.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Андерс Целзиусови

Предмет: Биографии

Андерс Целзиусови е роден во Упсала во 1701. Тој беше добар во математика веќе како мало дете, а тој може да седат за време на крајот, и да подготви разни фигури, а потоа обидете се да дознаам обемот на нивните, да, тој беше вистински "чудо од дете", вели еден , но тој, исто така, стана професор, кога имал само 29 години. Станал професор по астрономија, изучување на вселената и небесни тела. Сигурно сте термометар дома, гледајќи внимателно, можете да го видите писмото КЗ залага за Целзиусови, се почна да се користи во 1741.Men кој веќе беше Andera термометри.

Земјата е тркалезна како топка?
Тој дојде на земјата е округла а не рамна. Тоа беше многу разговараа во Париз на земјата е округла или рамни како палачинка.
За да дознаете како тоа беше испратен тим на истражувачи во Перу во Јужна Америка и друга група да Лапонија во Шведска. Целзиусови беше со експедицијата во Лапонија. За две години тие продолжија со истражувања често се под големи тешкотии. Во текот на летото, комарци постојана маки.

based on 2 ratings Андерс Целзиусови, 2.0 од 5 врз основа на 2 рејтингот
Стапка Андерс Целзиусови


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат Андерс Целзиусови или на било кој начин поврзани со Андерс Целзиусови.

Коментира Андерс Целзиусови

|