.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски за технологија

Воздухоплови

Првите обиди да летаат

Првите обиди направени за да се обиде да лета беше направен од страна на кинески за пред околу 1 000 години со помош на kites и балони на топол воздух. Во Европа, Леонардо да Винчи скицира првиот дизајни за воздухопловот; бадем-придвижуван дизајн со мавташе крила, речиси како крило на птица. Тој, исто така, го направи првиот скици на хеликоптер-како дизајн и падобран. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Соларна енергија

Соларна енергија
Соларна енергија, соларна енергија, енергија доаѓа од светлината на сонцето. Тоа е благодарение на сончевата енергија дека постои живот на земјата. Без топлината на сонцето, на земјата, ќе биде ладно место и тоа е сончевата енергија, која раководи фотосинтеза. Сончевата енергија е по потекло од енергија произведена од биомаса, хидроенергијата, енергијата на ветерот и геотермалната енергија малку. Сончевата енергија е најголем дел од електрична енергија и топлина на земјата. Сончевата енергија се користи директно од страна на луѓето низ неколку техники за производство на топлина и електрична енергија. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Технички извештај

"Кога тој ќе заличи на пејачот, тој повика на целата сцена, исто така, на пример, сите остатоци, кои држеа во аглите на басистот "

Проблеми

1. Тој што се плеткаш со жици
2. На погрешно леќи Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Споделување на датотеки

Кога ќе се направи нивните датотеки достапни за други компјутери и компјутерска мрежа, интернет, копирање значи споделување.
За долго време се користи за делење на датотеки, на пример, канцеларии со цел да биде во можност за споделување на датотеки и ресурси меѓу компјутерите и мрежите поврзани. Можете да споделувате фајлови преку интернет, со многу поголеми растојанија, и секој има интернет сервер врши делење на датотеки пр HTML страници. И поради тоа што е најголемата мрежа споделување на датотеки. И една серија користи различни протоколи за ова. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Првата нуклеарна централа во Шведска

Не постојат многу кои знаат дека првата нуклеарна централа во Шведска беше тука во KTH, веднаш до П-куќа на компјутерски лаборатории. Во денешно време тоа е технологија за медиумите дека користите старата сала реактор. Во 1998 година, сепак, старата зграда на реакторот се 'уште е голема и морничава пештерата 25 метри во земјата. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Течност ладење СИ-мотор четири-тактен мотор со карбуратор

Ото го претставува името на дизајнерот, Ото мотор е мотор со клипови и оди нагоре и надолу или бензин или дизел. Постојат и други видови на мотори пример. Ванкел ротациони клипни, Стирлинг мотор со надворешните согорување, гасната турбина, внатрешно согорување. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Опрема

На коса рамнина. Кога да се движат нагоре на количка или инвалидска количка е многу полесно со коса рамнина. Наместо кратко стрмен рид така што е полесно со малку подолг и помалку стрмен рид. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

ТЕХНИКА

* Технологијата доаѓа од грчкиот збор уметност, уметноста е нешто што го користите. * Стап е нешто што ќе се користи доста често. Можете да го користите да т екс столици маса и да се направи каша мешалки. Стик е naturisk објекти додека никој не го обликувала. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

ПХБ

А коло е навистина само еден куп на пластика, метал и напредни компоненти, заварени заедно во еден генијален начин да се пополни некои од многуте функции вклучуваат коло може да се пополни. Како сè околу нас компјутеризација се повеќе и повеќе, постојат кола се повеќе и повеќе во се што ќе се користи; Компјутери, телефони, телевизори, ТОМ светилки може да се печатени коло табла себе. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Карбуратор

Карбураторот достапни на сите бензински нешта како: мопеди, мотоцикли, сите видови на мотори, освен електромотори што знам.
А карбураторот е метална кутија, може да се каже, со различни форми, бидејќи ако постои велосипед со мотор, мотоцикл, трактор, итн
Постојат различни делови на карбураторот, на пример. Гас, плови, доза, и shoke. Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -