.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски на шведски

На патот

Предмет: шведски

Бори, дишењето, трчање. Таа работи надвор од сенки. Сакате да се добие некаде каде што никој друг не бил пред тоа, кога не постојат други.
Каде што нема зборови се зборови, без музика е музика, каде што ништо нема значење на сите.
Постои во неа и сега се вика, гуми, pawing и сакаат надвор. Тврдина! Сега NUU! !!
Таа го победи рацете низ стакло, парчиња од стакло намали своите раце. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Есеј

Како тоа може да биде дека некои приказни од минатото се уште постојат во денешното општество, се предава на студентите, го направија филмот одново и одново? Дали има нешто екстра во овие приказни кои го фати нашиот интерес? Дали е тоа на старомоден начин на сето тоа што го прави интересно?
Тристан и Изолда, Ромео и Јулија, Пирам и Thisbe е 3 приказни од минатото кои се 'уште живее и денес. Сите тие се за еден маж и една жена се заљубуваат, но се спречени да бидат погодени поради определени околности. Сепак, тие не може да биде, освен, предизвикувачки сите да бидеме заедно. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Приказната за Patrik

Предмет: шведски

Патрик седеше дома и само напиша нешто во еден блок, тогаш тој погледна низ прозорецот и видов еден човек оди подалеку. Затоа што тој живее прилично далеку, а имаше само неколку куќи таму, тој смета дека тоа треба да биде еден од соседите кој е во потрага како доцна. Тоа звучеше малку веројатно, но она што би можело да биде? Тој одлучи да се излезе и да се види, и ја стави неговата јакна. Тој излезе и заклучени зад него, и погледна наоколу за лице и го најде брзо. Потоа полека почна да се движи во таа насока, така што тој не сакаше да се забележи, а по лицето во далечината. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Секој има свој ѓаволот

Предмет: шведски

По ѓаволите, пеколот копилиња! Тие се зборовите кои циркулираат во мојата глава неодамна. Делумно затоа што сакам да се заколне во сезоната и надвор, но најмногу поради тоа што се чинеше како тоа всушност ќе успее за еднаш, дека ќе успее. Тоа беше повеќе од една недела замина во историјата на предлог на примерокот и раскази кои мора да се заврши во четвртокот. Тоа беше совршен услови за совршен планирање. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Приказната на Патрик.

Предмет: шведски

Патрик седеше дома и само напиша нешто во еден блок, тогаш тој погледна низ прозорецот и видов еден човек оди подалеку. Затоа што тој живее прилично далеку, а имаше само неколку куќи таму, тој смета дека тоа треба да биде еден од соседите кој е во потрага како доцна. Тоа звучеше малку веројатно, но она што би можело да биде? Тој одлучи да се излезе и да се види, и ја стави неговата јакна. Тој излезе и заклучени зад него, и погледна наоколу за лице и го најде брзо. Потоа полека почна да се движи во таа насока, така што тој не сакаше да се забележи, а по лицето во далечината. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Ластовичка-филозоф и смрт.

Дел 1: крв и смрт на незадоволство здив.

Ние се маршираат против Бастилја, ние кои се угнетени. Ние се маршираат за правда, на угнетените марш. МОБ на неправда движи кон страв рај. Бранови на омраза, се со цел, визии на правдата се изградени. 80 милиони луѓе маршираат низ улиците на Париз, на чело со надеж дека на демократијата, полиберална општество. Ние престануваме во предниот дел од ѕидот што го дели мачените извици од нашите уши, но ние знаеме дека тие се таму. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Сината бин

Предмет: шведски

Микаел Линдберг виде својот одраз од прозорецот на канцеларијата. На kopparärriga образи биле небричените и кафена коса е тенка и мораше нијанси на сива боја кога се обезцветен според возраста. Неговите сини очи биле уморни по напорна работа во канцеларија на ноќта. Тој се чувствува студот квака против топла рака. Најпосле е дојден моментот, тој смета дека како што тој ја отвори вратата и влегов во канцеларијата. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Мистицизам во летните горештини

Предмет: шведски

Беше лето, завршувајќи во 8-мо одделение, и Џон мисла "во минатото лето, конечно, само една година замина." Во внатрешноста на црквата каде што престанокот одржа, тоа е топла и влажна, еден од оние воздух за да можете речиси заспие кога директорот стои и на нешто да дрдори за она што е добро и помалку добри, итн Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Преглед на книга

Предмет: шведски

Никој во светот - Хишам наслови

"Никој на светот" од Хишам Храната е книга во која годишно момче деветгодишното Сулејман зборуваат за своите чувства и искуства во минатото лето, пред да биде испратен далеку од нивните родители. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Новел

Предмет: шведски

Таа

Ги доловувам низ прозорецот. Или, всушност, јас не гледам низ прозорецот, јас гледам на прозорецот. Да се ​​провери. Јас не му беше потребно да. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен - Понови училишен»