.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Сите светци

Предмет: Религија

Сите светци, празникот кој обезбедува тага, радост, интимноста и носи и добри и лоши спомени. Сите Светители ден е празник што се слави во целиот свет со цел да се сеќаваме на нашите умрени сакаше слават својот пат на земјата. Во денешно време, овој ден исто така, стана една прилика кога луѓето се собираат за да се маскира.

Сите светци е поврзан денес голем дел од англо-саксонската празникот Ноќта на вештерките, што е еквивалентно на нашиот празник. Ноќта на вештерките и сите светци има истите корени, но се разликуваат малку во начинот на два празници се слават. Ноќта на вештерките се прослави со деца трчаат наоколу облечени како духови и слично и да молат за слатки. Ако тие не се слатки по посетата никакви резултати во зло и бељи од сите видови и во вечерните часови ќе одиме на вечера со семејството и пријателите. Сите светци е повеќе запознаен и мирна прослава, кога ќе треба да се преземат на време да поминат извесно време со семејството и сеќавајќи се на мртвите. Двата празници Ноќта на вештерките и сите светци паѓа во текот на истиот период во доцна есен, но една недела распаѓа.

Всушност е сите светци парична казна старата традиција која ни овозможува да остане во секојдневниот живот и се одразуваат на животот. Ние може да се жали на нашите мртви и го слават својот живот на земјата. За многумина, сите светци поврзани со тага во текот на починатите роднини и други средства за сите светци блискост и шанса да се соберат пријателите и семејството заедно да уживаат едни со други и да се запамти нашите мртви роднини и пријатели. За други пак, тоа ќе биде можност да "скокне пиштол" Ноќ на вештерките со посипување на нивните дотерани и се однесуваат на маскенбал.

Како се слави Денот на сите светци?

Во Шведска вообичаено е славиме сите светци од страна на собир пријатели и сакани. Заедно, семејството јадат вечера и се сеќавам на мртвите. Многу луѓе избираат да го прослават мртвите живот на земјата, наместо само да ги жали. Ова обично се прави од страна организира забава со добра храна и убав атмосфера. Можеби со поврзани маскарада? Во вечерните часови, многу луѓе одат на нивните починати роднини и пријатели гробови да запалат свеќа спомен или стави венец таму. Гледањето на некој голем гробишта за време на сите светци е обично импресивен со илјадници и илјадници свеќи гори на гробовите.

Времето на сите светци

Денот на вљубените е подвижен празник. Ова значи дека се прославува на различни датуми секоја година. Најраниот датум за Денот на вљубените е 31 октомври, а на последниот ден кога празникот може да се случи е 6 ноември. Поранешниот падна Денот на вљубените е секогаш 1 ноември и тогаш се нарекува празникот на само 1 ноември. Во повеќето земји на светот паѓа сите светци е секогаш одреден фиксен датум, тогаш обично 1 ноември, но после одмор реформи во Шведска, која се одржа во 1772 година го смени датумот да се помести. По иницијатива во парламентот во 1953 година, беше утврдено дека сите светци падне во сабота секоја година, исто така, беше, исто така, одлучи дека името ќе биде сите светци.

based on 35 ratings Сите светци, 3.5 од 5 врз основа на 35 рејтингот
Стапка на сите светци


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Денот на сите светци или на било кој начин поврзани со сите светци.

Коментар на сите светци

« |