.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишен на Осврти

Преглед на книга - цвеќе во африканската пустина

Тема: Осврти

Оваа приказна е врз основа на вистинска приказна ...

Станува збор за 12-годишниот сомалиските девојка по име Waris. Waris живеел со неговите родители и браќа и сестри, тоа беше голем номадски семејството кои живееле во пустината. Сите во семејството имал своја сопствена скучна да присуствува, Waris собрале кози и да се грижи за животните. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Преглед на книга - Илјада прекрасни сонца

Тема: Осврти

Илјада прекрасни сонца е роман кој е напишана од страна на еден авганистански Калед Хосеини. Неговата прва книга Kite Runner беше голем успех. Тоа е само добра критика на книгата.

Илјада прекрасни сонца е приказна за животот на две жени во Авганистан, каде што жените се исто толку важна како маса или стол. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Преглед на книга - Musselstranden

Тема: Осврти

Автор: Марија Hermansson

Роден во 1956 година

Ран живот: Sävedalen, источно од Гетеборг Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Преглед на книга - Ondskans хотели

Тема: Осврти

Јас го прочитав една книга наречена злото Хотели и е напишана од страна на Sharmon Siamon.

Книгата е за Клер и нејзината мајка кој е преку куќа нејзиното мртво баба.

Мама е многу жал што нејзината мајка умрела. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Преглед на книга - Преку славејче кат

Тема: Осврти

Јас го прочитав една книга наречена "Во текот nektergalens кат", која е напишана од страна Лиан Hearn. На преведувачот Карла Wiberg.

Дејството се случува во фиктивна средновековниот. Животната средина ја одразува природата и културата на Јапонија.

Протагонистот Takeo беше 15 години кога мирното планинско село бил нападнат од страна на самураите. Тој беше спасен од страна на странец воен лидер и стана единствениот преживеан од селото. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Преглед на книга - Враќањето на кралот

Тема: Осврти

Го прочитав "Враќањето на кралот" од Толкин. Тоа е последниот дел од трилогијата на Господарот на прстените. Првите две делови наречени "Господарот на прстените" и "Господар на прстените: Двете кули". Дејството се случува во светот на фантазијата, но на крајот на книгата се наведени во почетокот на 1400-тите години. Со цел да се разбере на заговор, мислам дека треба да ги прочитате сите три, па јас ќе накратко опишете на првите две книги.

Главните ликови во книгите, дел од Братството, се:

Фродо е срамежлива и храбри halvlängdsman, "Хобитот", кој е носител на прстен и од зелените земја Шире.

Пипин е нестрплив и весели Хобитот и братучед на Фродо.

Среќен хобитот и пријател на Pepin.

Сем, кој исто така е хобитот, пријател и подреден Фродо е. Тој е добар во зачувување.

Legolas е еден елф кој сака да пее и да биде во шумата.

Aragorn е човек од север, која е наследник на престолот на Gondor. Тој често талкаат во пустината.

Gimli е џуџе од рудници и грубо.

Гандалф е волшебник кој е таинствени и благоразумен маж, кој обично зборуваат во гатанки.

Boromir е човек, и син на нацијата батлер на Gondor.

"Господарот на прстените" е за Фродо Baggins наследува речиси сè, од својот чичко Bilbo и тој, исто така, ги наследува прстен. На волшебникот Гандалф на Греј ќе дека овој прстен е единствениот непријател прстен. Фалсификуваните Mordor на Sauron. Тој, исто така, даде девет прстени за големи цареви, но тој ги предал, и тие станаа на прстенот одбрани пазари. Фродо мора да избега со своите пријатели далеку од hobernas Земја "Шире", гонети од страна на ringvåldnaderna. Во BRI хитови на Strider вистинско име Aragorn. Тој ги води низ пустината во долината џуџиња "Rivendell". Каде што е утврдено дека Фродо ќе биде прстен носител и биде наложено да се обиде да го уништи прстенот во Mordor. Каде што може да биде само. Тој добива осум другари кои ќе ѕвони братство. Весели, Пипин, Сем, Gimli, Aragorn, Legolas, Boromir и Гандалф. Тие доаѓаат на рудници на Moria, каде Гандалф се среќава со духот од сенките и да умре. Од друга продолжува да Лот Loriens шуми, каде што тие добиваат подароци на Кралицата Galadriel. Братство добие бродови да патувате. Boromir станува опседнат од прстенот на моќта и тоа ќе биде неговата пропаст. Весела и Пипин се заробени од страна на непријателот и го влечеа кон Isengard. Aragorn, Legolas и Gimli ги следат за да ги спаси своите две пријателите, додека Фродо и Сем продолжуваат да Mordor.

Вториот дел е за тоа како Aragorn, Legolas и Gimli си поигруваше со непријателот и како Мери и Пипин успева да избега во Fangorns шумата, каде што ќе се сретнат родителите. Тоа е дрво луѓе кои сакаат одмазда против Isengard за своите области многу дрвја во шума. Aragorn, а другите две средби Гандалф, кој се врати од мртвите, а заедно тие се прошетаат на Рохан и ослободува царот од воспевање. Непријателот е напаѓаат Рохан изгуби. Една ноќ Пипин се загледува во една од седумте Визија карпи и да видиме ужасни нешта како Гандалф го доведува до Gondor.

Во меѓувреме скита Сем и Фродо во ридовите и да се изгуби, но со помош на Голум, кој во еден момент имаше прстен во негова сопственост, тие ќе дојдат до Црното порта. Но, тоа беше невозможно да се добие на начин така што тие на чело на тајната патека на Голум, но кои ги издава на Honmonstret. Тоа е огромен пајак, кој дава Frodo прободе во вратот. Тој останува заробен од страна на orcs. Сем дознава дека Frodo не е мртов, но само отруен.

Во третиот и последен дел Сем го спасува и заедно тие талкаат низ Mordor исушената земја кон планината Дум е вулкан. Рохан вози за Gondor да им помогне во војната, но царот е убиен во долината. Во исто влез Пипин во служба на националните Батлер, кој се обидува да неговиот и животот на неговиот син се со горење на kungabål. Само неговиот син преживува.

Вест како и мажите се предизвик Црното портите на вниманието на непријателот ќе бидат отстранети од носителите на прстенот. Успехот и иако тоа е тежок товар и тежок терен и жедта симнува во нив, Фродо и Сем на било кој начин до нивната дестинација заедно за да се исполнат Голум повторно. Прстен моќ е премногу моќен за Фродо како што тој го прогласија неговиот и го стави на прстот. Тогаш тој стана невидлив како што го добивате кога ќе го поставите и Sauron го видов. Но Голум малку од него невидливи прст и Фродо повторно стана видлив. Исто како Голум ќе се види доволно на своето богатство, тој ја презеде чекор предалеку назад и го фрли прстенот во лава. Тогаш загинаа Sauron и неговата земја стана море од лава. Фродо и Сем беа спасени од страна на орли и по долго време на добра среќа дојдоа нашите четири хобитите назад до Шире, да шокиран да се најдат уништен од страна на одмаздата на Isengard. Сите дрвја беа сецкани надолу и многу тешко новите правила се сретна со нив, наместо на една убава мирна земја. Но, на крајот, по голема битка, па тоа беше среќен крај. Сем ожени и растат нови садници со користење на подарок Galadriel е. Фродо плови далеку преку морето со сите други прстен носител.

Мислев дека книгата е добро за тоа што е опишано на пејзажот, како и за да можете имаше слики во главата. Еден лесно може да се соживуваат со чинот и понекогаш се чувствувам жал за протагонистите. Јас препорачувам оваа книга, бидејќи има доста голем број на силни пораки, кои ќе бидат принудени да ги напуштат своите домови да бидат во опасност во уште поголема опасност, и да ги напуштат своите пријатели. На крајот, Толкин опиша како ужасни тоа може да биде да биде без вода за исушената земја со тежок товар. Јас исто така мислам Толкин сакав да ви кажам колку е тешко некои луѓе можат да господар на неговата волја и одолее на искушението на власта. Ова е пораката што јас верувам е колку многу може да се случи во една голема војна и дека тоа може да влијае на невини ако не си помагаат едни на други.

Џон Роналд Рагуил Толкин е роден во Јужна Африка во 1892 година, а починал во 1973 година, тоа е да се каже дека тој е 81 години. Тој израснал во Англија и стана професор на староанглискиот јазик и англиска книжевност на универзитетот Оксфорд. Во 1937 година дојде на книга за Bilbo, што е за тоа како Bilbo доби одржи на прстенот од Голум. Фантазијата светот Толкин е инспириран од страна на Северна и германските митови и тој пишува: "Господарот на прстените", кој беше објавен 1954-1956.

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Преглед на книга - илјада пати посилно

Тема: Осврти

Преглед

Јас го прочитав една книга наречена "илјада пати посилно" кој е напишан од Кристина г-дин енергија.

Акцијата се одвиваше во амбиент училиште во денешен ден. Книгата е за сигурни сага, која дојде на редовна деветто одделение, во Шведска. Таа порасна на бродот на својот татко и патувал низ целиот свет. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Преглед на книга - Честа има своја цена

Тема: Осврти

Факти

Име: Чест има своја цена

Оригинален наслов: "Déshonorée

Автор: Mukhtar Мај Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Recention: Илјада пати посилно

Тема: Осврти

Мирјана Krisanovic 9D:
Јас го прочитав една книга наречена "илјада пати посилно" кој е напишан од Кристина г-дин енергија.
Акцијата се одвиваше во амбиент училиште во денешен ден. Книгата е за сигурни сага, која дојде на редовна деветто одделение, во Шведска. Таа порасна на бродот на својот татко и одеше по светот. Ова значеше дека таа го видел многу различни култури и начини на живот, од различни перспективи. Таа имаше добра доверба и се осмели да каже токму она што си мислеше.
Класата таа дојде да беше, како и многу други класи во светот, група дистрибуирани. Имаше тешки, кој ужива да биде во центарот и имаше срамежливи генијалци. Некои имале подобар статус и имаше повеќе доверба на наставниците, кои секогаш застана на страната на момчињата. Тие не се грижи ако момци беа хулиган во класа и биле омилени на учениците. Девојките навикнале на овој неправеден третман и ја прифати ситуацијата. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

"Во текот nektergalens кат"

Тема: Осврти

Мирјана Krisanovic 9D: Ги прочитав една книга наречена "Во текот nektergalens кат", која е напишана од страна Лиан Hearn. На преведувачот Карла Wiberg.
Дејството се случува во фиктивна средновековниот. Животната средина ја одразува природата и културата на Јапонија.
Протагонистот Takeo беше 15 години кога мирното планинско село бил нападнат од страна на самураите. Тој беше спасен од страна на странец воен лидер и стана единствениот преживеан од селото. На воен лидер зеде дома момче и сакаше да го прифати. На барање од страна на кланот беше на воениот командант (Shigeru) ќе се омажи за една млада девојка. Takeo беше кажано дека тој бил син на професионален убиец, и дека тој припаѓал на "род", која може да се спореди со нинџи. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -