.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Училишни обврски на пронајдоци

Железо

Железото се користат да се направи ткаенини помека и помазна. Железото е измислен за луѓето сакаат и се потребни за обработка на лен ткаенини.

Трик за да се изедначи ткаенини со нешто топло постои уште од 300-број д. Кр. Потоа се користи камен кој беше нанесуваат против кожа се додека не стана жешко. Потоа се повлече каменот против ткаенина се додека не стана обична. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Воздухоплови

Првите обиди да летаат

Првите обиди направени за да се обиде да лета беше направен од страна на кинески за пред околу 1 000 години со помош на kites и балони на топол воздух. Во Европа, Леонардо да Винчи скицира првиот дизајни за воздухопловот; бадем-придвижуван дизајн со мавташе крила, речиси како крило на птица. Тој, исто така, го направи првиот скици на хеликоптер-како дизајн и падобран. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Соларна енергија

Соларна енергија
Соларна енергија, соларна енергија, енергија доаѓа од светлината на сонцето. Тоа е благодарение на сончевата енергија дека постои живот на земјата. Без топлината на сонцето, на земјата, ќе биде ладно место и тоа е сончевата енергија, која раководи фотосинтеза. Сончевата енергија е по потекло од енергија произведена од биомаса, хидроенергијата, енергијата на ветерот и геотермалната енергија малку. Сончевата енергија е најголем дел од електрична енергија и топлина на земјата. Сончевата енергија се користи директно од страна на луѓето низ неколку техники за производство на топлина и електрична енергија. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Компјутерот

Резиме

Тие се произведени од компјутерот за да дознаам за математички пресметки, кој ќе оди побрзо од човечко суштество го направи рачно. Компјутерите се многу mindra и поефикасно отколку што беа пред 20 години. Првиот во светот компјутер е на ENIAC, кој беше завршен во 1945 година беа искористени за војската за време на Втората светска војна да се развие табели на проектилот патеки кои ќе биде потребно долго време за да се направи рачно. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Trafikuppstats

Автомобил

Вовед-Резиме:
Карл Бенц го изградил првиот бензин-придвижуван автомобил во 1885 година, по што тој подоцна се спои со Готфрид Дајмлер, со цел да се постават темелите за германската автомобилска индустрија во 1886 година.
Развојот е доста брзо напредува и ни го даде автомобили што го имаме денес е далеку побезбедно отколку пред 50years. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Парната машина

Технички опис

Со помош на парната машина, топлинската енергија се претвора во кинетичка енергија. Водата се варат во котел, така што се добива со пареа под притисок. Во цилиндар влијае на пареа под притисок на клипот, кој пак ја пренесува механичка работа. Првата парна мотори кои се користат за да се испумпува водата од рудниците, која претходно ја користат пумпи коњи подготвени. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Томас Алва Едисон и сијалица

Томас Алва Едисон е роден 11 Февруари 1847 во Милано, Охајо. Тој беше пронаоѓач и измисли нешто што ќе го промени светот, на сијалица.
Пред сијалица тој измислил фонограф која е едноставна форма на грамофонот. Тоа беше, според него најдобро својот изум но ажурирање, вистинската фонограф измисли германски пронаоѓач име Берлинер. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Воздухоплови

Историја на воздухопловот

Тоа беше на Леонардо да Винчи, кои почнаа да размислуваат за тоа како ќе изгледа како апарат за летање. Тој, исто така дојде со првата идеја за тоа како со хеликоптер ќе работи. Но тоа беше шведски име беше Емануел Swedberg кој го направи првото скица на пропелер-како уред. Тоа се случи во 1716 Види училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

Радио

Приказна

Во почетокот на нашата историја е единствениот начин да се пренесе информации и вести од разговараат со едни со други. Некои други начини таму беше пример на Индијанците, кои развиле начин на комуникација едни со други со чад сигнали. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

На сијалицата

Пронаоѓањето на сијалица има возбудлива историја опфаќа 1800-тите. На почетокот на овој период беше достапен светлата на свеќи, нафта и гас светилки. Во 1809 година, започна англиски хемичар, Хемфри Дејви, патувањето до пронајдокот на практичен извор на светилки. Прикажи ги училишна работа »

Г.Д. Ѕвезди
Се вчитува ...

«Постари училишен -