се поттикнат на граница во контекст сила, на пример, со сила сами да направите во тој минатата pushup, кога сметаш дека не може да се справи повеќе. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Само-преглед

Предмет: психологија

Задача 2

Треба да дознаете фактите за тест притисокот е направено. Вие треба да се пишува прашање на најмалку пет прашања и одговори на нив. Разговараат во групи и да напише заеднички одговор. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Самодоверба

Предмет: психологија

Душата се чувствува еден вид на платформа за вашиот живот, тоа е народот да се сретнеме и кога правиме нашите избори.
Самодоверба = кој сте
Доверба = она што го правам Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -