.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишен врз општеството

Да го забрани пушењето

Тема: општество

Јас не разбирам зошто луѓето чад е толку лошо во секој поглед. Тоа е скапо, производство на цигари не е добро за животната средина. Пушењето е лошо и за сопственото здравје и за луѓето во средина на пушачи. Големи површини шума и дождовни шуми исчезнува во Јужна Америка само за да бидат во можност да обезбеди простор за одгледување на тутун. Оние кои работат мора да се вдишуваме опасни супстанции и тие не живеат многу долго. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Скапи колективен фабрика

Тема: општество

Билети за автобуси и метро се премногу скапи, особено во Стокхолм. А едно патување чини речиси 20 SEK! Читам една статија за патување со автобус во Стокхолм е најскапиот, ако се плаќа со кеш (може да се случи дека сте го заборавиле SL-картичка дома).

Јас разбирам дека билетите се скапи за SL мора да добијат пари, да се плати, угостителски станици, возови и др Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Потрошувачите економија

Тема: општество

Пошта со цел и Интернет шопинг

Ако ги купите по пошта, тоа значи дека ќе ги нарачате стока, со тоа што неговата наредба по факс, пошта, телефон или интернет од страна на компанијата. Погодности на седи дома во мир и тишина и да изберете една или повеќе предмети од бесконечен ments различни од доволна причина толку многу користи пошта со цел. Но, тоа веројатно може да биде лесно да се купат повеќе од она што првично го имал на ум, па затоа мора да внимавате. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Сместување

Тема: општество

Домување

Најчестите видови на сместување:

• изнајмување стан

• владение Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Анархија

Тема: општество

Анархизмот - Без владетел

Има многу различни правци во анархизмот. Agorism, што анархо-синдикализмот, индивидуалистички анархизам, социјален анархизам, анархо-феминизмот, заедништво, Кристијан анархизмот, зелени анархизмот се некои од нив. Во овој текст, можете да прочитате за основање на анархизмот. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Енергија

ВЕТЕРНИ

Енергија произведена од ветер (соларни) зрачење кое обезбедува разлики во температурата помеѓу различни локации. Ова предизвикува разлики во притисокот на воздухот кои за возврат ги поставува на воздухот во движење. Турбина Турбината монтирани на кулата над земјата. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Филозофија - Убавина

Тоа е пишува во него?

Вие често може да слушнат дека тоа е во него. Но, дали е навистина така? Во денешното општество ќе им се суди од страна на нивниот изглед. Ако некој е богат или сиромав, убав или грд, успешни и неуспешни луѓе мислат дека знаат како да се на внатре. Секогаш ќе има предрасуди, и тоа најверојатно нема да стори ништо за.

Идеал за убавина сега и тогаш

Ако земеме за пример на изгледот пред и да започне разговор со некој е единственото нешто што знаете за личноста како изгледа тоа. Но, што е тоа што одредува денешниот идеал за убавина? Денес е идеален за жените да бидат тенки, големи цицки, големи усни, високо јагодички јасно, бронза, итн Мажите мора да бидат обучени, долги, стилизирана коса, тешки вилицата. Но, тоа не беше за пример, пред 200 години. Кога е идеално да бидат дебели затоа што ако еден беше тесна, тоа е знак дека тие немаа што да јадат и се тоа сиромашните. Таа, исто така ќе биде многу бледо, бидејќи доколку е кафена беа, исто така, е знак дека тие биле надвор на сонце и работел. Во 1920-тите би жените не изгледаат како жени, но повеќе како tomboys. Тие ќе бидат тесни, скрати со мали гради. Тоа е само неодамна дека овој неприроден идеален стана популарен. Поради тоа, исто така, има пластична хирургија нагло се зголеми. Денес, тоа само станува се повеќе заеднички дека жените се стави некои силиконски тука и таму. Денес постојат веројатно не е списание без некои статија за диета, козметичка хирургија, козметички совети, обука, итн Кога сте мало девојче кое игра често со Барби кукли. Само погледнете во нив, тие се убави и толку тесен. Ова, исто така, продолжува во текот на животот, по Барби, разни програми на телевизија, бидејќи тоа само продолжува. Но, јас не се каже дека тоа е само девојки кои се под притисок да изгледаат добро. Многу момци во филмови и на телевизија е исклучително способен и да изгледа добро и се тешки. Но, тоа не е само од медиумите е под притисок, девојки и момчиња се под притисок од се, заедно со. Ова, исто така, испраќа погрешно слика за тоа како "треба" да изгледа. Постојат многу млади луѓе кои се нарушувања во исхраната, па дури и може да умре од сите притисокот тие треба да бидат "право".

Моќ, пари и успех

Веќе при поаѓањето на училиште почнат да се споредат со нивните соученици знаење. Можете брзо да се печат. Ако сте добри во училиште го добиете брзо печат "pluggis" на оние во класата кои не се толку талентирани. Откако еден доби печат го следиме со текот на учебната дури и ако тие го заслужуваат тоа или не. Но, тоа беше во класата на светлината за време училиште најверојатно ќе добиете добра работа подоцна во животот, а со тоа и добри работни места, високи плати и многу да се каже. Додека оние кои не се однесуваат како добри веројатно нема да добие толку добра работа итн Но, успехот и изглед исто така е поврзан. Ако имате неверојатен глас, но не изгледа толку добро, тоа е потешко да се биде успешен во пр вокал индустрија отколку ако некој изгледа добро, но не се подеднакво посебен глас.

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Силување

Тема: општество

Е надалеку познатата слика од Тицијан е прикажана жена која ја силувал. Сликата е од 1500-тите години, но инцидентот што се случи позади субјектот

509 f. Христос. Тоа претставува многу убава Лукреција кој бил римски noblewoman и беше во брак со роднина на последниот крал Римската империја. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Нега на крајот од животот

Ebba се наоѓа во тешка ситуација, и затоа е важно дека таа добива помош, таа треба, но исто така и дека таа мора да се доживее она што таа не доживеале порано, што е добро за неа, и физички и социјално.

Ситуација Ebba е сега е многу лоша, таа има болест која самата таа може да се справи, што значи дека многу потребни да Ebba ќе прават најдобро да се стави крај на животот. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Гвантанамо

Тема: општество

Цел

Пред да се добие нешто години читам во весниците за тоа што се случило во базата Гвантанамо, јас не се разбере целата контекст во весникот, но мислев дека тоа е страшно и целиот напис фатени мојот интерес. Кога бевме со задача да работи на избор на САД беше меѓу Гвантанамо и оние кои се различни секти кои се наоѓаат во САД, но откако размислување преку мојот избор, решив Гвантанамо, бидејќи тоа е полесно да се добијат информации и тоа е нешто што влијае на луѓето над целиот свет, а не само на САД. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -