.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски за религија

Сите светци

Тема: Религија

Сите светци, празникот кој носи тага, радост, интимност и носи и добри и лоши спомени. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Споредба будизмот и хиндуизмот

Тема: Религија

Будизмот потекло

Сидарта Гаутама родил околу 566 f. Кр во Kapilavastu Кралство, сегашноста Непал. Татко царуваше над ова кралство. Луѓето кои живееле тука, наречен Shakya. Spådomsmän предвиде дека Сидарта ќе стане философ на смислата на животот. Татко не му се допадна таа идеја, тој побарал од него да биде владетел. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Трите религии

Тема: Религија

Христијанството

Христијанството е религија дека повеќето луѓе во Шведска кои биле тука за 1.000 години. Христијаните веруваат дека Исус е Син Божји. Тие исто така веруваат дека Бог е во светот на три различни начини: на Отецот (творец на светот), Синот (Исус) и Светиот Дух (невидлива сила). Отецот, Синот и Светиот Дух не се три различни богови, но на различни аспекти на Бога. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Православна Црква

Тема: Религија

Православната Црква е основана во Источното римско царство, и тоа се вели дека е основана од страна на Исус.
На бројот на членови на Православната Црква е околу 200 милиони евра.
Ги највисоките епископи обично се нарекува патријарси, и патријархот Konstantinopelska смета како премиер, во некои земји повика лидерите на архиепископот или митрополит. Но, само затоа сте високи епископ, тоа не значи дека еден има контрола врз целата геномски православна црква, има на пример Rumänsk- Православна Црква, Грчката Православна Црква, Српската Православна Црква мм. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Сличностите и разликите во јудаизмот, христијанството и исламот.

Постојат три големи религии на светот, кои се појавија од еден Бог, Создателот, преку еден човек, Авраам. Во обид да се потенцира на сличностите и разликите во рамките на овие три големи монотеистички религии, јас избрав да се погледне во суштината и вери и во однос на овие ритуали, прослави и празници. Текстот е структуриран така што во текот на секоја точка истакнува насоките на секоја религија одделно, а потоа нагласува разликите и сличностите најдам. Јас би се истакне дека ова ќе биде една споредба на религиите во целина, бидејќи секоја од овие три има бројни специјализации и разлики во рамките на нивните религии. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Четирите светски религии

Тема: Религија

Јас забележав дека има доста големи разлики меѓу различните религии во однос на дел Г, и чиста фактографија. Сигурен сум дека сите други имаат напишано барем онолку колку што тоа ќе биде веројатно некои читање. Но имав многу сакав да го кажам, но, исто така, ќе бидат во можност да го прочитате на сите и центар пред време е за рејтинг. Јас се обидов да се намали на колку што е можно, но се избегне отстранување важно information.Trevlig читање. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Споредбата на шведски, православната и католичката црква

Тема: Религија

Еве еден есеј на споредба на шведски, православната и католичката црква резиме на сите нивни тајни, итн, многу споредби и свои ставови во врска со црквите на различни начини.
Шведската црква - организација и симболи, како религијата влијанија општество:

За разлика од другите цркви имаат Шведската црква само две тајни на Евхаристијата и крштевање. Причест е преку свештеникот кој ги поканува соблечам до олтарот за да добијат вино и леб да го добиете "крвта на Христос" сама по себе. Причест е оброк во сеќавање на Исусовото финалето оброк со своите ученици. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Религија податоци

Тема: Религија

Христијанството

Христијанството е религија, се претпоставува дека Исус е Христос, тогаш на Синот Божји.
Тоа е често, рече дека христијанството дојде на Шведска околу 1000 година, кога на Викинзите престана да се уништи.
Христијанството не е основана од Исус, од неговите ученици (ученици на Исус). Тоа е премногу тешко за Исус во магазин наоколу и да се научи на сè, па тој мораше да им помогнат. Своите 10 заповеди беа: Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Христијанството

Тема: Религија

Христијанството три гранки

Христијанството се појави од јудаизмот. Тие се прилично слични. Освен тоа, како, додадовме нов Завет на Библијата, и дека постојат различни традиции и такви. Христијанството се дели на три дела, православните, протестантските и католичките. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Јудаизмот

Тема: Религија

Она што луѓето веруваат во јудаизмот?

Јудаизмот е "монотеистичка религија, а тоа значи дека сите луѓе кои се само Евреите веруваат во Бога и тоа е Бог, или Господ како што некои, исто така велат. Види училишна работа»

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -