.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Училишен за технологија

ГСМ телефони

Вовед

Во Европа, имаме заеднички безжична мрежа. Тоа е
првиот целосно дигитална мрежа во светот. Системот за ГР
за покривање на GSM, која стои за глобален систем за мобилни
Комуникации. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Уметноста на печатење

Првиот практични печатница бил измислен од страна на германската Јохан Gutennberg некаде во текот на 1440 е. Gutennberg не беше првиот да го користите готови шаблони за трансфер на пишување на хартија. Веќе околу 0 година кинеската развија технологија за печатење книги. Нивниот притисок резултираше со добивка во времето, некои поради нивните непрактично писмен јазик и шаблони може да се користат само за еден страници, тогаш тие мора да бидат нови. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Историја на автомобилот

Позадина:

Првиот автомобил бил на три тркала пареа превоз како францускиот инженер Јозеф Cugnots измислен во 1769 Максимална брзина на ниско ниво од 5 км / ч, моторот може само да одат во една четвртина во исто време. Во текот на 1700-тите автомобилот не беше автомобил, но повеќе на "украсен". Прикажи ги училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Стакло

До 1930 година, може да се опише она што се содржани стакло.
Стакло е органски smältprudukt која е направена од сода, вар и песок.
Вар и песок кои се случуваат во природата сода мора да боли да натронсковарно стакло е најраспространетиот стакло ние ги користиме. Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

На микробранова печка

Вовед:

Има работено со микробранова печка. Ние се претпоставува некои прашања кои се надеваме дека ќе ги најдете одговорите на. Се пријавивме на интернет, проверат книгите и се јавите компанија која продава апарати, за да се добие нашите прашања и одговори.
Како тоа функционира технички? Види училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Развој на возила

-Од Рака изградена во серија изградена folkbilar-

Првиот самоодни horseless автомобил бил произведен во 1769, и беше артилериски трактор. Тоа беше дизајниран со парната машина 2 цилиндри, а вие се сомнева доколку карактеристиките приколка навистина беа супериорни коњ тимови. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Електроника развој

Што е и електро Ник?

Во областа на електрична енергија или електрична енергија-учење е subarea наречен електроника. Познавање на електрична енергија почна да навлезат во општество во доцните 1800-ти. Тогаш бевме пример светилки, електрични мотори и електрични централи. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Свила

Свила е произведен од страна на конец кој црница пеперутка ларва врти. На тема се нарекува свила и ткаенини наречен свила. Жените свила пеперутка лежеше 300-400 јајца. Ларвите кои потоа се изведуваат само во живо на лисјата на црница. Тоа трае околу 9 месеци во дивината да стане ларви од јајца, но во индустриското производство, тоа трае само 9-10 дена. По 4-5 недели, ларвата се врти во т.н. кожурец на свила конец. Должината на жица во кожурец е помеѓу три и четири километри. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Плејстејшн

Водич ранто

Што е PlayStation?
Да се ​​обидам да објаснам на PlayStation со значење не е така лесно. Секако, тоа
е машина која можете да играте игри на ... но тоа е, исто така, CD плеер. Кога
случај на PlayStation 2, тоа е, исто така, DVD плеер, кој може да се користи
за онлајн игри со приклучен мрежен адаптер. Прикажи училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Верзија за печатење

Името на еден печатач се: излезен уред кој се прикачува на податоци во отпорен материјал во форма која е директно може да се чита за нас. Има отпорен материјал се состои претежно од хартија, но, исто така, може да се состои од фолија или други слични материјали. Погледни училишен »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен - Понови училишен »