. Сега

Училиштето и есеи од средно училиште
Барај училиште работни места

1900 музичари

Игор Стравински

Игор Стравински (Стравински) е роден 17 Јуни 1882i Oranienbaum во близина на Санкт Петербург, Русија. Кога Игор беше млад, тој се бореше во училиште, односно тој не се грижи да учат. Тој се појави на 50 предавања од 4 години, па наместо тој помина време со рускиот композитор Римски-Корсаков.
Кога Игор беше девет почна свири на пијано и се пијано часови. Немаше ништо што Игор сакаше да игра, тоа е повеќе како нешто за него.
Кога Игор беше околу 16 години го видов поголемиот дел од операта сала. Неговиот татко бил на дрвата на опера, како Игор мораше да оди во бесплатно + добар терени кога виде настапи.
". Feu d'трик" Игор 1906 пишува својот прв дел наречен песна е многу отсечен и може да се почувствува вашата коса застане, ако сум за да се опише песната со неколку зборови, тоа би била:
Отсечен, професионални, тивок, убав и страшно.

Неколку години подоцна, Игор договор со познатиот балет директор во Париз, тој побара од него да компонира балетска и тоа беше Игор. Балетот е прогласен за "оган Птица" и тоа е успех!
По успехот, па тој одлучи да остане во Париз.
По неколку години забавување и на "руски" во негов стил и работа со балет. Игор почина во 1971 година во САД, неговото најпознато дело е "Ритуал на пролет".

Игор е многу познат модернистички време голем дел од својот живот.

Ерик Satie

Ерик Satie е роден во 866 во Honfelur Франција. Тој беше млад, сиромашните и поддржан себе играјќи пијано во кафулињата. Ерик напиша многу музика во неговиот живот но тој не се почитувањето сакаше на почетокот. Луѓето не можеа да го сфаќаат сериозно и тие мислеа дека неговата музика е ѓубре. Но, кога тој беше 40 тој одлучи да започне проучувањето контрапункт во Schola Cantorum во Париз. Неговите минијатури име работи како "Сушен ембриони" "drooling прелудиуми за куче" и "лади парчиња." Луѓето се уште смета Ерик беше луд но тој беше познат популарна композитор на класична музика.
1925 починал Ерик Satie во хотелска соба гол, сиромашните и алкохоличар. Ерик беше пена партија, почна за пример. црква со себе како единствена членка, или кога биле пронајдени 84 различни ткива и 12 идентични кадифени костуми по смртта на Erik. Тој беше пионер на модерната музика и многу талентиран пијанист.
(Ерик Satie)
Арнолд Шенберг Земете еден дечко кој беше успешен со своите крајот на романтична пишување. Тој е роден во 1874 година во Виена (Австрија) Тој беше 1900 водечки композитори, и го зеде пијано лекции од страна на Александар фон Zemlinsky. Во 1914 година се повлече Арнолд назад, Поради тоа што стана проблем на тоналитетот и тој tystnade.Vid 1920 тој се врати и донесе нова дванаесет тон техника. Така беше многу розова за Arnolod 1920. Неговата музика е обично се нарекува atonal, но тој повеќе би сакал да се опише како pantonal, поради тоа што содржеше сите клучеви.
Почна во 1940-тите пишуваат тонски музика, повторно, и тој умре 3 јули, 1951 во Лос Анџелес. Тој беше еден австриски композитор, музички теоретичар и сликар.
Сите три беа многу познати во текот на 1900 и многу искусни. Игор Стравински бил познат композитор, Ерик Satie е познат пијанист и Арнолд Шенберг беше познат по својата романтична крајот на пишување.

Сега имам кажано некои од вас околу три парчиња добри момци од 1900.

Линда Брант

based on 8 ratings 1900-ти век музичар, 1,9 од 5 врз основа на 8 оценки
Гласај 1900 музичари


Поврзани училишни проекти
Следниве училиште работа која е за музика 1900 или на кој било начин поврзани со 1900-ти век музичари.

Коментар на 1900 музичари

" | "