.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Анализа

Краток преглед на:

На 5 ноември, тоа беше предавање на Домот на граѓани во Eslöv, кој беше околу "Вистина и последица на интернет". Во текот на ова предавање присуствуваа четири класи од Sallerup училиште во Eslöv. Неодамна, неколку стотици студенти во Eslöv добија информации за безбедноста на интернетот од страна на Улф Silling, кој има долгогодишно искуство во областа на ИТ.

Некои предавања, исто така, се сврте кон возрасните.

Анализа:

Повеќе деца и млади луѓе користат компјутери и интернет секојдневно. Порано се користат повеќе пример за библиотечни услуги, да се најдат податоци и факти, но случувања во областа на ИТ, се преселија многу брзо. Денес, многумина веруваат дека тоа е многу подобро и полесно да се бараат факти на интернет, кога знаеш дека постои можност. Тоа може да биде полесно пишување зборови на интернет отколку да се чита многу книги без добивање одговор. На интернет, скоро секој може да се додаде текстови, слики и многу повеќе, според тоа, мора да се биде внимателен и да не му верувате на се што ќе прочитате на интернет. Еден секогаш треба да биде од клучно значење! Дури и малите деца почнаа да користат компјутери и пристап до интернет. Мислам дека не може да им забрани да сурфате на интернет, но родителите треба да се внимава на она што веб-сајтови ја посетите вашите деца. Често децата денес сопствена соба и компјутери, тоа значи дека ќе биде потешко за родителите да ги контролираат своите навики на вашиот компјутер. Понекогаш може да се случајно се влезе сајтови кои може да биде несоодветно, и тогаш тоа може да биде болка да се осмелуваат да ја каже родители. На Интернет има се, исто така, бескрупулозните луѓе кои се обидуваат да ги измамат луѓето во различни начини. Постојат разни разговор сајтови, кои луѓе имаат деца да се соблечам во предниот дел на веб камера, ги измамени од хитови и потоа да ги силувани или ги измамен на пари, изнудување и слично. Иако дрога и алкохолни пијалоци продажба на малолетници се присутни. Важно е, мислам дека ќе се зборува со родителите, доколку нешто се чувствува во право, пред да биде премногу доцна. Слушнав дека полицијата лица вработени со полно работно време, пристап до овие луѓе и тоа не е секогаш лесно да се најдат овие луѓе. Мислам дека ова е добар начин на работа. Можете да се блокираат одредени веб-сајтови, а исто така има програми кои можат да им помогнат на родителите да се погледне во она што веб-сајтови деца / млади луѓе го посетиле. Boffning се повеќе и повеќе заеднички и вклучува вдишување азотен оксид како од различни лименки спреј, на пример крем. На интоксикација постигне со азотен оксид, и мозокот не добива кислород. Тоа може да се спореди да се пополни по пиење алкохол. Во Шведска, смртта настанала како резултат на т.н. boffning што мислам дека е страшно. Но, ако имате потреба при користење на Интернет правилно, тоа е ефективна алатка во училиштето и да се олесни многу мислам. Преку интернет често може да "екстра" нешта, за да прочитате за, кога гледа во нешто - тоа дава знаење. Се разбира, вие не може секогаш веднаш она што го сакате, но мора да се погледне долго и тешко. Мислам дека е добро што може да се види видео клипови и да одат на страниците на забава.

Мислам дека не треба да разговарате со непознати лица кои не знаат за сигурен кои се тие или се утврди удри со нив. Ако уште би сакал да се исполнат, мислам дека не треба да одат на самата локација. Еден може да има друштво на пријателите или да се сретнат на јавно место, каде што постојат луѓе. Треба да одлучите собирање на јавно место треба да се договорат со своите родители, кога и каде да се добие една. Мислам, на пример, ако одите во диско и вашиот нов познаник сакаат да се преселат на друго место, никој не знае каде се, или ако нешто се случи по патот, ако не го извести некој однапред.

Мојот роднина во Србија се запознаваа со својот сопруг преку мрежата, па мрежата може да биде почеток на нови познанства, што значи дека сите луѓе не се лоши!

Ако сте како мене широкопојасен интернет, можете да заштедите пари со тоа што контакт со своите пријатели преку е-мејл, MSN, Skype или да разговарате. Толку помалку ќе се зборува на телефон, на помалку сметка за телефон ќе добиете.

based on 1 rating Анализа, 2.0 од 5 врз основа на 1 рејтинг
Стапка анализа


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со анализа или на било кој начин поврзани со анализата.

Коментар анализа

« | "