.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Американска историја Х

Дерек Vinyard

Кога ќе се изгуби некој во вашиот живот кои имале посебно место во срцето ти во прв падна изгуби и чувство на голема тага во срцето дека речиси е да распарчување. Тоа може да havebeen мајка, дете, пријател, голема љубов; тоа не е важно навистина, бидејќи сите овие луѓе во животот значи многу. Тагата се многу спречат претвори во државите и тоа може да се плеткаш со вашиот ум на начин кој somethings, мислења, чувства кои никогаш не сте го почувствувале е почист од кристали. Бидејќи на државите сакате да имате нешто да се обвинат за смртта на драги еден, бил подлецот мраз спречат непријател Мртвото еден или во овој случај Вината на луѓе кои немаат иста боја на кожата како што беше.
Татко Дерек беа оној кој почина или повеќе œThe убиени додека тој ја врши својата работа во соседството или како Дерек го нарекува "Нигер хаубата", неговиот татко бил пожарникар, но пукаше. Неговиот татко бил расистички, но не и расистички кој му рекол на отворено за своите ставови; тој sneaked расистички неговите мисли во разговорите со Дерек. Тој тајно се смени Дерек во расистички, но тој само е потребно нешто да предизвика чувства се за преземање на дејствија, смртта на татко му беше детонатор.
По смртта на Дерек израз на таткото покажува неговите Па јасно, тој директно се обвинува темна кожа население за да се биде одговорен за смртта на неговиот татко. Ова беше почетокот на патувањето на омраза и предрасуди Дерек.
Убедување е еден од големите неговите квалитети кои стојат надвор во овој филм. Укажува на сопруга и своите ставови влијаат на другите бели млади деца кои се збунети и никогаш не беше никаков контакт троа другите од бела протестанти, децата кои се уморни за преземање на удари од имигрантите. Тој го прави да изгледа како а реален нив и нас, што ги обвинува имигрантите за сите кривични дела во САД, го прави бели протестантите looklike беспрекорно.
Во мојата силна мислење за карактерот пред своето време во затвор, мислам дека тој ќе мора да се силни ставови врз основа на не навистина точно тоа и дека тој е толку полна со срање Дека сили на другите луѓе го јадат.
Пред своето време во затвор, тој изгледаше многу себичен, но откако тој постапил повеќе чувствителни и се грижат. Тој почнал да го сакаат најдоброто за своето семејство и помалку за невидливиот војна помеѓу црно и бело луѓе. Тој ја променил во својата вистинска себе и престанаа да бидат толку збунети. Сега знаеше она што навистина го прави разлика во неговиот живот и она што thatshould побара еден приоритети. Сила и лојалност кон неговото семејство стана двократен нешта што може да се објасни со неговиот карактер, тој стана, како и реални.

Danny Vinyard

Во филмот тој може да изгледа како badass расистички кој не се грижи за последиците од своите постапки, но во моите очи тој изгледа Одговорни но не се независни. Неговото мислење верувам мраз создадени од неговите пријатели кои се очигледни расисти. Кога тој рече мислења кои биле расистички Поврзани тој не кажа тоа како што беше somethingthat тој навистина силно ги чувствувале. Тој еднаш рекол во својата должност ", кога ме гледаат Тие види брат ми," целата расисти во неговото соседство него сака да се моли како неговиот брат и јас мислам дека некој дел од него сака за тоа. Верувам дека причина за тоа зошто Дени е "расистички" Зависи од неговиот брат и татко, тој ќе мора никогаш немаше можност да се направи свој мислења Поради татко му и брат. Нивните мислења се оние да лопатар и ништо друго. Дени е еден загрижен човек кој сака неговото семејство и сака најдоброто за нив и им помага колку што може, но тој е расистички страна не сака да излезе забавите и да го слушнете бело моќ музика. Тој доби две сосема различни личности, но една работа дека тие го добивме заеднички е недостатокот на грижа за себе и размислување за последиците од своите постапки.

Д-р Боб Свини

Тој е афро-Американец, кој знае дека пречеше Дани и Дерек мразат луѓе со неговата боја на кожата. Тој е учител на Danny и пример наставник Дерек. Уште еден начин Тој е учител Дерек е затоа што тој го поддржува и го учи како навистина функционира животот, како да се земе добар поглед во внатрешноста и да видат дали нешто што тој донираше има направено неговиот живот подобро. Тој им помага на двете Дани и Дерек ги надминат своите влезе и да започнете да гледате живот за она што навистина се работи. Тој даде Дерек некои сила за да преживее време во затвор и го направи најдоброто од неа. Тој е оној кој сепак се надеж за Дани и Дерек и знае како нивниот живот е. Тој е оној кој им помага да го направиме животот на подобро. Тој предава ги мразам Тоа само ги влошува работите.
Кои пораки се пренесуваат (изразена) во филмот?
Тоа покажува колку е лесно е да се оди мислења alongwith на другите луѓе и makethem турнеја своја. Како мала работа и јавното мислење може да ја кренат во judgeship договор, па дури и може да направи да убие некого дури и без размислување втората мисла. Тоа затвор може да го промени лицето целосно од она што некогаш беше. Тоа покажува колку омраза може да се промени некој, како тоа може да се направи некој направи нешто што дури и не ќе ја разгледа можноста да се направи. Тоа омраза само ги влошува работите; Тоа го прави сте стане нешто што не сте и само ги држи луѓето распаѓа. Во филмот се прикажани како сите ние сме persuadable Ако ние се чувствуваме омраза или се несигурни.

Како јас не реагираат на филм

Јас апсолутно сакам овој филм, тоа покажува толку многу емоции и како можеме да ја одвоиме нашите срца чувства и главите-свест. Можеме така Лунен побара убеден од страна на некој кој е убедливо и само на проектот за купување сè што тој / таа вели. Тоа може да има ужасни сцени, но тоа покажува колку омраза може да нè доведе да се направи сè Поради некои срање некој не натера да веруваме во. Тоа е навистина одбивајќи, тоа ме тера да мислам дека такво нешто може да се случи секому, дури и мене и моите пријатели.

Како да ви се однесуваат "бариери" за филмот?

Во Поврзување на омраза, особено за овој филм Бидејќи ова е местото каде сето тоа започна. Дерек и Дени татко направени them've стане критична против црните луѓе, бидејќи тие се белите народи слободни работни места. На омраза навистина мозочен удар Дерек Кога умре татко му и сакаше некој да се обвинува. Тоа е кога расизмот доаѓа во. Неговата омраза сврте против него особено афро-Американците. Омразата го направи сметаат дека имигрантите се што може да направите за да го уништи Америка. Бидејќи не знаат ниту имигранти или дури и да ги даде шанса да покажат дека и тие не сакаат никакви незадоволство, тој одлучи да имаат однапред мислења за нив. Ова е уште еден вид на бариера, предрасуди. Дерек стана еден вид на лидер на расисти во неговото општество. Тој им помага да се чувствуваат некаква припадност, и тие го направија својот сопствен општество каде што се однесуваше Сами и имав истиот мислења, или навистина се alongwith мислења Дерек.

Лина Holmgren

based on 9 ratings Американска историја Х, 2.1 од 5 врз основа на рејтингот 9
Стапка на американската историја X


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со американската историја X, или на било кој начин поврзани со американската историја X.

Коментар американската историја X

« | »