. Сега

Во училиштето работи и есеи од средната и средно училиште
Пребарување училиште работни места

Куќа на духови

Куќа на духови е за развој на Чиле во текот на 1900 и за оние луѓе кои живееле таму. Во книгата, ние ја следиме семејство Trueba за неколку децении и да видиме како тие живееле и работеле во Чиле, во тоа време, јас бев на крајот од земјите во развој со голем број на насилството и на класните разлики. Главниот лик или лицето што го следи е најдолгата Естебан Trueba. Еден човек со голема темперамент и тој е главно лути, кисели или сериозни. Тој го зема своето семејство многу сериозно. Често стануваат лути ако тоа се случи нешто невообичаено, тој се обидува да го поправи на свој начин како и секогаш, не е најдобар. Неговата сопруга Клара е визионер и често отсутна на свој начин. Таа зборува со духови и да ги следи сообраќајните незгоди и може да се движат предмети со мисла моќ. Таа е вид, внимателна и заштита длабоко за своите деца, за разлика од нејзиниот сопруг. Таа не се грижи толку за нештата, што е предмет на нејзиниот сопруг, кој секогаш ќе има најмодерна и најдобрите. Естебан израснав во сиромашно семејство, и можеби тоа е причината зошто тој сака да се опкружуваат со убави нешта тој не можеше да се добие како деца. Тие се често надвор на фармата Естебан Лас Tres Марии со своите деца и слуги. Естебан третира своите работници на фарма лошо како што тој секогаш има. По некое време, се уморни Естебан на секојдневниот живот и навлегува во политиката, тој станува се повеќе и повеќе се ангажирани, а кога работите ќе тргнат на лошо за него, тој тоа го дозволува често на штета на неговата жена, слуги и своите деца. Тој има силна радиоспектарот менаџмент ориентација и е против сите што се залага за социјализмот. Социјалистите победи на изборите и Естебан беше сурово лути и одлучи да учествува во државниот удар што ќе ја стави на буржоаската врати во парламентот. Но, тоа не беше како што тој го имал на ум. Во новата влада не се грижи за сиромашните, но во сите нив и Disowned убиени или мачени сите социјалисти како што ги добија одржи на Естебан разбирам сега дека мразам нешто погрешно и да се обиде да им помогне на сиромашните малку и да бидат поубави за нивните деца.

Мислам дека книгата е добра и добро напишани. По некое време, навистина беше во него и дека е тешко да се стави во само од себе. Personpeskrivnigarna мислеа дека сум добар човек förstog навистина она што на луѓето од книгата мисла и помисла.

based on 4 ratings Куќа на духови, 1,8 од 5 базира на 4 рејтингот
Оцени Куќа на духовите


Поврзани училишен
Следниве се училишна работа која е за куќа на духови, или на било каков начин поврзан со Куќата на духовите.

Коментар на куќа на духови

« | »