.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишен на шведскиот

Од Рунически текст

Svenskans епохи

Рунически околу 800-1225

Аватарот на шведскиот CA 1225-1526 (класичната антика шведските 1375, помладите Стариот шведскиот од 1375)

Постари модерната шведската 1526-1732 Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Новел - Албин мојот пријател

Предмет: Шведскиот

Станува збор за ден кога јас и Албин беа на забава во еден другар за него и тогаш тоа не беше доста како што замислував.

Се започна во утринските часови јас и Албин одев на училиште, заедно. На пат кон училиште, се сретнавме неговите пријатели наречен Марко, тој беше многу убав човек се додека не дознав бев во партијата. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Анализа

Предмет: Шведскиот

Апстракт

Јас имам направено есеј во кој сум користел дела "Највисоката каста", напишана од страна на Карина Rydberg и "Доктор стакло" напишана од Хјалмар Содерберг. Првото издание на "Доктор Глас" беше издаден во 1905 година "Највисоката каста" беше издаден во 1997 година, неопходно е разликата еден век меѓу оригиналите. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Брат љубов

Предмет: Шведскиот

Брат љубов

Додека јас потекоа низ моите големи соблекувалната слушнав Андреј стои и запалено за тоа како непотребни тоа беше всушност се случува во текот на Робин за вечера во петокот вечерта, кога ние би можеле да останат дома и пријатна до добар филм, особено кога тоа беше ноќ пред тој да ја напушти на својата конференција. Ги кренав очите за себе и бере надвор најдобрите потпетици пред јас се истрчав до бањата. Јас подобро да се направи и видов Андреј стои и си учат во огледалото со саркастична поглед.
- Ти беше во неговиот дом вчера, не е тоа? Тој рече дека без промена на неговиот израз на лицето. Тој, исто така, додаде дека нема Nobell вечера ние би. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Даниел Дефо

Даниел Дефо беше британски автор кој пишува Вклучувајќи Робинзон Крусо.
Тој е роден во 1659 и умрел на 24 април 1731.
Тој пишува книги во текот на просветителството, а пред тоа тој работел како шпион / политички новинар.
Кога тој беше 60 години, тој напиша Робинзон Крусо, мојата омилена bok
Понекогаш Дефо плати скапо за кои властите не му се допадна неговите книги.
Робинзон Крусо е за еден човек кој се насукани на една напуштена остров на Карибите и е таму за 28 години, тој имаше соработник кого тој го нарекува Петок, бидејќи тој го најдете на денот од седмицата во петок. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Роуз цветови

Предмет: Шведскиот

-Nina, Може да помине на сол? побара Роуз-friendly.
Нина е 27 годишна жена со nyfärgat руса коса, и покрај сестра Алберт испратени сол и се насмевна малку просечни со нивните совршени црвени усни.
Не, сега јас ќе одам и да пишувам некои хартија Алберт ме праша за тоа. Тешко е, ако си оди за да се добие било плата на сите на овој месец! рече Алберт секретар Џон и се повлече раката во кафеава неговите права коса. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Robinsonade - Fanstasiön

Предмет: Шведскиот

Времето е околу седум часот наутро. Надвор на тротоарот одење или трчање, а истакна Jönköpingbor на работа, уморни
сопствениците на кучиња да ги шетаат своите кучиња и risers пензионери се надвор и нордиските одење. Кога овие Jönköpingbor пешачат минатото Стан Куќа
8A, па ги провери чудно нагоре кон вториот кат, каде што живеат 23-годишниот пари Маја Bengtsson и 27- годишниот AT лекар Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Љубовта на животот и смртта

Предмет: Шведскиот

Тоа беше мрачните наутро, кога францускиот брод пристигна во пристаништето на Англија. Дождот обесени во воздухот и има само неколку луѓе таму, но неколку, кои беа таму погледна љубопитно на бродот, кога дојде во малку пристаништето. А убава млада жена со долга кадрава махагони кафеава коса се повлече на мостот. Тоа беше Елена, ќерка на кралот на Франција. А смолисточерен превоз привлечени од подеднакво црни коњи дојде возење по патот и запира пред Елена и нејзините службеници. Таа се искачи во вагон и зеде минатата поглед на малото село. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Достапност сега

Достапност е еден збор да се опише многу нешта со момче / девојка може да биде на располагање, на работа може да биде на располагање, тоа може да биде на располагање за осум, итн Исто така, толку многу што може да биде на располагање, но само за некои. Некои луѓе не можат да добијат работни места, бидејќи на своите потеклото и имиња, тие се ментално или физичко нарушување или дека тоа не е сексот што работодавецот сака да биде. Зошто овој свет треба да биде толку достапни уште многу повеќе но скриени недостапни отколку што мислите и знаат толку многу луѓе кои секој ден се обидуваат да се добие работа, но не може, бидејќи на работодавачите и предрасудите норма, но, исто така, свој омраза и одвратност против други, кои не сте ги сакале. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Девојката Amityville

Предмет: Шведскиот

Дали е тоа навистина точно дека Бог гледа над сите нас? Тој никогаш не заборава некој, некој да се одржи својата рака над и да се заштити од зло? Сега ќе слушнете за девојката дека Бог glömde.Tessan беше нејзиното име, и единаесет години таа живеела со својата мајка. Нејзината мајка беше постојано во депресија и Tessan доби практично се едуцираат и да се грижи за себе, кои не секогаш може да биде толку лесно. Постојано се обиде да молам сите, таа се обиде да биде најдобар ученик во целото училиште и се допадна од страна на наставниците и учениците. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -