.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Училишен врз општеството

Уметноста на исцелување

Тема: општество

Историја на медицината

Првиот е фатен знаења од разни болести напишано околу 400 f.Kr во Грција. Грчката култура се поставија темелите за теорија на болести потекло и причина. Таткото на медицината, Хипократ (460-377 f.Kr) идеи за медицинска етика и доверливост важи и денес. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Анализа

Тема: општество

Краток преглед на:

На 5 ноември, тоа беше едно предавање на Граѓанската сала во Eslöv, кој беше околу "Вистина и последица на интернет". Во текот на ова предавање учествуваа четири класи од Sallerup училиште во Eslöv. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Моќ

Моќта е едно нешто што влијае на сите - кој го има, ако го имаат, ако сакате тоа, Ако го пропуштите, ако те мразам, и многу повеќе. Моќта не е секогаш добра работа, може да ги натера луѓето да пукнам, да се самоубие, навлегува во тепачки, стануваат депресивни или слично. Но, се надевам дека тоа е нешто што добива една личност да се промени нешто на подобро. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Медицински сестри и култури

Тема: општество

1: култура,
Работи како медицинска сестра не е толку лесно, бидејќи на медицинските сестри во поддршка на многу пациенти тоа може да доведе до одреден problen текс култура. Тоа е клучот за разбирање на културата за да работи како медицинска сестра ќе да се исполнат многу пациенти кои имаат различни култури и дека е важно да се разбере нивната kultur.patienten не размислуваат за она што културната медицински сестри немаат пациенти се види од нивната култура и сакаат да бидат третираат како нивната култура и медицинска сестра може да имаат сосема поинаква култура и а потоа важно е дека медицинските сестри имаат почит за нивната култура, како човек од мојата култура (курдската култура) не би сакал машки медицинска сестра и gällar, исто така, мажите биле исто така доста сакале да имаат машки медицинска сестра од женски sjuksköterska.Så важно е дека неговата желба исполнети се додека не го научиле на нова култура и тоа е исто така важно за медицински сестри за да се разбере нивната култура покажат почит кон друга култура и нивната желба да бидат во нивната култура и заедниците кои тие живееле во, па важно е дека медицинските сестри не мислам за мојата култура е повеќе од нормално пациентот за пациентите, нивната култура е нормално во споредба со медицинските сестри. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Норвешка

• Да се ​​регулира Норвешка:
Норвешка е уставна монархија, што значи дека земјата има крал или кралица (или двете). Но, тие немаат моќ, но има парламентарни назначени влада. Премиерот на Норвешка Јенс Столтенберг.
Норвешкиот Уставот на 1814 дава шефот на државата на правото на самостојно именува неговиот кабинет, но од 1884 година, кога беше воведен на парламентарниот систем, таа стана така дека премиерот мора да има поддршка во Стортингот.
Норвешкиот парламент, Стортингот, се состои од 169 членови од 2005 година, селектирани од 19 региони, окрузи.
Изборниот систем е пропорционален избори на секои четири години. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Дубаи

Персискиот Залив лежи shejkdömet Дубаи е еден од седумте емирати во сојузната држава на Обединетите Арапски Емирати - која беше основана во 1971 година, и се граничи со Оман и Саудиска Арабија.
Градот Дубаи беше пред 200 години риболов и трговија селото. Емират на Дубаи донесува одлуки и одговара солидарно со другите емирати. Во Дубаи, преовладува западната култура. Дубаи е управуван од страна Шеик Мохамед. Högarabiska е официјален јазик на земјата и на англиски јазик е на туристичката јазици.
Дубаи има тропска клима; добива околу 100 милиметри дожд / годишно. Температурата е обично, помеѓу 40 и 54 степени во текот на денот во текот на летните месеци, влажноста е околу 60%.
Дубаи е еден од најбрзите во светот расте градови. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Финскиот Зимски војна

Mainila: Mainila е село лоцирано во Русија. Но, еден ден ќе се случи малку konfliktoch потоа стана четири советски војници биле убиени. Советскиот Сојуз сакаше да знае кој стои зад ова убиство и оние истрага, но на крајот ја стави ги обвинувам во Заливот на Финска, но власти го негираа Советите рече. Ова се случи 26 ноември 1939.

Советскиот Сојуз ги нападнаа на 30 ноември и стави крај на војната и по четири месеци и беше на 14 Март во 1940 година. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Соларна енергија

Соларна енергија
Соларната енергија соларна енергија доаѓа од светлината на сонцето. Тоа е благодарение на сончевата енергија дека постои живот на земјата. Без топлина од сонцето, земјата ќе биде ладно место и тоа е сончевата енергија, која раководи фотосинтезата во растенијата. Сончевата енергија е по потекло од енергија извлечена како биогоривата, хидроенергијата, енергијата на ветерот и ниска геотермална енергија. Сончевата енергија е поради тоа повеќето од електрична енергија и топлина на земјата. Соларна енергија се користи директно од страна на луѓето преку неколку техники за производство на топлина и електрична енергија. Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Моќ

Моќта е едно нешто што влијае на сите - кој го има, ако го имаат, ако сакате тоа, Ако го пропуштите, ако те мразам, и многу повеќе. Моќта не е секогаш добра работа, може да ги натера луѓето да пукнам, да се самоубие, навлегува во тепачки, стануваат депресивни или слично. Но, се надевам дека тоа е нешто што добива една личност да се промени нешто на подобро. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Анализа на непријателските веб-сајтови на интернет

Член Анализа Мирјана Krisanovic 9D Извор: Skanska Dagbladet 7 novSammanfattning:
На 5 ноември, тоа беше едно предавање на Граѓанската сала во Eslöv, кој беше околу "Вистина и последица на интернет". Во текот на ова предавање учествуваа четири класи од Sallerup училиште во Eslöv. Во последно време, неколку стотици студенти во Eslöv добија информации за интернет безбедност од страна на Улф Silling, кој има долгогодишно искуство во ИТ полето.
Некои предавања, исто така, се сврте кон возрасните. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен - Понови училишен »